Evropsko prvenstvo 2020: Oglejte si vse tekme po vsem svetu!

Računalniški zaslon z žogoČeprav je na svetu veliko razburljivih športov, je nogomet (ali nogomet v ZDA) še vedno najbolj priljubljen. Najbolj zanimiv del tega dinamičnega in zabavnega športa je morda samo gledanje različnih držav, ki se borijo z njim na mednarodnem prizorišču. V resnici sta evropsko in svetovno prvenstvo pomembna obdobja za številne nogometne navijače po vsem svetu.


Za številne prebivalce evropskih držav, ki igrajo v ES, je gledanje tekem enostavno. Večina teh držav je določila podjetja, ki so pooblaščena za predvajanje teh tekem. To pomeni, da lahko nogometni navijači gledajo (večino) tekem na enem od glavnih televizijskih kanalov v svoji državi ali prenašajo storitve. Kaj pa, če ne živite v eni od teh držav? Kaj pa če ste na počitnicah ali v tujini zaradi dela med evropskim prvenstvom?

Gledanje tekem ES zunaj Evrope je pogosto težko

Če živite v neevropski državi, je iskanje načina, kako opazovati Evropsko unijo, lahko kar dobro. Enako velja, ko potujete. Na primer, morda živite v Evropi, vendar ste med ES na dopustu v Mehiki. Vaši običajni tokovi ne bodo delovali, saj jih ni dovoljeno predvajati zunaj Evrope. To je primer tako imenovane omejitve geografskega pretakanja. Nekaj ​​podobnega se zgodi, če živite v ZDA in imate naročnino ESPN +. Tekme ES si boste lahko ogledali v živo s tem, toda ko prestopite mejo, vam naročnina ne bo koristila. Konec koncev je vsebina ESPN blokirana zunaj ZDA. Če za začetek nimate naročnine na ESPN +, tudi tekme ne boste mogli gledati doma.

Ljudje iz drugih držav, kot so Kanada, Avstralija, Japonska ali Kitajska, se ves čas srečujejo s podobnimi težavami. Zaradi tega bi lahko bilo zapleteno ali celo nemogoče gledanje ES. Vendar ni treba skrbeti. Letos ne boste smeli zamuditi vseh najboljših potez vaših najljubših nogometašev. Obstaja zelo preprost način za gledanje ES po vsem svetu, ne glede na to, kje ste. Preprosto uporabite VPN (virtualno zasebno omrežje).

Oglejte si ES z VPN

Dober VPN ima nekaj odličnih prednosti. Ena od teh prednosti je večja svoboda interneta (na primer gledanje ES). Kako je to mogoče? No, VPN anonimizira vaš internetni promet s povezavo s strežnikom VPN v drugi državi. Večina dobrih VPN-jev bo imela strežnike v državah po vsem svetu. Ko se povežete s strežnikom VPN v drugi državi, bo vaša povezava dobila lokalni IP naslov, ki ustreza temu strežniku.

V praksi to pomeni, da bo povezava s strežnikom VPN na Nizozemskem spremenila vaš prikazani naslov IP v nizozemski, ne glede na to, ali ste v ZDA, na Kitajskem ali kje drugje. Mnoga spletna mesta in aplikacije se v glavnem zanašajo na IP-naslove uporabnikov, da določijo, kje so. Z drugimi besedami: če se v Evropi povežete s strežnikom VPN, bodo številne storitve pretakanja mislile, da ste dejansko v Evropi, in vam bodo omogočile dostop do evropskih prenosov v živo. VPN torej lahko pomaga, da se izognete omejitvam po spletu.

Odblokiranje z VPN

Podobno lahko v Aziji še vedno uporabljate svojo naročnino ESPN +, tako da preprosto aktivirate VPN. VPN naj se poveže s strežnikom v ZDA in ESPN bo presodil, da ste v ZDA, in vam omogočil dostop do tokov. Seveda ta metoda ne deluje samo z ES, ampak z vsemi vrstami dogodkov, spletnimi mesti, videoposnetki, pretoki itd..

Druge prednosti VPN: prihranite denar za gledanje ES

Če spremenite svoj IP naslov z VPN, lahko celo prihranite denar. Na primer, obstaja nizozemska aplikacija za pretakanje z imenom NPO Start, ki ljudem na Nizozemskem omogoča, da si med drugimi programi brezplačno ogledajo ES. Če se povežete z nizozemskim strežnikom VPN, lahko tudi vi! Kot ste verjetno že ugotovili, uporaba VPN odpira množico (deblokiranje) priložnosti. Najbolj pa vam bo pomagalo gledati ES ne glede na to, kje ste na svetu!

Kot smo omenili na začetku tega članka, močno priporočamo ExpressVPN kot VPN, da ga uporabite za deblokiranje vseh vrst pretokov, vključno s tistimi, ki prikazujejo evropsko prvenstvo. ExpressVPN je strelovodni VPN z velikimi hitrostmi pretakanja. Uporaba VPN za gledanje EC je običajno zelo enostavna. Tu je hiter in preprost vodnik, ki vam natančno pokaže, kako to storiti!

Navodila za uporabo po korakih: glejte ES z VPN

  1. Pridobite naročnino z zanesljivim ponudnikom VPN. Ponovno vam priporočamo ExpressVPN:

    Če raje izberete drugo VPN, se prepričajte, da dobite hitrost pretakanja in strežnike, ki jih potrebujete za ogled EC-ja za izbrano storitev pretakanja. Če želite na primer uporabiti svojo naročnino ESPN + za gledanje ES med počitnicami v tujini, preverite, ali ima VPN strežnike v ZDA. Za predloge dobrih ponudnikov, ki izpolnjujejo oba merila, si oglejte naš pregled petih najboljših ponudnikov VPN v tem trenutku.

  2. Prenesite programsko opremo VPN v napravi, na kateri si želite ogledati tekme. Večina priljubljenih VPN-jev ponuja preproste aplikacije za skoraj katero koli napravo, če so združljive z vašim operacijskim sistemom. Ali dvomite, ali to velja za VPN, ki ga želite uporabiti? To lahko preverite z našim orodjem za primerjavo pregledov. Če želite pomagati pri namestitvi želenega VPN-ja, ExpressVPN, si oglejte naš pregled ExpressVPN.
  3. Odprite programsko opremo VPN in povezati se s pravim strežnikom (pomeni enega na lokaciji strežnika, ki deluje s storitvijo za pretakanje).
  4. Pojdite na spletno mesto svoje storitve za pretakanje, se prijavite in se pomaknite do tekme, ki jo želite gledati.
  5. Uživajte navijali za svojo najljubšo ekipo ES!

Zakaj uporabljati VPN (za ogled evropskega prvenstva)?

nogometaševŠtevilni smo že poudarili pomemben razlog za uporabo VPN-ja: če uporabljate “normalno” povezavo, morda ne boste imeli dostopa do svojih najljubših spletnih vsebin, kot so tokovi, ki prikazujejo evropsko prvenstvo. Vendar uporaba VPN-ja, ko ste v spletu, ima še veliko več prednosti. VPN je odličen način za povečanje vaše spletne svobode, spletne zasebnosti in spletne varnosti na splošno. Konec koncev, VPN šifrira ves vaš internetni promet s tako imenovanim šifrirnim protokolom, zaradi česar druge stranke veliko težje špijunirajo za vas v spletu. Če želite dodati to, VPN vodi vaš podatkovni promet na zunanji strežnik skozi tunel VPN, preden ga pošlje v internet. To pomeni, da vas tudi do določene točke naredi anonimna.

Skratka, VPN ne omogoča samo dostopa do blokirane vsebine, temveč vas varuje tudi pred velikimi podjetji, ki poskušajo pridobiti in prodati vaše podatke, in pred spletnimi kriminalci, ki poskušajo pridobiti vaše bančne podatke. Čeprav je VPN odlična rešitev za varovanje zasebnosti in varnosti, je ena izmed mnogih. Obstaja veliko drugih ukrepov, ki jih lahko in bi morali sprejeti, saj bodo ti močno dopolnili dodatno varnost in zasebnost, ki jo ponuja VPN. Če želite izvedeti več o teh ukrepih, si oglejte naš razdelek o varnosti v internetu.

Kljub temu imajo VPN-ji ključno vlogo pri varovanju vaše internetne varnosti. Predstavljajte si, na primer, da ste na počitnicah in edini način, kako gledati svojo najljubšo ekipo, ki tekmuje v ES, je tok prek javnega omrežja Wi-Fi. Javna omrežja Wi-Fi so kot virtualne trgovine s sladkarijami za hekerje in kibernetske kriminalce. Vohun za ljudmi, ki uporabljajo javno omrežje Wi-Fi, je zelo enostavno. Če ti ljudje ne uporabljajo pravih orodij, da bi se varno obdržali, na primer VPN. Vedno obstaja možnost, da boste postali žrtev kibernetskega kriminala. Če uporabljate VPN, postane ta možnost bistveno manjša. Poleg tega, če se kljub dodani zaščiti vaši podatki končajo v napačnih rokah, bodo šifrirani in zato neberljivi.

Ali lahko za ogled evropskega prvenstva uporabim brezplačen VPN?

Nekateri VPN ponujajo svoje storitve brezplačno. To morda zveni mamljivo – navsezadnje je vse bolje, ko je brezplačno. Ali pač? Na žalost večina brezplačnih ponudnikov VPN ne more konkurirati svojim premijskim kolegom, ko gre za kakovost in uporabnost. Na primer, veliko brezplačnih ponudnikov VPN uveljavlja omejitve hitrosti ali podatkov. Tudi če tega ne storijo, bo povezava pogosto precej počasna, ne glede na to. To je zato, ker brezplačni VPN-ji ponavadi ponujajo (veliko) manj strežnikov kot plačani ponudniki. Tako so njihovi strežniki pogosto veliko bolj natrpani, kar ustvarja zaostanek.

Prav tako se zgodi, da so tako zaostanki kot omejitve podatkov pogosto težavni za strežerje. Konec koncev potrebujete veliko podatkov in dobre (hitrosti) prenosa, da lahko pravilno gledate tok. Kot smo že videli zgoraj, je tu prav veliko brezplačnih VPN-jev. To je razlog, da če želite prihraniti denar, vam priporočamo, da razmislite o poceni VPN-ju. Tu je nekaj, kar boste morda želeli preizkusiti.

Nasvet za bonus: Surfshark – odličen VPN za odlično ceno

Če iščete VPN, ki vam uspe združiti odlično kakovost z nizko ceno, vam toplo priporočamo Surfshark. Surfshark je relativno nov ponudnik VPN, ki ponuja veliko število hitrih in stabilnih strežnikov, uporabnikom prijaznih aplikacij in kopico uporabnih dodatnih možnosti, kot so statični strežniki VPN in dvojna povezava VPN. Vse to boste lahko dobili le za 1,99 USD na mesec. Poleg tega ponuja Surfshark še eno veliko prednost. Je eden redkih ponudnikov, ki omogoča uporabo ene naročnine v toliko napravah, kot želite. Skratka, če ne želite zgrešiti niti enega cilja ES, vendar ne želite tudi razbiti banke, je Surfshark pravi VPN za vas!

Urnik evropskih prvenstev

Seveda zdaj, ko veste kako da si ogledate evropsko prvenstvo, verjetno želite vedeti kdaj se odvija. Tukaj je tabela z različnimi stopnjami evropskega prvenstva in kdaj se bodo odvijala, da vam pomagajo:

Stopnja
Datum
Skupinski stadij12.-24. Junij
8. finale27.-30. Junij
Četrtfinale3-4 julij
Polfinale7-8 julij
Končno12. julij
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me