Hvordan ringe og tekst anonymt VPNoverview.com

Med den uendelige tilgangen på apper på smarttelefonene våre, er det lett å glemme noen ganger at vi fortsatt kan bruke telefonene våre til å sende tekster og ringe. Siden bekymring for personvern og online sikkerhet har blitt mer og mer presserende de siste årene, kan du tro at det ikke er noen måte å sms eller ringe anonymt på. Heldigvis er det det.


De fleste bruker sitt virkelige navn når de setter opp smarttelefonen og kobler enheten til deres personlige e-postadresse. Som sådan er de fleste telefonnumre koblet til en aktiv e-postadresse og kan vanligvis spores til eieren. Det er imidlertid flere måter å ringe og tekst anonymt med bare noen få enkle triks eller tredjepartsapper.

Vil du ringe noen, men vil du ikke at denne personen skal ha ditt personlige telefonnummer? Eller vil du sende tekster som privat avsender? Kanskje du bare foretrekker å kommunisere med noen på en sikker og kryptert måte, slik at ingen andre enn dere har tilgang til kommunikasjonen. Alle disse alternativene er tilgjengelige for alle smarttelefonbrukere. Slik gjør du det.

Ringer anonymt

Smarttelefon med bilde av øret

Det er mange grunner til at du ikke vil at visse personer eller organisasjoner skal ha ditt personlige telefonnummer. Det kan være lurt å unngå telefonselgere, svindel, robocalls eller til og med forfølgere. Standardinnstillingen for hvilken som helst smarttelefon er imidlertid å vise telefonnummeret ditt når du ringer noen.

For å ringe anonymt, må du skjule din anrops-ID i innstillingene for telefonappen din. Når du gjør dette, vil personen du ringer ikke se ditt faktiske telefonnummer, men bare at han blir ringt av et “privat nummer”. Ulike mobile operativsystemer har forskjellige konfigurasjoner for å skjule din samtale-ID, men vi tar deg gjennom de grunnleggende innstillingene for enheter som kjører på Android eller iOS.

Skjuler innringer-ID i Android

Det er mange versjoner av Android på markedet. Når nye versjoner kommer ut, blir innstillingsmenyen ofte justert over tid. Hvis telefonen ikke er fullstendig oppdatert eller bruker en annen utviklerhud (for eksempel Samsungs eller Motorolas tilpassede design), er det en sjanse for at innstillingsmenyen vil se litt annerledes ut enn skjermdumpene som vises her. I dette tilfellet kan du ganske enkelt se etter de riktige nøkkelordene, og du vil etter hvert finne det du leter etter. Skjermdumpene for denne opplæringen er tatt på en OnePlus-modell som kjører på Android 9.

Vil du skjule din anrops-ID på en Android-enhet? Følg trinnene nedenfor:

 1. Åpne telefonappen på enheten din. Dette er appen du bruker for å ringe andre. Appen er vanligvis plassert på startskjermen i nedre venstre hjørne og ser ut som en (grønn) firkant med en telefon i.
 2. Trykk på de tre prikkene i øverste høyre hjørne og velg “Innstillinger”.
 3. Åpne “Samtaleinnstillinger”.
 4. Velg SIM-kortet du bruker for øyeblikket. Hvis du bare har ett SIM-kort på smarttelefonen, kan du hoppe over dette trinnet.
 5. Gå til “tilleggsinnstillinger”.
 6. Trykk på “Anrops-ID”.
 7. Velg “Skjul nummer”.

Android Caller ID-innstillinger Skjermbilder
Fra nå av vil telefonnummeret ditt ikke lenger være synlig for alle du ringer. Dette er bra for ditt privatliv, men kan også ha en negativ side. Ikke bli overrasket hvis færre mennesker plutselig svarer på telefonen når du ringer dem.

Skjuler anroper-ID i iOS (iPhone)

Akkurat som med Android, er det veldig enkelt å skjule innringer-ID-en din i iOS. Slik gjør du det:

 1. Åpne innstillinger på din iPhone.
 2. Å velge “telefon”.
 3. Å velge “Vis nummerpresentanten min”.
 4. Bytt “Vis anroper-ID” så alternativet er slått av.

Innstillinger for iPhone iOS-anroper-ID Skjermbilder

Ringer en anonym anrop

Det er også mulig å ringe noen privat ved å legge til en liten kode foran nummeret du ringer. Fordelen med denne metoden er at du ikke trenger å gå gjennom alle innstillingene dine og deretter endre den når du vil at nummeret ditt skal være synlig igjen. Hvis det bare er en privat telefonsamtale du er ute etter, er alt du trenger å gjøre å finne ut hvilken kode du vil legge til for ditt land.

Kode
Jobber for
* 67USA (unntatt AT&T), Canada (fasttelefon), New Zealand (Vodafone-telefoner)
# 31 #USA (AT&T-telefoner), Australia (mobil), Albania, Argentina (mobil), Bulgaria (mobil), Danmark, Canada (mobil), Frankrike, Tyskland (noen mobilleverandører), Hellas (mobil), India (bare etter at nettverkslåsing er åpnet), Israel (mobil), Italia (mobil), Nederland (KPN-telefoner), Sør-Afrika (mobil), Spania (mobil), Sverige, Sveits (mobil)
* 31 #Argentina (fasttelefon), Tyskland, Sveits (fasttelefon)
1831Australia (fasttelefon)
3651Frankrike (fasttelefon)
* 31 *Hellas (fasttelefon), Island, Nederland (flest transportører), Romania, Sør-Afrika (Telkom-telefoner)
133Hong Kong
* 43Israel (fasttelefon)
* 67 #Italia (fasttelefon)
184Japan
0197New Zealand (tele- eller gnisttelefoner)
1167Roterende telefoner i Nord-Amerika
* 9 #Nepal (kun NTC forhåndsbetalte / etterbetalte telefoner)
* 32 #Pakistan (PTCL-telefoner)
* 23 eller * 23 #Sør-Korea
067Spania (fasttelefon)
141Storbritannia, Irland

Hvis telefonen din fungerer via et GSM-nettverk (som de fleste Androids), kan du alltid gjøre det ringe # 31 # for å blokkere anroper-IDen din. Det samme gjelder hvis du fremdeles ikke er sikker på hvilken kode du vil bruke. # 31 # fungerer i de fleste tilfeller.

SMSer anonymt

Det er også mulig å sende ut anonyme tekster via spesielle nettsteder. Hvis du planlegger å gjøre dette, må du være oppmerksom på at det er mange falske nettsteder rundt å tilby falske teksttjenester. De lover å sende tekstmeldingene dine, men prøver i stedet å installere skadelig programvare på enheten din. I mellomtiden blir teksten aldri sendt. Skulle du noen gang motta en merkelig tekst fra en ukjent kilde, må du aldri klikke på noen lenker i meldingen. Dette kan skade enheten din alvorlig.

Et pålitelig nettsted som faktisk sender ut dine anonyme tekster er anonymoustext.com. Prosedyren på nettstedet deres er veldig grei, og nettstedet er veldig enkelt å bruke. Hvis du vil bruke denne tjenesten, kan du gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Gå til anonymoustext.com nettsted.
 2. Velg hvordan du vil at avsenderen skal vises på mottakerens enhet. Det mest åpenbare valget er å holde dette på “Anonym”. Du kan imidlertid også velge at det britiske eller amerikanske telefonnummeret skal vises.
 3. Skriv inn telefonnummeret av mottakeren. Ikke glem å legge til riktig landskode!
 4. Skriv inn meldingen du ønsker å sende.
 5. Velg om du vil send den nå eller på et senere tidspunkt.
 6. Klikk på fortsett
 7. Betal for teksten din. Du kan gjøre det enten via PayPal, Apple Pay, Google Pay eller med kredittkort.

skjermbilde nettsted anonym teksting

Anonymoustext.com tilbyr en pålitelig tjeneste, men er ikke akkurat billig. En enkelt tekst vil koste deg så mye som $ 1,25. Det er imidlertid spesielle alternativer tilgjengelig i tilfelle du ønsker å sende mer enn bare en anonym tekst:

“Å sende en tekst koster 1,25 dollar per melding. En lang tekst på mer enn 160 tegn koster $ 0,25 mer per ekstra melding. Du kan betale med PayPal, Apple Pay, Google Pay eller et kredittkort. Det er en enkelt betaling, og det er ingen abonnement vedlagt. Mottakeren av tekstmeldingen blir ikke belastet. “

Kryptert VoIP og tekstmeldinger

Kanskje er ikke din bekymring nødvendigvis nødvendigvis at du ønsker å være anonym til personen du kommuniserer med. Hvis du heller vil være skjult for utenforstående som kan spionere på samtalen din, er det en rekke tredjepartsapper tilgjengelig for å kommunisere privat. Heldigvis er disse alternative appene stort sett gratis og tilgjengelige for alle online brukere.

Standardappene som følger med smarttelefonen, er vanligvis ikke tilstrekkelig beskyttet mot mulig overvåking. Derfor vil vi foreslå to alternativer som kan redusere sannsynligheten for at noen hører på samtalen din. Som sådan er dette gode verktøy for varslere, journalister, mennesker som bor i autokratiske land, eller for alle som bare vil kommunisere privat. Det er flere private meldingsapper tilgjengelig, men de to som er foreslått her, Signal og Linphone, har en jevn registrering av å gi sikker kommunikasjon for enhver online bruker. En god kilde for å sjekke privat kommunikasjonsprogramvare er privacytools.io.

Signal: kryptert samtale og sms

Signalet ble designet spesielt for sikker, kryptert kommunikasjon. Alle tekstene og telefonsamtalene er sikret gjennom kryptering fra ende til annen. Bortsett fra dette kan Signal skilte med en rekke nyttige funksjoner, for eksempel en tidtaker for meldinger om selvdestruksjon. Signalet er helt gratis og tilgjengelig for Android, iPhone og Windows.

Linphone: kryptert VoIP

Hvis du vil videospille noen på en trygg og sikker måte, er Linphone et veldig anstendig alternativ. Programvaren er helt åpen og er gratis tilgjengelig. Det er tilgjengelig for Windows, MacOS, iOS, Linux og Android. Alle meldingene som sendes via Linphone er sikret med en-til-ende-kryptering.

Siste tanker

Det er flere måter å tekst og ringe trygt og anonymt på. Du kan skjule din innringer-ID, bruke et eksternt nettsted for å sende ut meldingene, eller bruke en tredjepartsapp som gir ende-til-ende-kryptering for alle meldinger du sender. En siste merknad vi ønsker å gjøre klart, er at disse tipsene og verktøyene finnes for å gi brukerne sikkerhet og anonymitet. De eksisterer ikke, så du kan bruke dem til å misbruke eller trakassere andre. Flere personer har fått problemer etter å ha plaget andre over telefonen ved hjelp av anonyme telefonnumre. Personvernet ditt er viktig, men det skal ikke komme på bekostning av andre.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me