Har du oppdatert personverninnstillingene for Skype? | VPNOverview

Det var ikke så lenge siden at ideen om å ringe videosamtaler virket som en futuristisk drøm reservert for Star Trek eller Jetsons. Likevel i 2011 anerkjente Oxford English Dictionary “Skype” som et verb som betyr å ha en samtale over internett med noen, vanligvis inkludert visning med webkamera. Det er enkelt nå å ta denne fantastiske teknologien for gitt. Det tar bare noen minutter å oppdatere personverninnstillingene dine på Skype, men det kan bidra til å beskytte informasjonen din online.


Bekymringer om personvern med Skype

Microsoft oppdaterte nylig serviceavtalen med språk som har personverneksperter bekymret. Oppdateringen som trådte i kraft 1. mai, gjelder både Skype og Xbox Live-spillere. Microsoft satt inn språk som forbyr brukere å “vise [ing] eller dele [ing] upassende innhold eller materiale offentlig.” Microsoft la også til regler som gir selskapet rett til å gjennomgå innholdet ditt i prosessen med å undersøke enhver klage.

skype-logoFor Skype-brukere ser det ut til at dette tydelig indikerer at Microsoft lagrer samtalene dine og kan se på dem senere hvis de velger å undersøke hvordan du bruker tjenesten deres. Dette angår mange brukere som føler at samtalene deres ikke lenger er private og er gjenstand for gjennomgang og granskning av samtaler de kanskje foretrekker å holde for seg selv.

Selv om det er noen få andre alternativer for å ringe over internett, presenterer de selskapene ofte personvernhensyn også. Du kan også være bekymret for at informasjonen du har om Skype, er offentlig tilgjengelig for andre. En rask gjennomgang av personverninnstillingene dine for Skype kan bidra til at du bare deler informasjonen du vil dele.

Finne Skype-personverninnstillinger

Det er mange forskjellige plattformer Skype er tilgjengelig på. Dette kan gjøre det vanskelig å finne innstillingene du trenger på den nøyaktige enheten. Å finne personverninnstillingene på Skype på nettbrettet eller telefonen vil være forskjellig fra hverandre og annerledes enn der innstillingene er plassert på en stasjonær datamaskin. Disse vil også variere avhengig av om du bruker Windows eller Mac.

Generelt se på menylinjen for innstillinger. Derfra kan du se et menyalternativ merket “Personvern…”, eller det kan hende du må klikke på “Innstillinger” og velge fanen “Personvern” derfra. I noen applikasjoner er personverninnstillingene ganske enkelt i innstillingene dine og er ikke under noen retningslinjer for personvern. Hvis du får problemer og ganske enkelt ikke finner innstillingen du leter etter, kan du gå til Skype-hjelp for mer informasjon.

Endre Skype-personverninnstillingene

Nedenfor kan du finne informasjon om personverninnstillingene i Skype som du kan endre. Ved å gå gjennom de forskjellige alternativene kan du velge hvor du vil øke personvernet ditt.

Endre hvem som kan ringe deg

Skype tilbyr muligheten til å enten tillate samtaler fra hvem som helst, eller bare tillate samtaler fra personer som allerede er i kontaktlisten din. Som standard er dette alternativet satt til å tillate samtaler fra hvem som helst. Ved å begrense hvem som kan ringe deg, kan du forhindre at uønskede eller irriterende innringere prøver å nå deg gjennom Skype. Bare klikk på glidebryteren for å slå av alternativet og sikre ditt personvern.

Administrer direktemeldinger

På samme måte som Skype som standard ikke lar noen ringe deg gjennom Skype, lar appen hvem som helst sende deg en direktemelding som standard. Under “Varslingsinnstillinger” kan du slå av direktemeldinger og SMS hvis du foretrekker å ikke motta disse meldingene i Skype.

Hvis du foretrekker å motta direktemeldinger, men foretrekker å begrense den muligheten til bare kontaktene dine, kan du også endre den her. Merk av i ruten ved siden av “Bare kontakter” for å forhindre at du ikke kjenner sender deg direktemeldinger.

Begrens din offentlige oppføring

For å få kontakt med deg på Skype, kan andre søke etter deg i søkefeltet. De kan gjøre dette enten med ditt brukernavn, din e-postadresse eller ditt telefonnummer. Med Skype kan du begrense hvilken informasjon som er offentlig tilgjengelig for andre som søker etter deg i Skype.

For å se og endre innstillingene, klikker du på “Administrer hvordan folk finner meg på Skype.” Herfra kan du slå av alternativet for å vises i alle søkeresultater i forslag. Dette er den mest private innstillingen.

Hvis du foretrekker det, kan du legge til e-postadressen eller mobilnummeret ditt slik at folk kan søke etter deg etter hva du er mest komfortabel med. Uansett hva du velger, vil informasjonen være offentlig tilgjengelig for alle som søker på Skype.

Administrer kontaktinformasjonen din

Skype tilbyr muligheten til automatisk å finne venner som allerede er i kontaktlisten din. På denne måten kan de legge til kontaktinformasjon til Skype-listen din. For å gjøre dette, skanner Skype adresseboken din etter telefonnumre og e-postadresser til vennene dine. Skype søker deretter etter dem automatisk og legger til alt det finner i Skype-listen din. Hvis kontaktene dine har begrenset offentlig oppføring, kan det hende at de ikke vises i Skype-listen din, selv om de har en Skype-konto.

På den annen side, hvis du ikke er komfortabel med å levere innholdet i adresseboken til Skype, kan du holde dette alternativet slått av. Dette vil bety at for å legge til vennene dine på Skype-listen, må du søke etter dem manuelt. Dette vil tydeligvis ta mer tid. Imidlertid foretrekker mange å gå denne ruten i stedet for å gi adresseboken til Skype.

Microsoft målrettede annonser

For det meste tilbyr Skype sin tjeneste gratis for brukere som ringer og videosamtaler i de fleste land. Men vi vet alle, ingenting i livet er virkelig gratis. For å tjene penger på Skype, selger Microsoft annonsering til bedrifter. Siden de har profiler på alle brukerne sine, kan de målrette målene med stor presisjon. Denne profilen kan inneholde personopplysninger som din alder og ditt kjønn.

Som standard merker Skype boksen slik at Microsoft kan gi målrettede annonser til deg. Hvis du foretrekker å ikke motta målrettede annonser, fjerner du merket i ruten ved siden av “Tillat målrettede annonser fra Microsoft.”

Oppdater profilen din

Skype tilbyr deg en profilside med blanke mellomrom for å inkludere din personlige informasjon. Jo mer du legger til profilen din, desto mer sannsynlig er venner eller familie å finne deg når du ønsker å få kontakt med deg gjennom Skype. Imidlertid kan du foretrekke å holde deg mer privat på nettet. Du kan ta ut det meste av informasjonen som blir bedt om å bygge din profil.

For eksempel trenger du ikke å ta med det faktiske etternavnet i profilen din. By og stat er heller ikke et obligatorisk felt. Du kan velge å holde tilbake fødselsdato og kjønn også. Skype krever ikke at du oppgir telefonnummeret ditt i profilinformasjonen din.

Igjen, det kan hende du har det bra med å inkludere disse i profilen din, og kan synes det er nyttig til tider. Valget om å avsløre at informasjonen er din. Imidlertid bør du bare fylle ut så mye informasjon som du er komfortabel med.

Begynn å snuse rundt personverninnstillingene dine, så vil du finne ut hvor mye informasjon selskaper har om deg. Dette gjelder WhatsApp, Twitter, Snapchat, Facebook, Instagram, Google, så vel som Skype og alle de andre tjenestene og sosiale medier-plattformene. Heldigvis kan du optimalisere innstillingene på en måte som du kan holde deg relativt privat på nettet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me