Hvordan laste ned anonymt med en VPN | VPNOverview

Vil du høre på det siste albumet av favorittbandet ditt? Eller se det nye showet alle snakker om? I dag er alt tilgjengelig online, slik at du ikke engang trenger å forlate huset.


Imidlertid er det selvfølgelig noen bekymringer når det kommer til nedlasting, akkurat som med alle online aktiviteter. For det første vil du sannsynligvis laste ned så anonymt og trygt som mulig. Torrent-nettverk er veldig nyttige, men de kan også bli infisert med ondsinnede parter som prøver å skaffe data, for eksempel. For det andre kan noen spørsmål oppstå når du laster ned torrenter, for eksempel: Er det lovlig? Blir jeg bøtelagt? Dette er spørsmål vi også vil ta opp i denne artikkelen.

Når det gjelder nedlasting trygt og anonymt, er hovedfokuset i denne artikkelen, en VPN et veldig nyttig verktøy for å forbedre personvernet ditt og sikkerheten når du laster ned filer. Som sådan vil vi fortelle deg alt om hvordan du bruker dette praktiske verktøyet for å laste ned torrenter mye mer trygt og anonymt i denne artikkelen.

Anonym nedlasting med en VPN

Last ned bærbar PCPersonvern og beskyttelsen av dine personlige data er veldig viktig. Av denne grunn vil det være lurt å alltid koble seg til et VPN når du går online på datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen. En VPN-tilkobling krypterer datatrafikken din og omdirigerer den gjennom en ekstern server. Denne krypteringen gir deg ekstra beskyttelse mot hackere og spionprogrammer, som ofte kan finnes på noen torrent-nettverk. Videre beskytter en VPN dine personlige data og gir et anonymitetsnivå. Når du går på internett med en VPN gjør du det via IP-adressen til en ekstern server. På grunn av dette vil andre, for eksempel hackere og nettsteder du besøker, ikke kunne se den faktiske IP-adressen din. På denne måten kan ingen koble dine online handlinger til deg. Bruken av en VPN er rikelig, og det samme er de forskjellige leverandørene.

Noen mennesker som laster ned torrenter ulovlig eller streamer filmer og show gjennom tjenester som Popcorn Time eller Kodi, bruker en VPN for å skjule IP-adressen deres. Opphavsrettsorganisasjoner kan ikke spore hva disse menneskene gjør på nettet. Selvfølgelig bør du ikke bruke en VPN for ulovlig opplasting og nedlasting av musikk, filmer og serier. Det er imidlertid ikke nødvendigvis ulovlig å laste ned et torrentnettsted. Det er mye brukbart juridisk innhold tilgjengelig gjennom P2P-nettverk.

For å sikre din internettforbindelse med sikte og sikkerhet, er det lurt å bruke en VPN når du laster ned (eller gjør noe på nettet, for den saks skyld). Dessverre er ikke alle VPN-leverandører eller kompatible med P2P-nedlasting. Dette er grunnen til at vi nedenfor har listet opp 3 VPN-leverandører som tillater anonym (torrent) nedlasting og gir sikre, stabile og raske tilkoblinger.

Beste 3 VPN-er for anonym nedlasting

1. ExpressVPN for anonym nedlasting

ExpressVPN er ideell for nedlasting av torrenter. Denne leverandøren har ingen juridiske forpliktelser til å dele informasjon om sine brukere med tredjepart. Eierne av selskapet tok den strategiske beslutningen om å registrere selskapet på De Britiske Jomfruøyene, som er et privatlivsparadis. Tross alt er selskaper på De britiske jomfruøyene ikke pålagt å lagre logger som inneholder brukerne sine internettaktiviteter. Som sådan oppgir ExpressVPN at de ikke lagrer noen brukerlogger overhodet. Dessuten er de øverst på vår generelle liste over de beste VPN-leverandørene. Vi må merke oss at de ligger i den øverste enden av spekteret både når det gjelder kvalitet og pris. Tjenestene deres er ikke billige, men så igjen, de tilbyr førsteklasses, trygge, ultra-raske tilkoblinger av høy kvalitet, praktisk talt perfekt for anonym nedlasting. Dette er en viktig funksjon for å laste ned store filer. Kundesupporten deres (24/7) er veldig god, og applikasjonene deres er brukervennlige. Det er også veldig hyggelig at de har en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Dette lar deg prøve ut tjenestene deres uten noen risiko.

2. NordVPN for anonym nedlasting

NordVPN har hovedkontor i Panama, noe som betyr at de ikke er lovpålagt å lagre brukerlogger. Dette betyr at de ikke registrerer noen av handlingene dine på nettet. De tilbyr en sikker tilkobling som vil gi deg et stort nivå av anonymitet på nettet. NordVPN lar deg gå online med seks personer samtidig med bare ett abonnement. De har mer enn 5400 servere over hele verden i nesten 60 land. Det viktigste er at NordVPN er kompatibel med P2P-nedlasting.

3. Surfshark for anonym nedlasting

Surfshark er et flott alternativ for nedlastere som ønsker å forbedre personvernet og sikkerheten uten å bryte banken. Faktisk er Surfshark den billigste, ekte premium-VPN-en vi har klart å finne. Det rimeligste abonnementet vil bare sette deg tilbake $ 1,99 i måneden.

I motsetning til prisen det kanskje antyder for noen, går imidlertid Surfshark ikke på akkord med sikkerhet og personvern. Faktisk, som ExpressVPN, er Surfshark offisielt registrert på De britiske jomfruøyene, noe som betyr at de ikke og ikke trenger å lagre noen brukerlogger. På toppen av dette tilbyr de solid kryptering, gode protokoller og tilbyr en god balanse mellom hastighet og sikkerhet når det kommer til serverne deres. Som sådan lar Surfshark deg trygt og privat laste ned store torrentfiler komfortabelt.

Til slutt kommer Surfshark med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, slik at du kan prøve det ut selv før du forplikter deg til det.

Når er anonym nedlasting gjennom Torrenter og P2P-nettverk ulovlig?

Online nedlasting gjennom torrent-nettsteder og P2P-nettverk i seg selv er ikke ulovlig. Noe å passe på er at du handler i samsvar med gjeldende copyright-lover når du laster ned filer. Hvis innholdet er opphavsrettslig beskyttet og du laster ned eller laster det opp, er det ulovlig. Dermed kommer det an på innholdet du laster ned om det er lovlig eller ikke.

Noen torrent-nettsteder har dårlig omdømme med opphavsrettsorganisasjoner fordi folk vil bruke disse nettstedene til å utveksle ulovlig materiale. Det mest kjente eksemplet på et slikt nettsted er The Pirate Bay. På The Pirate Bay deler folk ofte ned og laster ned filmer, serier og musikk som er opphavsrettsbeskyttet. I flere og flere land har copyrightorganisasjoner lov til å samle informasjon om personene som er aktive på torrent-nettsteder og strømmetjenester. De overvåker IP-adressene til de som ulovlig laster ned og laster opp filmer, serier, bøker og musikk eller bruker ulovlige strømmetjenester. Med disse sporede IP-adressene har de til og med begynt å fine folk i noen land. Dette er grunnen til at noen nedlastere har begynt å bruke en VPN for å skjule sin IP-adresse. Husk imidlertid at du alltid bør gjøre deg kjent med gjeldende copyright-lover før du laster ned noe og handler i samsvar med disse.

Noen ting som vanligvis blir sett på som ulovlige:

  • Dele eller laste ned programvare, som spill, på torrent-nettsteder
  • Laste ned eller dele filmer eller serier som er opphavsrettsbeskyttet
  • Dele eller laste ned musikk som ikke er betalt for

Legalitet av Torrenter og P2P-programmer

Ja, nedlasting av plattformer som BitTorrent og Utorrent er lovlig. Du kan bruke disse til å laste ned en programvarelapp, et demospill eller en filmtrailer. I disse tilfellene er det ikke ulovlig fordi du ikke krenker andres opphavsrett. Igjen blir det bare ulovlig når innholdet du laster ned er beskyttet av en copyright. Det kan være vanskelig å avgjøre om det er copyright på en fil eller ikke. Som en tommelfingerregel, hvis du kan kjøpe det et sted, er det opphavsrettsbeskyttet.

Siste tanker

Du kan bruke en VPN for å laste ned anonymt fra torrent-nettverk. Takket være en VPN-kryptering er det mye vanskeligere for tredjeparter å spionere på deg mens du laster ned. I tillegg vil de som sporer IP-adresser til folk som laster ned ikke kunne se din personlige IP-adresse, men vil i stedet se IP-adressen VPN gir deg. Som sådan er dine data og personvern mye bedre beskyttet mot hackere, spyware og andre ondsinnede parter.

Ikke alle VPN-leverandører tillater nedlasting på torrent-nettsteder eller gjennom P2P-nettverk. Årsaken til dette er at de ønsker å forhindre brukere i å laste ned ulovlig materiale. Avhengig av hvilket land VPN-leverandøren er registrert i, kan ulovlig nedlasting forårsake problemer med myndighetene. Det kan skje at en VPN-leverandør tillater nedlasting på utvalgte servere. Dette avhenger av serverenes plassering og lovgivningen i det landet. Hvis en VPN-leverandør tillater nedlasting, kan du vanligvis anta at dette vil skje trygt og anonymt, forutsatt at det er en god VPN. Hvis du velger en av de tre VPN-ene vi nevnte, kan du være trygg på at du trygt og komfortabelt kan laste ned torrenter!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me