Hold deg trygg på Grindr: Hvordan beskytte personvernet ditt VPNOverview

Grindr-logo


Med millioner av brukere over hele verden er Grindr en av de mest populære datingsappene for homofile og bifile menn. Appen ble lansert i 2009, noe som gjør den eldre enn Tinder. Siden den gang har Grindr endret homoseksjonen fullstendig. Grindr har som mål å gi menn fra LHBT-samfunnet en trygg (dating) plattform. Med appen kan brukere sjekke ut profiler av mennesker i nabolaget deres, utveksle meldinger og se etter en date.

Nettdating er stort sett mye moro. Likevel er det alltid godt å være klar over de potensielle personvernrisikoer som følger med datingsapper som Grindr. Vi mener ikke å forårsake panikk eller hindre folk i å bruke datingsapper. Vi ønsker imidlertid å sikre at du og andre brukere har sjansen til å beskytte deg selv og ditt privatliv. Spesielt i noen land, der lokale lover ikke aksepterer LHBT-samfunnet, er forsiktighet ekstremt viktig. Dessverre diskriminerer mange fremdeles andre ut fra deres seksualitet, noe som gjør sikkerhetstiltak nødvendig.

VPNOverview snakket med ekspert Philip Tijsma, som er en del av COC, en offisiell LHBT-forening i Nederland, samt Azza Sultan, assisterende direktør for Grinder for Equality. Deretter setter vi opp en liste over tips for de som tar Grindr-personvern på alvor: ikke del unødvendig personlig informasjon, slå av posisjonen din og bruk en falsk beliggenhet-app gjennom en Android-emulator.

Hvilken personvernrisiko har Grindr?

For mange brukere er Grindr en plattform som de kan være seg selv uten skam. Å være homofil er en gitt. Det er ofte en enorm lettelse i en verden der mange fortsatt dømmer to menn som holder hender. Dessverre bruker en liten gruppe mennesker med dårlige intensjoner Grindr til sine egne formål. Dette skaper potensielle farer for ditt privatliv og velvære.

Andre brukere kan avdekke plasseringen din

Plasseringsmarkør for smarttelefonHvis du vil få mest mulig ut av Grindr, trenger appen stadig å vite hvor du er. Programmet bruker GPS og Wi-Fi for å matche deg til andre Grindr-brukere i ditt geografiske område. Imidlertid har Grindr, i likhet med andre populære datingapper, flere sårbarheter som lar fremmede finne ut hvor du befinner deg. For eksempel viser appen hvor langt “kampene” dine er i detalj. I 2014 oppdaget Synack-cybersecurity-forskere at Grindr-brukere lett kunne utnytte denne informasjonen for å avdekke plasseringen av andre brukere.. Grindr tok opp dette problemet ved å la brukere deaktivere deling av lokasjoner.

Imidlertid demonstrerte en oppfølgingsstudie utført av Trever Faden at forskere innen cybersikkerhet fortsatt kunne finne Grindr-brukernes lokasjoner, sammen med andre personopplysninger. Dette var mulig selv når brukere hadde deaktivert posisjonsdeling, fordi brukerens posisjonsdata fremdeles sendes til Grindrs server, der de kan avdekkes. Faden opprettet et nettsted hvor brukere kunne identifisere hvem som blokkerte dem på Grindr. For å avdekke denne informasjonen, trengte brukerne bare å oppgi Grindr brukernavn og passord.

Etter Fadens studie begrenset Grindr tilgangen til data fra brukere som hadde blokkert andre brukere. I tillegg ba Grindr brukerne om ikke å bruke Grindr-påloggingene sine på andre nettsteder.

Grindr-brukere i land med forskrifter mot homofile kan være i fare

Med Grindr som tillater folk å bestemme brukernes nøyaktige beliggenhet, er personvernsrisikoen rikelig, spesielt på steder der det å være homofil anses som et straffbart forhold. Homoseksualitet anses fortsatt som ulovlig i 69 land, og noen av disse landene bruker til og med dødsstraff. Å være en Grindr-bruker på et av disse stedene kan ha ekstreme konsekvenser. Egyptens regjering brukte for eksempel Grindr-appen og dens mangler for å spore og til og med arrestere homofile borgere, selv om homofili teknisk sett ikke er ulovlig der. Iran brukte også mangelen på sikkerhet på Grindr for å identifisere brukere av appen. Etter hvert ble 200 Grindr-brukere satt i varetekt. Grindr har forsøkt å bekjempe denne faren ved å skjule avstandsflagget som er brukt i appen, men disse endringene ble lett omgått.

Grindr har som mål å koble folk som bor i samme område. Derfor vil appen være meningsløs når du sletter alle brukeres beliggenhet helt. Uten denne informasjonen kan mennesker som er hundre eller tusenvis av kilometer fra hverandre, bli matchet med hverandre uten å ha noen mulighet til å møte opp i det virkelige liv. Det er sannsynlig at disse praktiske problemene spiller en stor rolle i Grindrs beslutninger om å bekjempe ethvert misbruk av appen deres.

Din helseinformasjon kan bli avslørt

Smartphone Healthcare IconEn annen personvernrisiko som følger med Grindr har å gjøre med dine personopplysninger. Selskapet har vært kjent for å dele konfidensielle data, inkludert sensitiv helseinformasjon, til sine brukere. I april 2018 ble Grindr plassert i et dårlig lys da det ble avslørt at selskapet delte brukernes HIV-status med andre selskaper, sammen med stedsdata og e-postadresser.

Representanter fra Grindr forsvarte innledningsvis praksisen. De hevdet at deling av data var utbredt og at brukere samtykker til datadeling når de registrerer seg for appen. I praksis var imidlertid mange brukere av Grindr ikke klar over at helseinformasjonen deres ble delt. Hvis Grindr-brukere velger å avsløre sin HIV-status, er denne informasjonen synlig for alle Grindr-brukere som ser på profilen sin. Fortsatt forventet mange brukere ikke at appen skulle dele sin sensitive helseinformasjon utenfor Grindr.

Dette alvorlige bruddet på personvernet forårsaket et offentlig rop, og Grindr ga etter hvert ut en erklæring om at brukerdata aldri ville bli solgt til tredjepart. Likevel bør Grindr-brukere tenke alvorlig på om de ønsker å inkludere helseinformasjon på profilen sin.

Grindr hjelper brukere ved å tilby tips og guider

Åpenbart jobber Grindr kontinuerlig med å endre sine tjenester. Selskapet prøver å være gjennomsiktig ved å informere kundene så godt de kan. Dessuten utvikler de nye alternativer og fikser når folk ber om dem. Vi spurte Grindr om den nylige utviklingen rundt sikkerheten og personvernet til brukerne deres og fikk følgende svar fra Azza Sultan, assisterende direktør for Grindr for likestilling:

“Vi i Grindr forstår at sikkerhet ikke bare er ansvaret for brukere av dating-apper. Derfor søker Grindr kontinuerlig å utvikle og forbedre sine sikkerhetsfunksjoner for ikke bare å beskytte brukerne, men også for å gi dem den kritiske sikkerhetsinformasjonen som er nødvendig for å sikre en sikker dateringsopplevelse. Bortsett fra sikkerhetsretningslinjene vi gir for brukerne våre, utvikler vi for tiden en helhetlig sikkerhetsguide som snart vil være tilgjengelig på forskjellige språk. “

Denne guiden er nå tilgjengelig på Grindr-nettstedet og kan bli funnet ved å klikke på følgende lenke: grindr.com/safety.

Farer i dagliglivet

Datingapper som Tinder, Happn og Grindr bærer sensitiv informasjon om brukerne sine. Hvis disse dataene faller i gale hender, kan det få alvorlige konsekvenser. Dette er spesielt tilfelle i land der eksistensen av LHBT-er trues av lokale lover. Det kan ikke virke så relevant hvis du bor i et land der homofili er helt lovlig, men dessverre er det ikke alltid sant. Fordommer og mangel på sosial aksept skaper store risikoer for alle Grindr-brukere.

Tar Grindr i utlandet

Fly over planeten JordenDatering på feriedestinasjonen kan være en fin måte å møte nye mennesker på. Alt er gøy, men du må være på vakt. Hvis hjemlandet ditt aksepterer LHBT-samfunnet fullstendig, kan du forvente at ethvert annet land også vil være det. Dette er ikke alltid tilfelle. Grindr justerer plasseringen din automatisk hver gang du aktiverer appen. Som nevnt tidligere, kan det være farlig mange steder, for eksempel Algerie, Nigeria, Barbados, India og Pakistan. Alle disse landene har retningslinjer som gjør handlinger av samme kjønn ulovlige.

Tilsvarende er det land der homofili er lovlig ved lov, men fortsatt straffet. Eksempler er Russland og Egypt. I Egypt, som fortsatt er et populært feriemål for mange, har regjeringen beordret juling og innesperring av flere personer etter at de hadde arrangert en date via Grindr. Den unge Firas var et av ofrene: han hadde planlagt en date med en gutt han hadde møtt på appen, men ble satt opp, varetektsfengslet og dømt for ‘utslettelse’, som er ulovlig i henhold til egyptisk lov.

Bruker du Grindr, eller en lignende dating-app, og skal du reise? Så sørg alltid for å sjekke destinasjonens lokale lover og generelle holdning til homofili. De årlige forskningsrapportene om statlig sponset homofobi fra ILGA (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) kan være et godt sted å starte. Nederst i denne artikkelen har vi oppsummert landene der handlinger av samme kjønn blir sett på som ulovlige. Vårt råd er å vurdere denne listen nøye, men også gjøre noe mer research, slik at du ikke ved en tilfeldighet havner på et sted som Egypt med den aktiverte Grindr-appen din.

Selv land som ikke godtar homoseksualitet ved lov og i praksis, er ikke alltid et godt sted å være. Dømmende individer kan prøve å bruke Grindr på måter som er skadelige for medlemmer av LHBT-samfunnet. Derfor er det alltid viktig å beskytte deg selv og personvernet ditt så godt du kan – også når du er med.

Anonym datering på Grindr?

Anonymitet SmartphoneÅ holde personvernet ditt intakt mens dating kommer med et visst dilemma. Hvis hver Grindr-bruker setter sitt privatliv først, ville dating bli mye vanskeligere – om ikke umulig. Hvordan vil du vite at kampen er den han sier han er? Når er det trygt å møte opp noen? Og hvordan kan du gi den andre beskjed om at du ikke mener dem noen skade og bare leter etter en date?

Til tross for den negative oppmerksomheten Grindr har fått den siste tiden, er det fortsatt et positivt rom. 99% av alle datoer, samtaler og møte går bra og uten problemer. For å sikre at dette også er tilfelle for deg, er det flere forholdsregler du kan ta. Grindr laget en liste med sikkerhetstiltak som alle brukerne kan og bør bruke. Eksempler er: varsle alltid en venn eller familiemedlem om din beliggenhet når du møter noen fra Grindr, og stoler på instinktet ditt. Hvis noe føles av, er det sannsynligvis.

Hvordan beskytte personvernet ditt på Grindr

Bortsett fra å følge de generelle sikkerhetsretningslinjene som Grindr gir, kan du alltid bruke flere andre sikkerhetstiltak for å beskytte deg selv så godt som mulig. Her er tre gode tips for å hjelpe deg med det:

Ikke del for mye

Som med andre datingapper, er det alltid lurt å begrense mengden personlig informasjon du inkluderer på profilen din. Unngå å bruke ditt fulle navn, telefonnummer, e-postadresse, HIV-status og annen sensitiv informasjon. Dessuten er det lurt å laste opp et profilbilde som ikke vises andre steder på nettet. Ellers kan brukere prøve å gjøre et omvendt bildesøk på bildet ditt og finne de andre sosiale mediene. Hvis du bruker det samme bildet på Facebook eller Twitter, vil de ha funnet kontoene dine på et øyeblikk og kan bruke informasjonen der til å avdekke identiteten din ytterligere.

I tillegg, hvis du bestemmer deg for å ta samtalen av appen, er det tryggere å bruke Google Voice eller en lignende tjeneste. Slike apper lar deg holde ditt eget telefonnummer privat og jobbe med et sekundært nummer i stedet.

Deaktiver avstandsfunksjonen

Grindr og andre datingapper bruker telefonens GPS-plassering for å matche deg med folk i ditt område. Du vil kunne se nøyaktig hvor langt du og den personen er fra hverandre i sanntid. Praktisk hvis du umiddelbart vil møte opp: baren rundt hjørnet er lett tilgjengelig for dere begge! Dessverre betyr dette også at andre brukere kan avdekke den nøyaktige plasseringen din. Hvis en annen Grindr-bruker vet avstanden mellom dere to, kan de beregne hvis du bruker en prosess som heter trilateration. Av denne grunn er det viktig å skjule avstandsinformasjonen din.

Du kan skjule avstanden din på Grindr ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Grindr app på enheten din
 2. Gå til din profil
 3. Trykk på “innstillinger”I øverste høyre hjørne
 4. Gå til “Vis preferanser
 5. Skru av “Vis min avstand

Vær imidlertid oppmerksom på at å slå av denne funksjonen bare vil hindre andre brukere i å se nøyaktig hvor langt du er. Profilen din vil fremdeles bli kategorisert med og vist for andre Grindr-brukere i ditt område. Dette betyr at stedet ditt fortsatt vil være sårbart hvis andre lokale Grindr-brukere røper avstandsinformasjon.

Bruk en falsk beliggenhet-app

Kart med beliggenhetÅ gjemme avstanden din på Grindr kan allerede lette tankene dine. Siden du fremdeles blir matchet med mennesker i dine direkte omgivelser, gir det imidlertid ikke fullt personvern. Kanskje du ikke tror du vil trenge dette: Grindr handler tross alt om å møte mennesker.

Hvis du vil ta ting et skritt videre, er det beste alternativet å installere en falsk-plassering-app og forfalske plasseringen din. Disse appene kan lure andre apper til å tro at du er et annet sted. I nesten alle tilfeller fungerer dette også på datingsapper. På grunn av en fersk oppdatering fra Grindr ser det dessverre ikke ut som om stedforfalskere fungerer lenger på mobilen. Dette kan føre til farlige situasjoner for noen brukere. Hvis du uansett vil forfalske plasseringen din, kan du laste ned en Android-emulator på datamaskinen din og bruke Grindr der. Dette vil hjelpe deg å skjule din virkelige oppholdssted.

Bluestacks til datamaskinen din

Bluestacks er en pålitelig Android-emulator som kan hjelpe deg med å komme deg rundt Grindrs nylige begrensninger når det gjelder spoofing av steder. Hvis du laster ned Bluestacks på datamaskinen din og deretter fortsetter å bruke Grindr der, vil du fortsatt kunne endre din virtuelle plassering for Grindr. Følg disse trinnene for å få Bluestacks til å kjøre på datamaskinen.

 1. nedlasting den siste versjonen av Bluestacks fra deres offisielle nettsted.
 2. Logg Inn på Google Play med en konto.
 3. nedlasting den offisielle Grindr-appen fra Play Store.

Før du går videre, må du finne en app som lar deg ødelegge plasseringen din. Et populært alternativ er Fake GPS GO Location Spoofer. Vi har testet denne appen og kan fortelle deg at den fungerer for både Grindr og Happn.

Falske GPS GO Location Spoofer

Fake GPS GO er ganske enkelt å installere og tilgjengelig for Android 6.0 og nyere. Følg trinnene nedenfor for å bruke den:

 1. nedlasting appen i Bluestacks.
 2. Åpne appen og trykk på “Aktiver spottsteder”På den første skjermen.
 3. Gå til kartet, Velg sted du ønsker å bruke, og klikk på spillknappen nederst til venstre på skjermen.
 4. I tilfelle meldingen “Spottlokasjoner er deaktivert eller appen ikke er standard Mock Location-appen, vennligst aktiver for å fortsette” dukker opp, klikk på aktiver.
 5. Utviklermuligheter”Skjermen kommer opp. Klikk “Velg Mock Location App”Og velg“FakeGPS gratis“.
 6. Gå tilbake og trykk på avspillingsknapp igjen for å aktivere den falske GPS-innstillingen.

Når du har satt opp den falske plasseringen din, kan du logge deg på Grindr-kontoen din på emulatoren og bruke den slik du normalt ville gjort.

iTools ‘falske GPS-plassering *

Følg disse trinnene for å forfalske plasseringen din på iOS med iTools:

 1. Installere iTools på datamaskinen din.
 2. Åpne programmet og velg “Gratis prøveperiode“.
 3. Gå til “Verktøykasse”-Fanen.
 4. Gå til “Enhetsverktøysett”Og velg“Virtuell beliggenhet“.
 5. Skriv inn falsk beliggenhet i tekstboksen på kartet og trykk enter.
 6. Når en markør for den falske plasseringen vises på kartet, klikker du på “Flytt her”For å stille inn iPhone-en din til det stedet.

* Siden de nylige oppdateringene av Grindr, er det nødvendig å bruke en Android-emulator hvis du vil forfalske plasseringen din. Dette betyr at du må bruke Fake GPS GO Location Spoofer-appen.

Hold deg trygg, men finn riktige profiler

Å angi GPS-en til en falsk plassering av telefonen din er for tiden den mest effektive måten å beskytte din beliggenhet på Grindr og andre datingsapper. Husk imidlertid at du blir matchet med profiler som er i nærheten av det forfalskede stedet, og ikke din faktiske beliggenhet. Likevel kan forfalskning være veldig nyttig: du kan alltid velge et sted som ligger bare noen miles fra der du er. På denne måten vil du samsvare med folk i nabolaget ditt, men du vil ikke gi bort din faktiske beliggenhet.

Kanskje det ikke føles rettferdig mot datoen din når du bruker en falsk beliggenhet. I så fall er det helt greit å ta opp temaet på en første eller andre dato, slik at du ikke blir sett på som en steinbit. Snakk om mulighetene for å justere din Grindr-plassering og snakk om fordelene. Det er alltid en sjanse for at personen som sitter overfor deg har de samme bekymringene for personvern og sikkerhet som du gjør. Kanskje han til og med vil vite mer om det.

Scruff

Grindr jager stadig løsninger for problemer som brukere har møtt. Sikkerhet spiller en enorm rolle i dette. Grindr er imidlertid ikke den eneste appen som jobber med dette. En annen datingplattform for homofile og bifile menn er SCRUFF. Målet deres er å skape et nettverk av (homofile) mennesker som kan utveksle informasjon for å holde hverandre trygge. Appen har muligheten til å kontakte lokale ambassadører: spesielle medlemmer av appen som du kan be om tips når du reiser til landet eller byen deres.

Vi bestemte oss for å teste appen ut for oss selv og tok kontakt med SCRUFF-ambassadører i forskjellige land. Spørsmålene våre ble besvart raskt og grundig, og vi fikk til og med en håndfull nyttige reisetips. Helt klart et vellykket system. Bortsett fra disse ambassadørene, bruker SCRUFF ILGA-data for å advare sine brukere om den lokale situasjonen i over 80 land, noe Tinder nylig også har begynt å gjøre. Dette er spesielt nyttig hvis du ikke er oppdatert om destinasjonens situasjon når du allerede er på vei.

Siste tanker

Dating, enten det er i det virkelige liv eller på nettet, skal være trygt for alle. Dating-apper i seg selv er ikke farlige; de er ganske enkelt instrumenter som gjør det lettere for folk å møte hverandre. Dette er stort sett bare mye moro. Dessverre er det fortsatt mange mennesker med dårlige intensjoner rundt seg som hater apper som Grindr fordi de er rettet mot homofile og bifile menn. Disse menneskene kan forårsake mange problemer, spesielt i land der homofili fremdeles blir sett på som ulovlig.

Grindr har de samme sikkerhetsproblemene som andre datingsapper, spesielt når det gjelder å holde brukernes beliggenhet privat. Til tross for Grindrs forsøk på å løse dette sikkerhetsproblemet, er det mulig for Grindr-brukere og noen ganger til og med myndigheter å avdekke brukernes identitet. Foreløpig er det å begrense informasjonen du deler på profilen din og bruke en falsk-plassering-app på datamaskinen, noen av de beste forholdsreglene du kan ta når du bruker Grindr.

Når det gjelder Grindr, er det viktig å være klar over mulig risiko du blir utsatt for når du bruker dateringstjenesten. Ikke la dette hindre deg fra appen. Så lenge du behandler din personlige informasjon klokt og tenker gjennom handlingene dine, er sjansen for at noe dårlig skal skje veldig liten.

Hvor er handlinger av samme kjønn ansett for å være ulovlige?

Det interaktive verdenskartet som er vist nedenfor gir en oversikt over lovligheten av homofili i land over hele verden. Vær oppmerksom på det faktum at noen land og områder der homofili anses lovlig ved lov fortsatt ikke alltid støtter LHBT-rettigheter. Man kan møte diskriminering, vold og stigmatisering på disse stedene, for eksempel i Russland.

Interaktivt verdenskart over LHBT-rettigheter (som indikerer ulovligheten av homofili)

Flere land trenger litt ekstra forklaring, siden situasjonen ikke er så lett definert. Du finner disse landene og de nødvendige merknadene i tabellen nedenfor.

Land
Lovligheten av homofili
Merknader
EgyptOffisielt lovlig, men man kan fortsatt bli tiltaltTeoretisk sett er homofili ikke ulovlig, men i praksis blir det ofte sett på som et brudd på ‘moralske lover’. Reglene for kvinner er fortsatt uklare.
IndonesiaAvhengig av beliggenhetÅ være homofil er lovlig i det meste av Indonesia, med mindre for følgende områder: Aceh, Sør-Sumatra og byen Palembang.
IrakLovligI følge loven er homofili lovlig i Irak, men å uttrykke seg som en del av LHBT-samfunnet er ekstremt farlig på grunn av borgere som vil ta loven i egne hender.
LibanonUlovlig for menn og kvinnerNoen dommere har bestemt seg for ikke å tiltale enkeltpersoner, men dette er ennå ikke bestemt av loven.
Nord-KoreaLovligDet er ingen lover mot homofili i Nord-Korea. Landet nekter ganske enkelt sin eksistens helt.
PalestinaAvhengig av beliggenhetÅ være homofil er ulovlig for menn i Gaza. Homoseksualitet er offisielt lovlig i resten av landet.
RusslandAvhengig av beliggenhetUlovlig i Tsjetsjenia. Det er rapportert at homofile blir plassert i konsentrasjonsleirer.
SingaporeUlovlig for mennJuridisk for kvinner. For menn er loven ikke overholdt siden 1996.
Sri LankaUklarNoen kilder rapporterer at homofili er avkriminalisert.

En av de største internasjonale organisasjonene som angår seg selv med LHBT-rettigheter er International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association, eller ILGA for kort. De har laget et enda mer detaljert verdenskart med informasjon om lover og lovverk om seksuell legning.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me