Hvor trygg er en Bluetooth-tilkobling? | VPNoverview.com

Bluetooth er en trådløs metode for overføring av informasjon fra en enhet til en annen. I de fleste tilfeller er Bluetooth sikrere enn Wi-Fi. Som med alle trådløse systemer, kan dataene dine imidlertid overføres til andre du ikke hadde tenkt å ha tilgang til informasjonen din. Og det er ikke bare musikken som strømmer til Bluetooth-hodetelefonene dine som kan bli kompromittert. Bluetooth kan avsløre mye data fra din mobiltelefon, bærbare eller datamaskin. Det er på tide at du var klar over sikkerhets- og personvernrisikoen ved bruk av Bluetooth.


Slik fungerer Bluetooth

blåtannPå det tiende århundre ble Harald Danmark kongen av Danmark og forente kongeriket med Norge. Som en erkjennelse av de nordiske lands betydning i mobiltelefonteknologienes verden, ble teknologien for trådløs tilkobling av mobiltelefonhodesett oppkalt etter ham. Bluetooth-teknologi er en protokoll for etablering av et lokalt nettverk. I dette nettverket kan hodetelefoner og andre periferiutstyr kommunisere med mobiltelefonen din og andre enheter.

Når du kobler til Bluetooth-enheten din, utveksles informasjon med datamaskinen eller telefonen. Først må den slå fast at dette er en enhet som har koblet seg til før eller for å sette opp en ny tilkobling. Ved vanlig bruk vil ikke telefonen eller datamaskinen din automatisk koble til en ny enhet. Fordi du må godkjenne nye tilkoblinger, er en Bluetooth-tilkobling vanligvis sikker mot å hacking fra eksterne enheter som ikke allerede er en del av nettverket.

Men som vanlig finner hackere måter å komme seg forbi disse beskyttelsene for å få tilgang til telefonen eller datamaskinen din. Bluetooth er en av de sikreste trådløse kommunikasjonsprotokollene. Men det er sårbarheter som hackere kan utnytte.

Hvordan hackere får tilgang via Bluetooth

Ingen sikkerhetssystemer er perfekte, og Bluetooth er intet unntak. Dataene mellom enheten og Bluetooth-tilkoblet periferiutstyr er kryptert. Men hackere jobber kontinuerlig med å bryte den krypteringen. Det er mer sannsynlig at hackere dekrypterer data fra enheter som bruker eldre Bluetooth-versjoner. Når krypteringen er brutt, kan hackere avlyse alle data som sendes til og fra enheten din. Trykk inn bankpassordet ditt på en eldre Bluetooth-tilkoblet klokke, og en hacker kan være i stand til å hente dataene dine.

En av de beste funksjonene i Bluetooth er det området du kan koble til enheten din på. Du kan gå bort fra telefonen på skrivebordet ditt og fremdeles hente meldinger på smartklokken. Men det utvalget gir også hackere god plass til å prøve å avlytte signalet. Enten på treningsstudioet eller din lokale kaffesalg, det er mulig en hacker kan snuse på Bluetooth-signalet.

hodesett BluetoothNoen hodesett har sikkerhetsproblemer som gjør dem enklere å hacke. Når en hacker sprekker headsettet ditt, er det enkelt for dem å lytte på, eller bare ta opp samtalene dine. En hacker kan da skaffe seg personlig informasjon du kan bruke mot deg. De fleste selskaper trenger personlig informasjon for å bekrefte identiteten din når du ringer. En hacker som lytter på på telefonsamtalen din, vil da kunne etterligne deg til å stjele identiteten din. Han eller hun kan også lære adressen din og høre deg diskutere kommende ferieplaner. Dette kan gi en enkel mulighet til å bryte seg inn i hjemmet ditt når de vet at du er borte.

En annen populær hack triks telefonen din for å etablere en forbindelse med en ny enhet. Hackere kommer forbi kravet om godkjenning av nye enheter. Dette angrepet krever mer dyktighet enn mange andre Bluetooth-hacks. Men dette kan gi mye mer informasjon også. Når enheten din har opprettet en slik tilkobling, vil den sende og motta alle ønskede data over tilkoblingen.

Beskytte Bluetooth mot hacking

Selv om du kanskje ikke kan beskytte deg mot enhver mulig sikkerhetstrussel, kan noen få enkle trinn forbedre Bluetooth-sikkerheten din. Først, i Bluetooth-innstillingene, konfigurerer du enheten slik at den kun kobles til pålitelige enheter. Dette vil ofte folie ethvert forsøk på å etablere forbindelser med nye enheter. For det andre kan du konfigurere enheten din til å kreve en pinkode for å opprette en ny tilkobling. Dette gjør det praktisk talt umulig for noen å lure telefonen din til å opprette en ny forbindelse.

Noe av det beste du kan gjøre for å beskytte Bluetooth-enheten din mot avlytting eller annet fra å ha hodesettet ditt hacket, er å slå av Bluetooth når den ikke er i bruk. Ved å begrense muligheten for angripere til å få tilgang til Bluetooth, forbedrer du sjansene dine for å opprettholde sikkerheten. Mange automatiseringsapper som If This Then That eller Tasker kan settes opp for automatisk å slå av Bluetooth når du forlater et sted eller kobler fra en enhet. Dette kan ikke bare forbedre sikkerheten din, men det vil gi deg en liten boost til enhetens batterilevetid også.

Det er ikke bare hackere du trenger å være opptatt av

Du kan tro at hackere er den eneste trusselen du trenger å bekymre deg for å prøve å bruke Bluetooth på måter du ikke godkjente. Dessverre er dette ikke tilfelle. Mange apper, inkludert populære apper fra Facebook, Google og andre, kan bruke enhetens Bluetooth for å kontinuerlig overvåke posisjonen din.

Plasseringsmarkør for smarttelefonNår du slår av Bluetooth fra enheten din, slutter den å overføre, men gjenkjenner fortsatt Bluetooth-signaler i nærheten av enheten. Appprodusenter kan bruke informasjon om hvilke Bluetooth-signaler som når telefonen din for å finne posisjonen din. Mange appprodusenter uttaler i personvernerklæringen at de vil bruke Bluetooth for å spore plasseringen din. Dette betyr at disse selskapene kan spore hjem- og arbeidsadressene dine, når du besøker en ny lege, favorittstedene du kan handle og mye mer om livet ditt. Bluetooth er et veldig nøyaktig sporingssignal.

Du kan beskytte personvernet ditt mot denne Bluetooth-invasjonen av appprodusenter. Les nøye personvernerklæringen for å se om appene du bruker benytter deg av Bluetooth i stedssporing. Fordi posisjonssporing trenger din tillatelse, kan du slå av tillatelsen på enheten din for disse appene. Det er viktig å merke seg at selv om lokasjonstjenester og Bluetooth er slått av på enheten din, kan appprodusenter spore plasseringen din gjennom Bluetooth så lenge du ikke slår av tillatelser for appen..

Beskytt ditt privatliv og sikkerhet ved å følge noen enkle regler med Bluetooth. Slå av Bluetooth når den ikke er i bruk, bare koble til pålitelige enheter, og overvåk tillatelsene du gir apper når du installerer dem. Selv om intet sikkerhetssystem er perfekt, kan du gjøre disse enkle forholdsreglene for å gjøre Bluetooth så sikker som mulig.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me