Hva vet Twitter om meg? | VPNOverview

Twitter er et av de største nettstedene for sosiale medier i verden. Over hele verden bruker folk plattformen for å støtte årsaker og holde seg informert. Twitter tilbyr denne tjenesten gratis for brukere ved å selge målrettet reklame, og generere inntekter på milliarder av dollar. Twitter samler inn en forbløffende mengde personlig informasjon om deg selv om du aldri logger inn.


Hva er ditt personvern verdt deg?

Se for deg at noen fulgte deg rundt, leste over skulderen hver gang du sendte en tweet, besøkte en ny webside eller klikket på en annonse. Følelsen av invasjon du vil oppleve, vil føre deg til å ta skritt for å miste din uhøflige stalker. Likevel blar millioner av mennesker gjennom Twitter-kontoen sin, uvitende om at Twitter noterer alt du gjør. Du kan finpusse personverninnstillingene på Twitter for å ta tilbake mye kontroll over dataene dine. Imidlertid vil Twitter fortsatt kunne skaffe mye informasjon om deg.

En megafon til verden

Informasjon lagt ut på Twitter er offentlig. Med mindre du beskytter et innlegg, er de tilgjengelige for alle i verden. Innleggene dine kan søkes på nettet, og det du legger ut avslører mye om hvem du er for annonsører. Tweet om en aktuell hendelse i nyhetene og Twitter og annonsører kan begynne å danne seg en mening om dine politiske tilbøyeligheter. Legg ut en humoristisk observasjon om jobben din, og Twitter tar oppmerksom på typen arbeid du gjør. Det kan vises annonser for hjelp med å finne en ny jobb, eller målrettet mot personer med sannsynlig årlig inntekt.

Ved å sammenligne tweetsene dine med andre og legge merke til personene du følger, kan Twitter kjenne kjønnet ditt og til og med din alder. Twitter deler informasjonen sammen selv om du ikke oppga den informasjonen som en del av profilinformasjonen din. Hvis du ikke slår av alternativet for fotomerking, kan Twitter gjenkjenne bildet ditt og sammenligne det med andre bilder du har funnet på nettet. De lærer deretter enda mer om hvem du skal tilpasse profilen deres.

Alt du legger ut på Twitter er tilgjengelig for tredjeparter gjennom programmeringsgrensesnitt i henhold til personvernreglene. Dette lar bedrifter kamme gjennom Twitter og analysere dataene dine. Annonsører leter etter brukere som deler en mening eller interesse for å målrette annonsene sine bedre. De bruker også informasjonen til å undersøke hvordan du kan svare på en annonse. For innebygde tweets i liten skala er dette gratis. Men Twitter tar betalt for storstilt tilgang til dataene dine.

Den skjulte informasjonen bak tweets

Når du bruker Twitter, selv om du bare blar gjennom andres tweets, får Twitter informasjon fra deg. Den typen enhet du bruker for å få forbindelse med, er av stor betydning for annonsørene, og det samme for Twitter. Bruker du Twitter på en to år gammel telefon? Du kan vedde om at annonsører gjerne vil vite det og selge deg en ny.

Trekker du opp Twitter på et busstopp? Hvor nyttig er det for annonsører å kjenne ruten din slik at de kan plassere målrettede annonser i ditt syn på veien? Twitter får tilgang til posisjonsinformasjon fra enheten din for å forbedre annonseringen. Selv om du justerer personverninnstillingene dine for å holde posisjonen din skjult på tweetsene dine, er den tilgjengelig for appen.

IP-adressen til enheten du kobler til, er nøyaktig hvor Twitter også sender data. Dette gir Twitter informasjon om nabolaget du bor i og hvor du jobber. Twitter sporer hvor mye tid du bruker på Twitter på jobb, lagrer deg ofte og mer.

Twitter sporer hvilken type nettleser du bruker, operativsystemet til enheten din og mobiloperatøren din. Din informasjon er verdifull for Twitter. Det hjelper annonsører til å forstå hvem du er og hvordan du kan presentere annonser som er bedre tilpasset dine interesser. Jo bedre Twitter kjenner deg, jo mer verdifull er annonseringsplattformen deres. Basert på Twitters milliarder av dollar i årlige inntekter, kjenner de deg veldig godt.

Du trenger ikke engang å være en Twitter-bruker

Du kan tro at Twitters konstante snooping ikke gjelder deg fordi du ikke går på Twitter. Men Twitter samler inn informasjon om mange som ikke er en del av plattformen sin. Selskapet har avtaler med andre nettsteder som legger inn tweets og bruker Twitter på andre måter. Gjennom disse avtalene kan Twitter spore aktivitet, selv om de som ikke bruker tjenesten deres.

Når du lander på et nettsted som har en avtale med Twitter, får de en skattekule med informasjon om deg. Fra IP-adressen din vil Twitter få en nøyaktig idé om hvor du befinner deg. Dette kan fortelle dem hvor du bor eller jobber, avhengig av din nåværende beliggenhet. Twitter vil også kjenne nettstedet du kom fra før du landet på det refererende nettstedet. Når du forlater siden, vil Twitter vite hvor du gikk. Hvis du tillater informasjonskapsler i nettleseren din, kan webaktiviteten din spores langt utover det neste nettstedet.

Annonsepartnerskap

Det er selvfølgelig i både Twitter og annonsørers beste interesse å samarbeide for å forbedre profilen deres til deg. Til det vil annonsører på Twitter ofte dele data du har gitt til selskapet deres, eller de har lært om deg på andre måter. Dette kan omfatte demografisk informasjon som din alder, rase, kjønn og etnisitet. Annonsører deler ofte hashede e-postadresser, som kan brukes til å identifisere deg. Partnere deler også informasjon de eier om dine interesser og aktiviteter på nettet.

Når du lar en tredjepart få tilgang til informasjonen din på Twitter, kan din personlige informasjon deles til disse selskapene. Personvernreglene deres kan tillate dem å dele denne informasjonen med andre tredjeparter. I noen tilfeller kan dette gjøres uten ditt aktive samtykke. Samtykke til deres “vilkår og betingelser” gir dem implisitt samtykke til å dele informasjon.

Hva kan jeg gjøre for å beskytte personvernet mitt på Twitter?

En gjennomgang av personverninnstillingene dine på Twitter kan bidra til å holde informasjonen din sikker. Ved å ta noen minutter å gå gjennom innstillingene dine, kan du begrense informasjonen du gir Twitter. Du kan også begrense hvordan disse dataene brukes og sikre at du har mer å si for hva som deles om deg.

Som vi har sett, samler Twitter imidlertid informasjon til og med fra folk som ikke er Twitter-brukere. En god måte å forhindre at plattformen får så mye informasjon du kan være for å anonymisere dine online handlinger.

Et av de beste trinnene du kan ta for å forhindre inntreden av ditt privatliv av Twitter og andre plattformer, er å abonnere på et VPN (Virtual Private Network) av høy kvalitet. En VPN vil bidra til å sikre personvernet ditt ved å gjøre deg mer anonym på nettet. Ta noen minutter å lære mer om hvordan en VPN forbedrer personvernet ditt, og hvilke leverandører du kanskje vil vurdere. Ulike tilbydere jobber bedre for forskjellige behov. Finn en som passer best for dine behov og ivaretar ditt personvern.

Kanskje viktigere enn mulig beskyttelse mot datainnsamling er bevissthet. Det er viktig at du vet hvilken informasjon du gir bort.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map