Hva vet WhatsApp om meg? | VPNOverview

WhatsApp ble opprettet med ideen om å tilby en privat, sikker plattform for meldinger. Brukere kan gi hverandre beskjed med alternativer og fordeler utover det som bare tekstmeldinger kan gi. De fleste WhatsApp-brukere verdsetter personvernet til meldingene deres. De verdsetter tilliten de føler når de bare kjenner de tiltenkte mottakerne som kjenner innholdet i samtalene. Du kan bli overrasket over å høre at WhatsApp samler inn mye informasjon om brukerne.


WhatsApps forbindelse til Facebook

WhatsApp-logoWhatsApp ble opprettet med tanke på personvern og tjente brukerne godt i mange år. Men de siste årene ble WhatsApp solgt til Facebook. Mange mennesker har uttrykt økende bekymring for hvordan Facebook samler inn og bruker informasjon. Dette påvirker alle tjenestene, inkludert WhatsApp.

I et intervju publisert i 2014 sa WhatsApp-grunnlegger Jan Koum: “” Og vi trenger ikke å vite mye om brukerne våre. For å målrette annonser godt, må selskaper vite hvor du er, hva du kan gjøre, hvem du kan være sammen med, hva du kanskje liker eller ikke liker. Det er en sinnssyk datamengde. “

Under denne filosofien vokste WhatsApp raskt. Dette trakk oppmerksomheten til den største sosiale medieplattformen i verden. Grunnleggerne av WhatsApp så appen deres som et verktøy for å hjelpe venner med å kommunisere. Facebook så muligheten for en gullgruve med annonseringsinformasjon.

I 2014 kjøpte Facebook WhatsApp for 19 milliarder dollar. Mens Facebook skaffer inn milliarder av dollar hvert kvartal, var dette fremdeles et betydelig kapitalutlegg for å kjøpe ut en konkurrent. Dataene hentet fra WhatsApp gjør selv denne ekstravagante prisen til en verdig investering.

Grunnleggende data samlet inn av WhatsApp

WhatsApp må samle grunnleggende informasjon for å kunne tilby deg tjenester. Dette er vanlig og forventet. WhatsApp har telefonnummeret ditt, for det er slik du logger deg på tjenesten og kontakter med andre. Appen samler også informasjon om hvem mobiloperatøren din er. Denne informasjonen kan være viktig når du sender og mottar informasjon til enheten din. WhatsApp samler også informasjon om hvilken type telefon du bruker og operativsystemet den er på. Appen samler inn annen relevant informasjon om tilkoblingen din og signalstyrken. Alle disse kan være forståelige hvis de samles og brukes på en ansvarlig måte.

Uvanlig informasjon samlet inn av WhatsApp

Over har du vært i stand til å lese om den generelle informasjonen WhatsApp samler på deg. Her finner du en liste over noen ekstra ting appen sporer.

Vaner og preferanser

WhatsApp samler inn informasjon om når du bruker appen og hvor ofte. Videre fører selskapet oversikt over hvor lang tid du bruker på å koble deg til en bestemt bruker, og hvordan du samhandler med dem. Dette begynner å virke litt påtrengende. Dette betyr at selskapet sporer om det er mer sannsynlig at du sender et bilde eller en tekst, og om du foretrekker venner som sender bilder fremfor tekster. Det er klart at appen trenger å vite når du bruker enheten, men det kan hende at en registrering av bruken føles som en invasjon av privatliv for mange brukere.

plassering

WhatsApp sporer også plasseringen din. Plasseringen bestemmes ved å analysere hvilke celletårn telefonen din bruker for å koble til. WhatsApp sporer deg også gjennom nærliggende Wi-Fi-tilgangspunkter og Bluetooth-signaler. Hvis du justerer personverninnstillingene, holder du plasseringen hemmelig bare for kontakter. Men appen kan fortsette å finne posisjonen din på disse andre måtene. Dette er ingen paranoid konspirasjonsteori. Dette er tydelig beskrevet i WhatsApps personvernregler.

Kontakt

WhatsApp samler også inn kontaktinformasjon for dine venner og kontakter gjennom appen. Selv om du kan velge å legge til kontakter om gangen, velger de fleste å la WhatsApp legge til hele kontaktlisten med et trykk på en knapp. Selv om du ikke bruker WhatsApp, gjør det sannsynligvis en av vennene dine. WhatsApp kan få din kontaktinformasjon gjennom kontaktlisten. Selv om du aldri har brukt appen, kan det hende at appen allerede har informasjonen din. Dette inkluderer telefonnummer, e-postadresse og annen kontaktinformasjon gjennom en av vennenes kontaktlister.

Hva WhatsApp gjør med denne informasjonen

Hvis WhatsApp brukte informasjonen som ble samlet inn for å forbedre brukeropplevelsen, er du kanskje ikke så opptatt av invasjonen av personvern. Det er ikke tilfelle. Mens Facebook ikke fordeler inntektene etter produkt, anslår Forbes at WhatsApp vil generere 5 milliarder dollar per år innen 2020. På dette tidspunktet har ikke WhatsApp annonser i appen. Facebook bruker informasjonen som genereres i appen for å forbedre annonsemålrettingsprofilene. Med andre ord bruker Facebook informasjonen du har lært om deg i appen for å selge bedre annonser i de andre produktene.

Facebook tar informasjon om WhatsApp-kontaktene dine og sammenligner den med kontaktinformasjon i andre Facebook-produkter. Dette gjør at selskapet kan lære mye om hvem kontaktene dine er. Hvis selskapet oppdager at WhatsApp-kontakten din ikke er på Instagram ennå (en annen app eid av Facebook), kan de begynne å se annonser på nettet, eller i en av Facebooks andre tjenester.

Stedshistorikk kan være en av de mest verdifulle kildene til informasjon om livet ditt. Ved å spore plasseringen din, kan WhatsApp oppdage en mengde informasjon om deg. Dette inkluderer hvor du bor, hvor du jobber, hvor du liker å handle og mer. Hvis du slipper barna dine på skolen regelmessig, vil WhatsApp vite dette. Den analyserer deretter dataene for å fastslå at du har barn, og hva deres omtrentlige alder kan være.

Hvis du begynner å besøke en plastikkirurg regelmessig, kan WhatsApp dele den informasjonen med annonsører. Du kan da være målet for annonser for kosmetisk kirurgi eller kosmetikk. Besøk en reproduksjonsspesialist, og annonsører vil betale gode penger for dataene. De vet da at du kan trenge legemidler mot ereksjonsproblemer, hjelpemidler til prevensjon eller graviditetstester. Selv om WhatsApp ikke direkte annonserer til deg, gjør dataene dine annonsering mer verdifullt i andre tjenester.

Du trenger ikke å være paranoid for å vokte personvernet ditt

Det er ikke usunt å være bekymret for personvernet ditt på nettet. Gitt mengden data som WhatsApp og andre selskaper samler inn på deg, er det vanskelig å ikke ha noen reell bekymring. Dataene som samles inn om deg, avslører mye om hvem du er. Bekymring for hvordan dine data blir brukt og samlet er garantert. Det er mulig å ta rimelige forholdsregler for å ivareta personvernet ditt uten å bli paranoid.

Det er enkle trinn du kan ta for å beskytte personvernet ditt. En enkel metode er å begrense tilgangen WhatsApp har til dataene dine. Ved å ta noen minutter å oppdatere personverninnstillingene dine, kan du bidra til å holde informasjonen din sikrere. WhatsApp tilbyr flere verktøy for å hjelpe deg med å ta ansvar for personvernet ditt mens du bruker tjenesten. Hvorfor ikke dra nytte av dem?

Et annet enkelt trinn er å benytte seg av et virtuelt privat nettverk (VPN). Denne løsningen skaper en barriere mellom deg og informasjonstjenestene du bruker online. Ved å koble til en ekstern server hjelper du med å holde aktivitetene dine anonyme. Ta noen minutter å lære hvordan en VPN kan bidra til å beskytte personvernet ditt, samt gi ekstra fordeler som å unngå geografiske begrensninger for å strømme innhold online.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map