Hva vet Skype om meg? | VPNOverview

Skype er et av de største navnene innen online kommunikasjon – spesielt hvis du ønsker å ringe en videosamtale. Tjenesten er populær blant venner og kjære som er adskilt over store avstander, men er også et viktig verktøy for mange virksomheter. Utformet som en desentralisert tjeneste som holdt informasjon privat, eier Microsoft nå Skype. Gjennom årene har mange personvernproblemer med Skype dukket opp. Brukere skal være klar over informasjonen tjenesten samler inn om brukerne sine. Nedenfor kan du lese om informasjonen Skype samler på deg og hva de gjør med denne kunnskapen.


Hva skjedde med Skypes personvern?

skype-logoSkype ble oppfunnet som et fagfelle-system. Dette betydde at stemmesamtaler kunne foretas gjennom et desentralisert system. Samtaler ble kryptert, og siden de ikke ble dirigert gjennom en sentralisert server, var personvern alt annet enn garantert. Dessverre er det ikke tilfelle i dag.

Fra 2017 er det over 1,3 milliarder registrerte Skype-brukere. Dette tallet har vokst hvert år siden 2009 og anslås å vokse til over 2 milliarder innen 2023. En del av det som har drevet Skypes vekst er næringslivet. I 2011 kjøpte Microsoft Skype. Microsoft erstattet sin forretningskommunikasjonsplattform med en plattform basert rundt Skype. Bedrifter hadde nå en tale- og videosamtaleplattform innebygd i sitt nåværende kommunikasjonsprogram. Resultatet var en økning i Skype-bruk av næringslivet.

Med kjøpet av Skype kom endringer i hvordan Skype jobbet bak kulissene. Brukeropplevelsen har ikke endret seg mye siden salget. Men måten programmet koblet brukere endret seg radikalt. Langt fra det private, desentraliserte systemet, går Skype nå gjennom Microsoft-eide servere. Dette har endret sikkerheten og personvernet til Skype på en måte de fleste brukere er helt uvitende om.

Hva Skype-personvernproblemer bør bekymre meg?

Microsoft-logoAlle Skype-chats, tale- og videosamtaler blir nå dirigert gjennom Microsoft-kontrollerte servere. Dette betyr at de kan samle og overvåke all informasjon du sender og mottar gjennom Skype. Microsofts personvernregler gir ikke så mange detaljer om hvor mye data som samles inn. Men vi vet nå at selskapet samler inn mye Skype-data.

Sikkerhetsdatadumpen Edward Snowden ga inneholdt mye informasjon om hvordan Skype jobber med regjeringen. Vi vet at Skype ga NSA tilgang til krypterte meldinger. Dette demonstrerer at Skype samler inn og lagrer Skype-anrop. Skype vil også gi disse dataene til offentlige etater på forespørsel. Selv om det er bra for samfunnet å gi sikkerhet fra terrorister og andre kriminelle, er tapet av personvern en alvorlig kostnad for denne fordelen.

Nye personvernproblemer

Den siste serviceavtalen fra Microsoft trådte i kraft 1. mai 2018. I den la selskapet til språk for å forby bruk av tjenesten til å “offentlig vise eller dele upassende innhold eller materiale.” Det er mange problemer med denne politikken som har politiske eksperter berørt. Det første problemet er at Microsoft ser ut til å være klar til å se etter denne typen materiale. For å gjøre dette, må Microsoft kunne overvåke innhold som går gjennom serverne. Det må kunne avgjøre om det er upassende eller støtende. Dette innebærer en evne til å samle og lagre informasjonen din. Microsoft må også være i stand til å analysere innholdet.

Den andre største bekymringen er over det vage språket i uttalelsen. Hvem bestemmer hvilket innhold som er upassende? Det er et bredt spekter av meninger om hvilket innhold som er krenkende. Fordi politikken er så vag, vil den sannsynligvis bli håndhevet inkonsekvent. Hvis du er avhengig av tjenesten for å holde kontakten med fjerne venner eller kolleger, er dette en urovekkende situasjon.

Problemer med Cortana og Skype

Cortana-logoMicrosoft integrerer sin Cortana digitale assistent på tvers av alle produktene sine. Cortana er allerede integrert med Windows 10. Microsoft har også planer om å integrere Cortana med Skype snart. Dessverre skaper Cortana allerede personvernproblemer med Skype.

Cortana prøver å hjelpe deg med kontekstuell informasjon i Skype-samtaler. For å gjøre dette, overvåker den kontinuerlig Skype. Hvis du nevner planer for helgen i en samtale på Skype, kan det hende at Cortana dukker opp med en værmelding. Dette avslører at Cortana har full tilgang til Skype-samtalene dine.

Hvordan Skype bruker informasjonen din

Microsofts personvernregler beskriver hvordan Skype vil bruke dine personlige data. Skype bruker informasjonen din for å forbedre produktene sine og for å tilpasse produktene dine for deg. Skype bruker også dataene dine for å presentere relevant reklame. Det er denne siste delen som er forstyrrende fra et personvernsynspunkt. Den eneste måten å bruke dataene dine til å forbedre annonsering er å lage en detaljert profil over dine interesser og aktiviteter. Annonsører bruker deretter denne informasjonen for å målrette bestemte annonser mot deg.

Microsoft deler også denne informasjonen om deg på tvers av forskjellige Microsoft-produkter. Informasjon fra Skype-samtalene dine er koblet til informasjon fra andre kilder. Disse kildene inkluderer Outlook, Internet Explorer og andre Microsoft-produkter. Ved å dele og kombinere informasjonen din, kan Microsoft lage en veldig detaljert profil på hvem du er. Disse dataene er verdifulle for målrettede annonseringsformål.

Hvordan kan jeg ivareta personvernet mitt mens jeg bruker Skype?

Skype er kanskje ikke den største fornærmede [legg inn lenke til innlegg om What Facebook Knows About Me] i innsamlingen av privat informasjon for reklame. Det er fortsatt ganske betenkelig at det kan være å overvåke samtalene dine. Det er enkle måter å forbedre personvernet ditt på nettet. Nedenfor kan du lese om dine to beste alternativer for personvern.

Endre personverninnstillingene for Skype

En av de enkleste måtene å begynne å ta tilbake personvernet på Skype på er å ta noen minutter å oppdatere personverninnstillingene. Ved å justere personverninnstillingene dine, kan du utøve litt kontroll over målrettede annonser. Du kan også begrense den private informasjonen som er tilgjengelig om deg på Skype.

Bruker en VPN

VPN-tilkoblingSelv om du justerer personverninnstillingene, kan Skype fremdeles skaffe mye informasjon om deg. En enkel måte å gjøre din online opplevelse mer anonym er å bruke et godt Virtual Private Network (VPN). En VPN omdirigerer dataene dine via serveren deres, i stedet for å sende dem direkte til Skype og andre online tjenester. Dette kan forbedre personvernet ditt på nettet uten å forby Skype fra livet ditt fullstendig.

Å sette opp en VPN-kvalitet er enkelt og kan gjøres i løpet av noen øyeblikk. Når du er konfigurert, er det enkelt å koble til via VPN. Det kan hende du ikke en gang merker en forskjell i de vanlige aktivitetene dine på nettet. Du vil kanskje legge merke til at annonsene du ser ikke lenger ser ut til å være ganske så nifs tilpasningsdyktige til interessene dine.

En VPN vil også tillate deg å unngå geografiske begrensninger for å strømme innhold online. Du kan også være i stand til å unngå begrensninger på arbeidsplassen på internett. Sjekk ut vår VPN-guide for å finne en kvalitetstjeneste som tilfredsstiller dine behov.

Konklusjon

Det du ikke gjør noe for å sikre personvernet ditt, Skype samler sannsynligvis mye informasjon om deg. Ved å justere personverninnstillingene i Skype og bruke en VPN kan du imidlertid få noe av personvernet ditt tilbake. Husk også at Skype ikke er det eneste selskapet som følger etter din personlige informasjon.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me