Hva vet Snapchat om meg? | VPNOverview

Snapchat ble opprettet med det formål å bringe umiddelbarheten av en ansikt-til-ansikt-samtale til sosiale medier. Historier som finner sted på appen, lever bare i en kort periode. Dette gjør det enkelt å tro at Snapchat samler inn eller lagrer veldig lite av informasjonen din. Det er overraskende å vite at Snapchat vet mye om interessene dine. En fersk oppdatering av tjenesten samler inn data som angår mange personverneksperter også. Finn ut hva Snapchat faktisk vet om deg!


Hvilke typer informasjon samler Snapchat?

I dagens teknologi vil enhver tjeneste du melder deg på kreve personlig informasjon for å opprette en konto. Dette kan inkludere e-postadressen din, telefonnummeret ditt og fødselsdato. Selv om dette virker ufarlig, når dette kombineres med informasjon fra andre kilder, kan disse avsløre ganske mye om hvem du er.

Snaps sendt via Snapchat blir også samlet av selskapet. Snapchat samler også chatter med venner gjennom appen. Mens disse forsvinner fra nettstedet, har selskapet tilgang til dem før de slettes. Personen du sender en melding til kan ha en vei utenfor appen for å lagre en kopi. I disse tilfellene kan informasjonen din kanskje ikke være sikker og er utenfor din kontroll.

Hvilken informasjon samler Snapchat ufrivillig?

Snapchat samler også informasjon bak kulissene. For eksempel registrerer de hvor ofte du bruker appen og hvem du teksten. Videre vet Snapchat hvor ofte du teksten hver venn. Det vet hvor lang tid det vanligvis tar deg å åpne en melding fra hver venn og mer. Snapchat overvåker til og med hvilke filtre du foretrekker og hvilke historier du ser på Discover.

Det sosiale nettverket samler også informasjon om enheten din, inkludert hva slags telefon du har og operativsystemet den kjører på. Snapchat sporer mobiloperatøren som leverer mobiltjenesten din. Appen samler inn informasjon fra telefonens sensorer, inkludert gyroskop og kompass. Appen overvåker mikrofonene dine og om du har hodetelefoner tilkoblet.

Snapchat samler også informasjon om posisjonen din. Den overvåker om enheten din er i bevegelse og i hvilken retning. Den sporer også posisjonsinformasjon gjennom enheten din. Dette skjer enten du gir det tillatelse til å bruke posisjonsinnstillingene dine til å dele plassering med venner. Gjennom nærliggende mobile tårn og Wi-Fi kan Snapchat begrense plasseringen din med rimelig nøyaktighet.

Hvilken informasjon samler Snapchat om meg fra andre kilder?

Snapchat er ikke bare avhengige av at du bruker appen for å få informasjon om deg. Selskapet samler også informasjon fra annonsører og andre tredjeparter. Dette brukes til å bygge en mer fullstendig profil av interessene dine. Når du deler informasjon med en annonseringspartner av Snapchat, samler selskapet den informasjonen med det den allerede vet. Hvis du installerer en ny app eller et spill fra et selskap som annonserer med Snapchat, vil selskapet samle inn den informasjonen. Dette hjelper dem med å finne ut om Snapchat viste deg og annonse for produktet. Denne tilbakemeldingen gjør annonsering med Snapchat mer verdifull.

Hver gang du samhandler med en annonsør på Snapchat, blir selskapet informert om det samspillet for å målrette annonsene bedre. Dette hjelper også Snapchat med å forbedre målingene av hvor bra annonsering gjennom appen deres fungerer. Dette gjør det lettere for andre virksomheter å beregne forventet avkastning for annonse dollar.

Selv om du ikke bruker Snapchat, hvis en venn gir Snapchat tilgang til telefonboken sin for å oppdatere kontakter, vil Snapchat samle informasjon om deg fra vennens kontakter. Dette kan omfatte personlig informasjon, inkludert ditt navn, e-postadresse og telefonnummer.

Hvordan bruker Snapchat min private informasjon?

Et av hovedformålene med å samle informasjonen din er å gi bedre målretting for annonsører. Vanligvis vil Snapchat og selskaper som dem frase dette som en fordel for brukeren. Språk som å “tilpasse opplevelsen din” eller “vise deg mer relevante annonser” kan ofte sees. Men det unnlater å fremheve det faktum at jo mer personlig profilen din er, jo flere er annonsører villige til å betale. Annonsene er mer relevante for deg fordi annonsører fikk tilgang til privat informasjon om deg.

Hver gang du samhandler med en annonsør på Snapchat, blir selskapet informert om det samspillet for å målrette annonsene bedre. Dette hjelper også Snapchat med å forbedre målingene av hvor bra annonsering gjennom appen deres fungerer. Dette gjør det lettere for andre virksomheter å beregne forventet avkastning for annonse dollar.

Bør jeg være bekymret for Snapchats nye Snap Map-funksjon?

snapmap-bildeI 2017 introduserte Snap Chat en funksjon som heter Snap Map som angår mange personverneksperter. Denne funksjonen lar deg dele posisjonen din med venner gjennom Snapchat. Åpne appen, og du kan se animerte emojer som heter Actionmojis av vennene dine på et kart. Dette lar deg se hvor de er og hva de kan gjøre nå.

Når en venn sykler i en bil, kan du se Actionmoji-en i en bil på kartet. Dette kan ikke være for urovekkende, men informasjonen tilgjengelig fra dette er omfattende.

Stedsdata kan være noe av den mest verdifulle informasjonen for annonsører. Du kan aldri samtykke i å gi Snapchat din hjemmeadresse eller navnet på arbeidsgiveren din. Med posisjonsinformasjon får Snapchat tilgang til mye av ditt offline liv. Ved å spore din beliggenhet, kan Snapchat identifisere om du bor i et nabolag i over- eller middelklassen. I de fleste selskaper parkerer sjefen nærmere døren enn en ansatt på inngangsnivå. Ved å spore hvor lenge du går etter parkering på jobb, kan Snapchat gjette din stilling i et selskap. Dette kan gi en ide om inntektsområdet.

Stedsdata kan også varsle Snapchat om potensielle nye annonseringsmuligheter. Besøk en golfbutikk, og Snapchat kan varsle annonsører om at du er i markedet for noe nytt golfutstyr. Besøk en sykkelbutikk, og annonser for sykler og tilbehør kan vises i appen. Mer bekymringsfullt er at dette kan avsløre enda veldig sensitiv helseinformasjon. Besøk en medisinsk spesialist for første gang, og annonsører kan bli klar over helseproblemet ditt. Dette kan avsløre informasjon du ikke en gang har delt med nære familiemedlemmer ennå.

Kan jeg beskytte personvernet mitt og fremdeles bruke Snapchat?

Du kan bli fristet på dette tidspunktet til å slette Snapchat, avbryte telefontjenesten og kaste enheten din i nærmeste elv. Det er mulig å ta noen enkle tiltak for å ivareta personvernet ditt. Du kan gjøre dette mens du fremdeles har tilgang til Snapchat og de andre appene du liker å bruke.

Se Snapchat-personverninnstillinger

Ta først noen minutter å gå gjennom Snapchat-personverninnstillingene. Disse lar deg ta litt kontroll over informasjonen din. Du kan begrense data som er samlet inn via appen, og hvordan Snapchat vil bruke dem. Å sikre at Ghost Mode er aktivert vil begrense posisjonsdataene som er tilgjengelige for Snapchat. Dette trinnet alene vil gi deg mye mer privatliv. Husk at selv om du velger å ikke dele posisjonen din med andre Snapchat-brukere, kan appen fremdeles bestemme plasseringen din.

Bruk en VPN

Å bruke et virtuelt privat nettverk (VPN) er en av de beste og enkleste måtene å sikre ditt privatliv mens du er online. Når du bruker en VPN, kobler du ikke direkte til et nettsted eller en annen online tjeneste. I stedet kobler du til en server på et eksternt sted som videresender forespørselen din online. Dette kan bidra til å gjøre aktivitetene dine på nettet mye mer anonyme, og dermed beskytte personvernet ditt. Ta noen minutter å lære om hvordan en VPN kan gjenopprette personvernet.

En VPN kan også gi andre fordeler. Dette inkluderer å unngå geografiske begrensninger for streaming av videoinnhold på nettet. Du kan også være i stand til å unngå begrensninger for internettilgang på jobben. Ulike tjenester gir forskjellige fordeler, så utforsk alternativene dine før du velger.

Konklusjon

Vi bruker Snapchat for å dele dyrebare øyeblikk med våre venner og familie. Det vi imidlertid ofte ikke er klar over er at Snapchat i seg selv også har mye informasjon om deg. Vi har sett at de vet mer enn du kanskje vil. Av den grunn kan du justere personverninnstillingen for Snapchat og bruke en VPN. Husk at Snapchat absolutt ikke er den eneste appen som har enorme mengder av din personlige informasjon.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map