10 nettsteder på Dark Web som er verdt å besøke | VPNOverview

Den mørke nettet er den mystiske delen av nettet som de fleste bare får til med nettleseren Tor. Nettsteder med suffikset ‘.onion’ er skjulte tjenester som ikke er tilgjengelige gjennom vanlige nettlesere (med mindre du gjør mye finjustering). Tor-nettleseren lar deg imidlertid besøke disse tjenestene, samtidig som du gir deg et lag med anonymitet. Når det mørke nettet er i nyhetene, er det ofte i forbindelse med ulovlig praksis. Det er utallige historier om “mørke markeder” der du kan kjøpe noe ulovlig som narkotika, våpen eller falske pass. Det er et element av sannhet i dette, men ganske ofte er disse historiene overhypede, usanne og overdrevne. Vanligvis nevnes aldri de mer positive og noen ganger overraskende sunne tingene du kan finne på den mørke nettet. Denne artikkelen er dedikert til å vise at det er en annen side av det mørke nettet. Vi tilbyr til og med de mest oppdaterte koblingene slik at du kan finne ut av det selv. Hvis du vil lære mer, kan du gå til siden vår om den mørke nettet eller sjekke vår mørke nettordbok.


Vet du ikke hvordan du kommer deg på det mørke nettet? Sjekk vår guide for hvordan du får tilgang til det mørke nettet!

Vi har satt sammen en liste over nettsteder du kan besøke hvis du er nysgjerrig på det mørke nettet, men ønsker å besøke det på en sikker måte. Noen nettsteder på listen er ganske alvorlige, mens andre bare er veldig dumme. Glad for å utforske!

Forsiktig: Sikkerhet først når du får tilgang til det mørke nettet

Hvis du våger deg videre på den mørke nettet, er det lurt å ta noen sikkerhetstiltak. Siden det mørke nettet er uregulert, er det en økt risiko for malware-infeksjoner og / eller cyberkriminelle som følger dataene dine. Forsikre deg om at du har installert antivirusprogramvare og at du bruker en VPN. En VPN krypterer og sikrer all Internett-trafikk, beskytter ditt personvern på nettet og beskytter deg mot visse former for nettkriminalitet. Prøv NordVPN for å komme i gang. For mindre enn $ 5 per måned beskytter NordVPN alle internettdataene dine med kraftig kryptering. I tillegg blir du anonym når du bruker NordVPN, siden IP-adressen din blir skjult. Dette forhindrer andre i å spore dine online trinn. NordVPN tilbyr 30 dager pengene-tilbake-garanti, slik at du kan prøve det uten risiko.

Hvis du vil vite mer om denne delen av internett og hvordan du kommer dit kan du besøke siden vår om det mørke nettet.

Avsnitt 1: Søk

Selv om det mørke nettet ikke er vert for noen søkemotorer som Google, er det fremdeles mulig å navigere i landskapet på det mørke nettet gjennom søkemotorer og kataloger, hvis du vet hvor du skal se. En rekke av de følgende nettstedene kan hjelpe deg på veien.

1. Skjult Wiki

The Hidden Wiki er en mørk web Wikipedia der du kan finne lenker til forskjellige nettsteder på den mørke nettet. Som du kanskje legger merke til i denne artikkelen, er nettadressene til mørke websider ofte uensenske. Dette gjør det vanskelig å finne nettstedet du leter etter. På den skjulte wikien gjør de mye av søket etter deg. Videre gir de informative sider om en rekke emner som kan være en interessant lesning.

Pass på at du ikke klikker på en lenke til noe du ikke vil se, fordi Hidden Wiki ikke bare indekserer lovlige nettsteder. Det er faktisk mange forskjellige “Hidden Wiki” -sider der ute. The Hidden Wiki pleide å være kjent for å være vertskap for, eller i det minste, indeksere en haug med pedofile nettsteder og har derfor vært gjenstand for cyberattacks av FBI og Anonymous. Mange kopikater og spin-offs av Hidden Wiki har også blitt opprettet. Ikke bli overrasket om du kommer over “The Official Hidden Wiki” eller “The Uncensored Hidden Wiki”. Det er imidlertid best å holde seg borte fra disse spin-off-nettstedene. De fleste skjulte Wiki-nettsteder i dag inneholder lenker til noen deler av det mørke nettet du ikke ønsker å besøke. Den beste måten å takle dette på er å bare holde seg til kategoriene som er relativt risikofri.

Link til skjult wiki: http://zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion/wiki/index.php/Main_Page

2. DuckDuckGo

duckduckgoDuckDuckGo er en søkemotor som også er tilgjengelig på overflatenettet. I motsetning til andre søkemotorer, samler eller deler ikke DuckDuckGo noen av dine personlige opplysninger. Søkemotoren er ideell hvis du vil være helt anonym på nettet. På den mørke nettet brukes den fordi den også viser .onion nettsteder. De fleste vanlige overflatesøkemotorer indekserer ikke .onions nettsteder. Dermed vil en vanlig søkemotor ikke bringe deg noe sted på det mørke nettet, men DuckDuckGo vil det.

Link til DuckDuckGo: https://3g2upl4pq6kufc4m.onion/

3. Stearinlys

Dette passende navngitte nettstedet er der for å hjelpe deg med å se deg gjennom det mørke nettet, figurativt sett. Candle er en søkemotor for bare den mørke nettet og fungerer i utgangspunktet akkurat som Google, bortsett fra at det ikke er i nærheten like nyttig. Den mørke nettet er rett og slett ikke designet for å være pent organisert og indeksert. Hele hensikten med de fleste tjenester på det mørke nettet er å forbli skjult, bortsett fra for en utvalgt gruppe mennesker som er “i kunnskapen”. Dette er grunnen til at Lys skal sees på som et lite verktøy, et lite lys i en lang mørk gang. Søkemotoren lar deg se bare en liten bit klarere i mørket, men ikke mye. Vær også på vakt mot å klikke på lenker som Candle-søkemotoren tilbyr, siden de ikke er filtrert for skadelig eller ulovlig innhold. Som alltid når du surfer på det mørke nettet, må du utføre sunn fornuft og være årvåken.

Link til stearinlys: http://gjobqjj7wyczbqie.onion/

4. Ikke ondt

Dette er en annen søkemotor på det mørke nettet. Dette nettstedet er interessant, da det ser ut til å direkte motsi sin egen misjonserklæring, som skal være et “bidrag til det man håper er et voksende skjold mot tyranni av et intolerant flertall.” De godtar ikke gaver og de forbyr strengt tatt ulovlig innhold som barnepornografi, våpen, narkotika eller annet ulovlig innhold.

Dette forhindrer imidlertid ikke nettstedet til å være vert for lenker til ulovlige skjulte tjenester. Hvis du for eksempel slår opp “kokain”, vil ikke Not Evil-søkemotoren finne noen lenker til online markeder, guider eller henvisningssteder tilknyttet det ulovlige stoffet. Not Evil er også vert for en chattjeneste der ethvert medlem kan opprette et nytt emne. Disse emnene spenner fra forstyrret til de depraverte. Det meste av innholdet er imidlertid spam.

Det er rimelig å anta at hackere, svindlere og til og med politimyndigheter kan bli funnet på slike chattjenester. Tjenestemenn i lovhåndhevelse våger noen ganger ut på det mørke nettet i et forsøk på å fange ugjerningsmenn og kan til og med prøve å lure deg til ulovlige aktiviteter som en del av en “honningpottoperasjon”.

Link til Not Evil: http://hss3uro2hsxfogfq.onion/

5. SearX

Searx er enda en søkemotor du kan bruke både på det vanlige og mørke nettet. Fordelen med SearX er at du kan gjøre søkene dine utrolig detaljerte. Du kan se etter filer, bilder, kart, musikk, nyheter, vitenskap, innlegg i sosiale medier, videoer og mye mer. Så hvis du er ute etter noe utrolig detaljert, er SearX søkemotoren du kan bruke.

Link til SearX: http://ulrn6sryqaifefld.onion/

Avsnitt 2: Bor

Den mørke nettet er full av overraskende nettsteder. En av dem er Facebook. Selv om vi ikke anbefaler deg å logge deg på Facebook for noen form for online beskyttelse, er det påfallende dette nettstedet med sosiale medier har så enorm tilstedeværelse på det mørke nettet.

6. Facebook

Dette er et speil nettsted for den ekte Facebook. Ved å opprette en Facebook-konto gjennom det mørke nettet kan du prøve å gjøre det helt anonymt. Imidlertid krever dette mye arbeid, for som kjent liker Facebook å samle inn alle dataene de kan.

Enda viktigere er at denne speilversjonen av det sosiale nettverket er en vei rundt regjeringssensur. Noen regimer sensurerer sosiale medier eller gjør dem fullstendig utilgjengelige for folket sitt. De gjør dette for å eliminere enhver form for motstand. Ved å bruke den mørke nettversjonen av Facebook kan folk forsøke å være anonym.

Link til Facebook-speilet: https://www.facebookcorewwwi.onion/

7. BlockChain

Selv om Bitcoins først akkurat nå blir populær blant allmennheten, har det vært den mørke nettets valuta i årevis. Det vil ikke være noen overraskelse at det er mange cryptocurrency nettsteder på det mørke nettet. På BlockChain-nettstedet kan du administrere cryptocurrencies så vel som, kjøpe og selge dem.

Dessuten kan du sjekke hvordan det går med aksjene dine for å se om det er riktig tidspunkt å kjøpe eller selge. Siden bitcoins brukes til å kjøpe produkter på darkweb, er det ikke rart at det også er en virtuell lommebok.

Link til BlockChain: https://blockchainbdgpzk.onion/

8. Bibliomaniac

Blant annet er det mørke nettet et sted der ideer om et stort spekter av problemer deles. Dessuten oppmuntres intellektuelle samtaler. Det er mange nettsteder på det mørke nettet som tilbyr bøker eller online bokklubber, og Bibliomaniac er en av dem. Ta en titt på det store vell av kunnskap hvis du en dag befinner deg på det mørke nettet.

Du kan virkelig finne hvilken som helst bok på dette nettstedet. Pass på at du ikke laster ned noe copyright-materiale, fordi det er ulovlig.

Link til Bibliomaniac: http://mx7rwxcountermqh.onion/ Oppdater: Dette nettstedet er tatt offline. Hvis den gjenopplivet, eller et like godt nettsted dukker opp, vil det bli lagt ut på denne siden.

9. Tor Metric

Tor Onion Router-logoenPå Tor Metric kan du finne mer informasjon om Tor-prosjektet. Hvis du er interessert i personvern og hvordan Tor-prosjektet fungerer, kan dette nettstedet gi deg litt innsikt. Hvis du forsker på Tor og the dark web for et skoleprosjekt, kan dette nettstedet dessuten hjelpe deg med statistikk. Blant annet kan du se hvor mange som bruker Tor-nettleseren og hvor mange .onion-nettsteder det er. Statistikken til Tor-brukere kan også gi deg en god indikasjon på hvor mye aktivitet det er på det mørke nettet, hvor mange skjulte tjenester som finnes, og hvor de fleste brukere på den mørke nettet er fra.

Noen morsomme fakta:

 • Bare rundt 6% av Tor-brukerne bruker nettleseren for å få tilgang til det mørke nettet.
 • Noen av de mest produktive Tor-brukerne er fra land med relativt små befolkninger, som Tyskland eller Nederland.
 • Tor-nettleseren har blitt lastet ned rundt en halv million ganger alene i 2019.

Link til Tor Metric: http://rougmnvswfsmd4dq.onion/

10. Skjulte svar

Skjulte svar kan beskrives som en mørk nettversjon av Reddit eller Quora. Du kan stille ethvert spørsmål du liker, uten sensur. Andre i samfunnet vil prøve å svare på spørsmålene dine. Det kan også være morsomt bare å se seg om. Husk at dette er en ufiltrert del av internett, og at du kan støte på samtaler som du ikke vil se.

Dette er også et flott sted å stille spørsmål om det mørke nettet, hvis du er ny på denne delen av Internett. Det er imidlertid et tryggere alternativ å besøke noen mørke nett-subreddits for spesifikke spørsmål på det mørke nettet.

Link til skjulte svar: http://answerstedhctbek.onion/

11. Sikkert slipp

Sikkert fallSecure Drop er et sted hvor varslere og journalister kan møtes. Det mørke nettet er den eneste måten varslere har en sjanse til å dele informasjonen på uten å være sikker på at de blir sporet. Varsler har skadelig informasjon om et selskap eller en regjering og prøver å dele dette med journalister. Hvis de gjør det på overflatenettet, vil de sannsynligvis bli sporet og i noen tilfeller straffet. Secure Drop er et .onion nettsted som beskytter personvernet til varslere og journalister over hele verden. Mange viktige publikasjoner har innsett kraften til anonyme varslere på den mørke nettet og satt opp en egen SecureDrop URL. Noen viktige eksempler inkluderer: Forbes: http://t5pv5o4t6jyjilp6.onion/, The Financial Times: http://xdm7flvwt3uvsrrd.onion/ og Reuters: http://smb7p276iht3i2fj.onion/.

Link til Secure Drop: http://secrdrop5wyphb5x.onion/

Avsnitt 3: E-post

Det er mange e-postleverandører der ute i tillegg til Outlook og Gmail. Ta en titt på noen av de fantastiske tjenestene som tilbys gratis.

12. ProtonMail

ProtonMail er en sveitsisk kryptert e-posttjeneste som er blant de aller beste av e-postklientene der ute. De bruker kryptering fra ende til annen og fører ikke logger. Dessuten trenger du ikke gi dem personlig informasjon hvis du vil opprette en konto.

Link til ProtonMail: https://protonirockerxow.onion/

13. SecMail

SecMail har blitt en av de mest brukte mørke e-postleverandørene de siste årene. Selv om de bare gir snaut 25 mb per bruker, har dette en tendens til å være mer enn nok for PGP-krypterte meldinger. Imidlertid vil dette sannsynligvis ikke være nok hvis du vil bruke den som din standard posttjeneste.

Link til SecMail: http://secmailw453j7piv.onion/

14. Mailpile

Mailpile er en annen e-postklient som tar sikte på å holde e-postene dine utenfor andres hender. Det krypterer e-postene dine, og du kan lagre dine egne e-poster uten å måtte dele dem i skyen. Et annet stort pluss er at det er gratis open source-programvare.

Link til: http://clgs64523yi2bkhz.onion/

Avsnitt 4: Diverse

15. Sjakken

På denne nettsiden kan du spille et spill med ufarlig sjakk med en fremmed, ingenting mer, ingenting mindre, bare sjakk. De presenterer de omfattende spillereglene og ved å lage en enkel konto kan du begynne å spille. Nettstedet har som mål å skape et rolig sted der sjakkelskere kan møtes.

Link til The Chess: http://theches3nacocgsc.onion/

16. Tor Kittenz

Den mørke nettet har et interessant forhold til katter. Et kjent nettsted for mørk katt er Anonymous Cat Fact, men det virker som om det ikke lenger eksisterer. Heldigvis er den mørke nettet full av tilfeldige nettsteder med katter. På Tor Kittenz kan du se tilfeldige bilder av katter. Du kan finne mange av disse dumme typene nettsteder på det mørke nettet.

Link til Tor Kittenz: https://mqqrfjmfu2i73bjq.onion.link/

Advarsel

Nysgjerrighet er en vakker ting, men husk at den også drepte katten! Det kan være interessant å ta en titt på det mørke nettet, men det er også ganske farlig. Før du vet ordet av det, kunne du ha klikket på en skadet kobling, og datamaskinen din kan være infisert med skadelig programvare. Av denne grunn anbefaler vi deg å ikke dra dit hvis du ikke har en god grunn til det.

Hvis du vil se deg rundt, må du sørge for at du har noen sikkerhetstiltak på plass for å beskytte deg mot angrep på nettet.

Sikkerhetstiltak

VPN-skjold

Besøk på den mørke nettet er ikke uten risiko, og derfor anbefaler vi deg å ta følgende tiltak for å beskytte deg og enheten din.

Først av alt trenger du god programvare mot malware. For å forhindre at enheten din blir infisert med virus eller spyware må du installere god anti-malware. Denne typen programvare er viktig, selv når du bare surfer på overflatenett.

For det andre må du finne en god VPN. Et VPN (Virtual Private Network) er programvare som krypterer all Internett-trafikken din og skjuler den virkelige IP-adressen din. Bare for å være trygg, er det best å bruke en VPN slik at ingen kan se at du besøker det mørke nettet. Dessuten vil ikke hackere på det mørke nettet kunne spore handlingene dine tilbake til din personlige IP-adresse. Noen gode VPN-leverandører er ExpressVPN, NordVPN og IPVanish.

Til slutt bør du bruke sunn fornuft. Ikke klikk på noen koblinger du ikke stoler på, og ikke fyll ut personlig informasjon på den mørke nettet.

Siste tanker

Den mørke nettet høres mystisk og kanskje til og med skummelt ut, men noen av .onion-nettstedene er veldig verdslige. For vanlige internettbrukere er det egentlig ikke noen god grunn til å dra dit. Men hvis du gjør det, kan det være lurt å besøke en av disse 10 nettstedene. Husk at det er mye forsiktig virksomhet som går ned på det mørke nettet, så ikke klikk på noe du ikke stoler på.

Bruk sunn fornuft og ha det gøy å utforske!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map