Hvordan sikre personvernet ditt på Reddit | VPNOverview

Reddit er et vidt åpent forum for å diskutere alt fra det verdige til det makabre. Med over 168 milliarder sider sett på Reddit hvert år, er det det åttende mest trafikkerte nettstedet i verden. Selv om Reddit er gratis for brukere, tilbyr nettstedet annonsering på nettstedet, inkludert annonsering som er målrettet mot deg basert på din aktivitet på nettstedet og online. Det er enkelt å få tilgang til personverninnstillinger for Reddit, og det tar bare noen få øyeblikk å se gjennom dem. Så hvorfor ikke sikre deg informasjonen mens du surfer på forumet?

Hvorfor du bør være bekymret for personvernet på Reddit

Reddit er en av de største og mest trafikkerte nettsteder i verden. Dette gjør det til en rik informasjonskilde for annonsører som ønsker å begrense målene for annonsene sine. Diskusjonenes omfattende redaksjon bidrar til at brukerne er villige til å dele meninger mer ærlig enn andre steder. Dessuten kan diskusjonsstyrets art avsløre interesser som ikke ofte uttrykkes i andre fora. Med andre ord, annonsører ser på Reddit og lærer ting om deg de ikke kan lære andre steder. Hvis dette angår deg, kan det være i orden å ta litt tid å forbedre personvernet ditt.

Personvernalternativer på Reddit

Du har kanskje ikke hatt mye grunn til å besøke Reddits innstillinger og preferanser. Mens tilpasningsmuligheter er noe begrenset på plattformen, er det noen trinn du kan ta for å forbedre personvernet ditt på nettet. Fra hjemmet ditt til Reddit, se etter “Innstillinger” -koblingen rett over søkefeltet på nettet. Du kan også klikke på profilikonet og velge “Brukerinnstillinger”. Klikk på fanen merket “Personvern og sikkerhet” for å få tilgang til personvernalternativene. Nedenfor vil du kunne se hvilke innstillinger som kan være interessante å endre.

Datatilpasning på Reddit

Reddit logoReddit hjelper annonsører med å målrette brukere basert på informasjon bygd opp i en personlig profil. Denne profilen bruker aktiviteten din på Reddit, abonnement, besøk på forskjellige subreddits og hva du klikker på ved hjelp av plattformen. Et tredjeparts nettsted som integreres med Reddit, kan også gi Reddit informasjon for å bygge din profil.

Ved å klikke på “Datatilpasning” får du et skjermbilde med noen alternativer for å endre denne oppførselen. Husk at disse innstillingene bare gjelder din bruk av Reddit mens du er logget inn. Hvis du bruker Reddit uten å logge på, vil disse innstillingene tilbakestilles til standard hver gang.


Det første alternativet er å trekke tilbake tillatelse til at Reddit kan bruke aktiviteten din på nettstedet for å vise mer relevante annonser. Dette trekker Reddit tillatelse til å bruke aktiviteten din, subreddit-besøk og lenker du klikker på for å målrette annonser. Du vil fortsatt motta annonser, men annonsører vil ikke motta informasjonen din.

Det er også muligheten til å trekke tilbake tillatelse for Reddit til å bruke informasjon fra tredjeparts nettsteder for å gi bedre annonsemålretting. Du kan avvise dette helt, ikke tillate annonse-tilpasning ved bruk av disse dataene eller avvise personalisering av innhold ved å bruke dataene.

Autoriserte applikasjoner

Både Reddits app og andre tredjepartsapper kan integreres med Reddit for å endre brukeropplevelsen din på nettstedet. Kanskje har du gitt tillatelse til en app til å overvåke og legge ut på Reddit på dine vegne tidligere. Du kan trekke tilbake denne tilgangen. I innstillingene, klikk på “Autoriserte applikasjoner”, finn programmet du ønsker å autorisere, og klikk på “tilbakekalle tilgang” nede til venstre i den delen..

Indeksering av søkemotorer

Som standard tillater Reddit søkemotorer å indeksere profilen din. Dette betyr at et Google-søk kan skru opp Reddits du har kommentert tidligere, subreddits du er aktiv i og mer. Annonsører, eks-partnere, arbeidsgiveren din og alle andre kan finne aktiviteten din i Reddit med et enkelt online søk hvis dette er på. Klikk på glidebryteren ved siden av “Søkemotorindeksering” for å slå av dette alternativet. På denne måten blir ikke aktiviteten din på Reddit indeksert i søkemotorer.

Logg utgående klikk

Som standard registrerer Reddit koblingene du klikker på i Reddit som tar deg til et annet nettsted. Denne informasjonen er ekstremt verdifull for annonsører for å bygge en bedre profil av interessene dine. Annonsører, hackere eller andre som snuser på nettaktiviteten din, kan bruke denne informasjonen til å spore deg på tvers av nettsteder etter din IP-adresse. Klikk glidebryteren ved siden av “Logg utgående klikk” for å slå av dette.

Innkommende meldinger

Det kan være fint at folk vil kontakte deg, med mindre det viser seg å være en sprø stalker, eller en reklamebot som spammer deg med salgstilbud. Bla ned til “Melding om personvern” og klikk pilen ved siden av “Hvem kan melding deg”. Du har muligheten til å enten la alle melde deg eller legge til brukere som kan sende deg beskjed. Hvis du har det bra med alle som sender deg beskjed, bortsett fra en liten liste over mennesker, kan du også svarteliste brukerne. Slik kan de ikke lenger melde deg på Reddit.

Ytterligere beskytte personvernet ditt mot Reddit og utover

Du kan tenke at å bruke Reddit mens du er logget ut, kan beskytte personvernet ditt og forhindre at annonsører lærer mye om interessene dine og aktivitetene dine. Selv mens du er logget ut, legger du imidlertid igjen et spor. Annonsører og alle andre med bare et moderat talent eller tilgang til talent for sporing på nettet kan enkelt bygge en portefølje av aktiviteten din både på Reddit og over hele internett.

VPN-tilkoblingVed å bruke en VPN-tjeneste setter du en sikker mellommann mellom deg og resten av online-verdenen. Data til og fra VPN er kryptert, noe som sikrer at forbindelsen din ikke kan snoopes på. Ved å bruke VPN-serverne anonymiserer du dataene dine. Disse serverne kan være hvor som helst i verden. Hvis du er bekymret for personvernet ditt, er en VPN noe av det beste du kan gjøre for å beskytte deg selv på nettet. For å finne den perfekte VPN-leverandøren for dine online behov, kan du lese artikkelen vår med topp 5 av de beste tjenestene.

I denne dag og alder er det viktig å beskytte din personlige informasjon fra nysgjerrige øyne. Å endre personverninnstillingene i hele kontoen din kan være en god start.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me