Eier dine Twitter-personverninnstillinger | VPNOverview

Å bruke sosiale medier-plattformer som Twitter på nettet er mye som å ha ingen gardiner på vinduene dine hjemme. Det er tider du ikke har noe imot å ha vinduene dine åpne for verden, og andre ganger foretrekker du å holde tingene mer private. Administrering av Twitter personverninnstillinger lar deg kontrollere når gardinene er lukket, og holde informasjonen din privat. Twitter vet mer om deg enn du kanskje tror. Ved å ta noen minutter å se på personverninnstillingene dine, kan du gjøre opplevelsen din online sikrere.


Bekymringer om personvern på Twitter

Twitter-logo SmarttelefonTwitter-aksjen har nylig fått et tilbakeslag da investeringsbankfolk begynte å miste aksjer basert på personvernhensyn. I følge en rapport på Investopedia er det alvorlige bekymringer for at twitterbrukere kan opprøre ettersom Twitters bruk av private data kommer fram. Twitter selger ikke bare målrettede annonser, det selger også brukerdata til annonsører. Dette er en gullgruve med informasjon som vil gjøre Twitter til en rapportert $ 400 millioner dollar i 2018.

I 2017 avsluttet Twitter støtten til “Ikke spor” -funksjonen. Twitter har nå sporingskode på mange nettsteder. Disse nettstedene rapporterer tilbake til Twitter når du besøker dem. Dette gjør at Twitter kan overvåke aktiviteten din på plattformen deres. I tillegg kan de overvåke nettstedene du besøker utenfor Twitter. Med tanke på disse bekymringene, kan det være et godt tidspunkt å oppdatere personverninnstillingene dine.

Finne Twitter personverninnstillinger

Det første trinnet for å ta kontroll over personverninnstillingene dine på Twitter, er å finne innstillingene du har tilgang til. Gå til “Innstillinger” og velg “Personvern og sikkerhet” fra hvilken enhet du bruker..

Twitter Personvern og sikkerhet

Bla ned til “Personalisering og data” og velg “Rediger”. Du er nå på siden “Tilpasning og data” og kan begynne å endre Twitter-personverninnstillingene.

Twitter-personalisering og data

Rediger Twitter-innstillingene dine

Når du har kommet deg gjennom labyrinten med innstillinger, er det flere ting du kan endre. Nedenfor finner du en liste over innstillinger vi anbefaler deg å ta en titt på.

Innstillingen for tilpassede annonser

I de fleste tilfeller når en app tilpasser opplevelsen din, betyr det at de bruker informasjonen din for å gjøre annonsene du ser mer relevante for deg. I Twitter tilfelle skjer overvåking gjennom Twitter-aktiviteten din. Men de vet også hvilken enhet du bruker og stedene du reiser til. I tillegg overvåker Twitter nettsteder og apper du bruker som integreres med Twitter. Til gjengjeld kan de levere dataene dine til tredjepart. Twitter velger disse alternativene som standard, men du kan endre disse innstillingene for å passe dine preferanser.

Innstilling av personlige Twitter-annonser

Hvis du forlater denne boksen, kan Twitter overvåke tweets du leser eller svare på, så vel som tweets du sender ut. Denne innstillingen gir også Twitter tillatelse til å kombinere Twitter-aktiviteten din med annen aktivitet på nettet. Hvis du besøker et selskaps nettsted på en enhet der du har logget deg på Twitter, kan de deretter bruke den informasjonen. For eksempel kan de vise deg annonser fra nettsteder eller lignende virksomheter. Twitter kan også dele denne informasjonen med annonsører. På denne måten kan de vise deg mer relevant annonsering om den virksomheten, selv når du ikke er på Twitter.

Hvis du foretrekker å ikke dele denne informasjonen med Twitter og dets annonsører, fjerner du avmerkingsboksen ved siden av Personlige annonser.

Tilpasning basert på enheten din

Twitter-personalisering basert på enhet

Denne boksen gir Twitter tillatelse til å overvåke hvilken enhet du får tilgang til Twitter fra og “forbedre opplevelsen” i samsvar med det. Så for eksempel hvis du har en tendens til å sjekke nyhetssider på den bærbare datamaskinen mens du bruker Twitter og har en tendens til å sjekke underholdningsnyheter på telefonen, vil Twitter vise deg mer nyhetsrelaterte annonser på den bærbare datamaskinopplevelsen din og mer underholdningsrelatert reklame mens du er på telefonen. Twitter gjør dette ved å spore nettstedene og appene du bruker som også bruker Twitter. selv når du ikke bruker Twitter.

Hvis du fjerner merket for denne boksen, stoppes dette personaliseringsnivået for alle enhetene dine.

Stedsbasert tilpasning

Twitter tilpasser annonseringsopplevelsen din basert på flere faktorer. For eksempel sjekker de hvor du registrerte deg på Twitter, hvor du for øyeblikket befinner deg, og andre steder du har vært. Hvis du forlater boksen “Tilpass basert på steder du har vært”, kan du gi twitter tillatelse til dette ved å overvåke plasseringen din. Twitter kan overvåke posisjonen din gjennom en telefons beliggenhetstjenester, via Wi-Fi du bruker, og til og med potensielt via Bluetooth-tilkoblingen din.

Twitter vil bruke posisjonsinformasjonen din for å vise deg annonser relatert til virksomheter i nærheten av din nåværende beliggenhet. Du kan til og med se annonser for bedrifter langs en rute du ofte reiser. Hvis du for eksempel passerer et bakeri som annonserer med Twitter hver dag på vei til og fra barneskolen, kan det hende du vil se en annonse for det bakeriet neste gang du logger inn.

Twitter-tilpasning basert på steder du har vært

Hvis du foretrekker å ikke dele posisjonen din med Twitter og dets annonsører, fjerner du merket i denne ruten for å slå av Twitters posisjonsovervåking.

Dataovervåking på Twitter

Twitter gir også to alternativer du kan velge bort for å endre hvordan Twitter overvåker og deler informasjonen din. Det ene er “Spor hvor du ser Twitter-innhold over hele nettet”. Denne innstillingen sporer aktiviteten din på nettsteder og lagrer nettloggen din for å foreslå andre nettsteder og Twitter-kontoer du kanskje vil følge.

Twitter dataspor

Den andre boksen, “Del dine data med Twitter’s Business Partners”, gir Twitter tillatelse til å dele private detaljer om deg som ikke er inkludert i Twitter-profilen din. Dette inkluderer innhold du har sett på og interessene dine basert på Twitter’s profil av deg.

Twitter deaktiverer alleFjern merket for disse rutene for å hindre Twitter i å overvåke og dele informasjonen din. I tillegg, hvis du foretrekker at Twitter ikke bruker noen av disse tilpasnings- og datainnstillingene, kan du velge “Deaktiver alle” øverst på listen for å fjerne merket for hver av dem. Selvfølgelig vil du ikke ha fordelen med relevant reklame. Imidlertid kan du føle deg tryggere i å vite at personvernet ditt er beskyttet.

Andre viktige personvernalternativer

Gå tilbake til “Personvern og sikkerhet” -skjermen for å finne noen andre personverninnstillinger du kanskje vil vurdere å endre. Som standard inkluderer Twitter posisjonsinformasjon på tweetsene dine. Hvis du ikke vil at denne informasjonen skal publiseres, fjerner du merket for “Tweet med en plassering” -boksen. For å slette posisjonsinformasjonen som allerede er knyttet til tweets, klikker du på “Slett posisjonsinformasjon” -knappen.

Vanligvis er tweetsene dine offentlige for alle som vil se dem. Ved å merke av i ruten ved siden av “Beskytt tweets” dine, er det bare de du godkjenner, som har tilgang til tweetsene dine.

Endre innstillingene i “Fototagging” for å forhindre at noen kan tagge deg på et bilde. Du kan velge å bare tillate følgere å tagge deg, tillate noen å tagge deg eller for å forhindre at noen tagger deg på et bilde.

Selvfølgelig oppdaterer Twitter personvernpolitikken fra tid til annen. Det er derfor en god idé å sjekke disse innstillingene med jevne mellomrom for å sikre at du bare deler informasjonen du foretrekker.

Du kontrollerer personvernet ditt på nettet

Ditt personvern på nettet er viktig. Selv om du kan være komfortabel med å dele litt informasjon, trenger du ikke å gjøre all informasjonen tilgjengelig for annonsører og andre virksomheter. Sørg for å sjekke ut våre andre artikler om beskyttelse av personverninnstillingene dine på Instagram, WhatsApp og Google.

For ytterligere å forbedre personvernet ditt online, kan du vurdere å koble deg gjennom et virtuelt privat nettverk (VPN). En VPN av høy kvalitet kan hjelpe deg med å anonymisere informasjonen din på nettet, og beskytte deg mot selskaper som sporer informasjonen din online. VPN-er gir også en rekke fordeler, inkludert tilgang til innhold som er begrenset til bestemte geografiske steder. Med en VPN kan du dessuten unngå brannmurer på jobb eller andre begrensede steder.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me