Pogledajte Copa Libertadores 2020 u inozemstvu i širom svijeta! | VPNOverview

nogometašiAko ste nogometni obožavatelj, vjerojatno znate da je Copa Libertadores 2020 već u tijeku! Kao i uvijek, ovaj Copa obećava apsolutni spektakl za ljubitelje nogometa u Južnoj Americi i šire.


Ali zamislite ovo: u inozemstvu ste u slobodno vrijeme ili u poslu, a otkrili ste da vaš tok Copa Libertadores ne radi. Dobivate poruku koja kaže da “niste u pravoj regiji za gledanje ovog sadržaja” ili nešto slično. Nažalost, to se događa prilično često i može vam se dogoditi, ovisno o usluzi streaminga. U ovom slučaju, nešto što se naziva geografsko ograničenje (tako se zovu ta zemljopisna ograničenja) zaista vam može upropastiti šansu da razveselite svoj omiljeni tim.

Srećom, postoji jednostavan način zaobilaženja tih blokova: korištenjem VPN-a. Pročitajte ostatak ovog članka da biste saznali kako gledati Copa Libertadores, gdje god se nalazili, koristeći VPN. Uključili smo i korisne vodiče koje ćete slijediti ako vam treba još neka pomoć.

Zašto je gledati Copa Libertadores u inozemstvu može biti komplicirano ili nemoguće?

Da smo živjeli u utopiji, mogli bismo gledati sve što želimo, gdje god želimo, bez geo-ograničenja. Međutim, živimo na planeti Zemlji, gdje su geo-ograničenja previše česta. To je zato što emitere i usluge streaminga vežu pravila o tome gdje mogu ponuditi određeni sadržaj. Ova pravila su dio i ovise o sporazumu koji su emiter i distributer sklopili.

Stoga, na primjer, možete koristiti samo Fox Sports App – popularan način gledanja Copa Libertadores – u Brazilu, Argentini i Meksiku. Isto tako, puno je sadržaja na Globoovom SporTV-u dostupno samo u Brazilu. To znači da ako želite koristiti neku od ovih usluga za gledanje Copa Libertadoresa izvan ovih zemalja, nemate sreće. Ako naravno, kao što ste pročitali gore, upotrebljavate softver koji može zaobići geo-ograničenja, poput VPN-a.

VPN je učinkovit i jednostavan način promjene svoje „virtualne“ lokacije i gledanje bilo koje utakmice Copa Libertadores iz bilo kojeg mjesta na svijetu! Korištenje VPN-a u ove i druge svrhe jednostavno je i brzo. Međutim, za ljude koji nemaju ili imaju malo prethodnog iskustva s VPN-ovima i žele znati točno kako se to radi, u nastavku smo uključili dva jednostavna vodiča za korak po korak, jedan za Globo SporTV i jedan za aplikaciju Fox Sports.

Jednostavan vodič za gledanje Copa Libertadores bilo gdje s VPN – SporTV & Fox Sports

VPN koji se koristi u oba vodiča ispod i koji vam preporučujemo da koristite Copa Libertadores širom svijeta, je NordVPN. Uostalom, ovo je vrlo pristupačan VPN s dobrim brzinama prijenosa i nekim vrlo korisnim značajkama za deblokiranje Copa Libertadores utakmica s većinom glavnih servisa za streaming..

Vodič 1: Gledajte Copa Libertadores širom svijeta na SporTV-u

 1. Idite na web stranicu NordVPN-a i pretplatite se na njihovu VPN uslugu.
 2. Idite na stranicu za preuzimanje i preuzmite NordVPN aplikaciju koja je kompatibilna s vašim operativnim sustavom klikom na jednu od ikona na vrhu.
 3. Kliknite na preuzimanje i slijedite postupak instalacije.
 4. Otvorite NordVPN aplikaciju i prijavite se sa svojim korisničkim imenom i zaporkom. Pogledajte svoju pristiglu poštu. Trebali ste primiti e-poštu od NordVPN-a s uputama kako se prijaviti u aplikaciju.
 5. Povežite se s brazilskim poslužiteljem NordVPN da biste pristupili svim sadržajima SporTV-a, uključujući utakmice Copa Libertadores.
 6. Idite na Globo SporTV kao i obično i pomaknite se do potoka Copa Libertadores koji želite gledati..

NordVPN karta s odabranim brazilskim poslužiteljem

Bilješka: Imajte na umu da vam je potreban Globo račun za upotrebu ove metode.

Vodič 2: Gledajte Copa Libertadores s aplikacijom Fox Sports

 1. Idite na web stranicu NordVPN-a i pretplatite se na njihovu VPN uslugu.
 2. Idite na stranicu za preuzimanje i preuzmite NordVPN aplikaciju koja je kompatibilna s vašim operativnim sustavom klikom na jednu od ikona na vrhu.
 3. Kliknite na preuzimanje i slijedite postupak instalacije.
 4. Otvorite NordVPN aplikaciju i prijavite se.
 5. Povežite se s brazilskim, argentinskim ili meksičkim NordVPN serverom.
 6. Idite na Fox Sports App i prijavite se.
 7. Dođite do utakmice Copa Libertadores koju želite gledati i uživati ​​u igri!

NordVPN karta s pet latinoameričkih poslužitelja, među kojima je brazilski, argentinski i meksički poslužitelj

Bilješka: Napominjemo da je za gore opisanu metodu potreban Fox Sports račun.

Potok Copa Libertadores blokiran “VPN blokom”

Mnogo stranica za streaming web stranica i aplikacija u posljednje vrijeme pokazuje tendenciju da se koristi nešto što volimo nazvati “VPN blokovi”. To znači da ove usluge streaminga blokiraju VPN korisnike da gledaju njihov sadržaj. Ako ste korisnik VPN-a, vidjet ćete poruku koja izgleda ovako:

greška netflixa

Ovaj konkretni screenshot dolazi s Netflixa, ali ideja je ista. Usluga strujanja može otkriti da koristite VPN (debloker) i uskratiti vam pristup njegovom sadržaju. To mogu učiniti ako otkriju veliki broj korisnika s istom IP adresom. Usluzi streaminga ovi signali ovi korisnici dolaze s istog poslužitelja, vjerojatno proxy ili VPN poslužitelja. Nakon toga oni jednostavno blokiraju ovu IP adresu i primijete da dobivaju puno prometa.

Gore navedeno ne znači da su svi VPN-ovi i VPN poslužitelji blokirani streaming uslugama, daleko od toga. Kao takav, primjerice, možda nećete primijetiti ništa drugačije dok gledate Copa Libertadores u inozemstvu s VPN-om na Fox Sportsu ili SporTV-u, na primjer (osim što radi). Međutim, usluge streaminga često bez prethodne najave mijenjaju svoju politiku vezano za VPN. Zato je dobro znati zaobići VPN blokove, za svaki slučaj. Zbog toga smo u nastavku naveli tri savjeta kako to učiniti s NordVPN-om.

Zaokruživanje VPN blokova s ​​NordVPN

NordVPN nudi neke vrlo korisne značajke koje će vam pomoći da se oko VPN blokova. Prije svega, NordVPN nudi vrlo velik broj poslužitelja širom svijeta (5400+). Budući da VPN blokovi uvijek uključuju blokiranje određenih VPN servera, možete jednostavno isprobati drugi NordVPN poslužitelj ako naiđete na VPN blok. To bi moglo riješiti problem. Ovo je daleko najlakše rješenje bez problema.

Drugo, NordVPN nudi posebnu značajku deblokiranja koju mnogi drugi davatelji usluga nemaju: namjensku IP adresu. Namjenski IP razlikuje se od “standardne VPN IP adrese”. Napokon, VPN IP dijeli mnogi korisnici VPN-a. Kao takve, usluge streaminga mogu primijetiti mnogo prometa koji dolazi s takvih IP adresa i jednostavno blokiraju IP adresu. S posvećenom IP adresom nećete se suočiti s ovim problemom, jer ovu IP adresu koristite samo vi. Zato je dobivanje namjenske IP adrese s NordVPN-om (uz doplatu) najbolji i najsigurniji način za deblokiranje utakmica Copa Libertadores, bez brige o VPN blokovima.

Konačno, NordVPN također nudi značajku (bez dodatnih naknada!) Nazvanu “zakinuti poslužitelji”. To su poslužitelji koje je web-lokacije i aplikacije mnogo teže identificirati kao VPN poslužitelje. Nažalost, NordVPN ove posebne servere nudi samo u nekoliko odabranih zemalja, poput Sjedinjenih Država i Kanade. Kao takva, ova je značajka uglavnom korisna osobama koje žive u SAD-u i imaju pretplatu ESPN +. Ako ste jedan od tih ljudi, možete upotrijebiti jedan od zasjenjenih poslužitelja NordVPN-a u SAD-u za deblokiranje utakmica Copa Libertadores izvan SAD-a sa svojim ESPN + računom, ukoliko se nađete na VPN bloku. Imajte na umu da zagađeni poslužitelji, zbog svoje zamračene tehnologije, mogu prilično usporiti vašu vezu. Kao takvi možda nisu najprikladnija vrsta poslužitelja za strujanje.

Kako se VPN deblokira Copa Libertadores podudara?

Jedna od velikih prednosti VPN-a jest njegova mogućnost da vašu IP adresu promijenite u tuđu IP adresu samo jednim klikom na gumb. Mnogo web stranica i aplikacija, poput SporTV-a i aplikacije Fox Sports, pomoću vaše IP adrese određuju vašu lokaciju. Korištenjem VPN-a za promjenu ove IP adrese možete promijeniti lokaciju na kojoj se nalazite. Drugim riječima, mogli biste biti stanovnik Brazila ili Argentine koji je trenutno u SAD-u zbog posla ili praznika. Recimo da ćete koristiti SporTV (ako ste Brazilac) ili pretplatu na Fox Sports (ako ste Argentinac) za gledanje Copa Libertadores. Ako se povežete s brazilskim ili argentinskim VPN serverom, Rede Globo ili Fox pomislit će da se nalazite u Brazilu ili Argentini. To znači da ćete imati pristup svim videozapisima Globo’s i Fox Sport, uključujući Copa Libertadores!

Deblokiranje-s-a-VPN

Međutim, davanje svjetskog pristupa Copa Libertadores nije jedina prednost koju VPN nudi. U stvari, dobar VPN nudi mnoštvo prednosti, poput pristupa američkoj verziji Netflixa, više privatnosti i povećane sigurnosti na internetu. Ako želite saznati više o svim ovim prednostima, pogledajte naš članak o prednostima koje donosi VPN.

Mogu li gledati Copa Libertadores s besplatnim VPN-om?

Razumijemo kako najviše štedi novac i zato želimo znati mogu li gledati Copa Libertadores s besplatnim VPN-om. Nažalost, besplatni VPN-ovi obično nisu prikladni za gledanje Copa Libertadores. U nastavku ćemo objasniti zašto je to tako.

Besplatni VPN-ovi često nisu pogodni za strujanje

Obično ne preporučujemo upotrebu besplatnih VPN-ova, posebno za streaming. To je zato što često besplatni VPN-ovi primjenjuju ograničenja brzine podataka i / ili brzine. Ograničenja podataka odnose se na sljedeće: mnogi besplatni VPN prekinuti će vezu nakon što koristite određenu količinu podataka. Na primjer, s HideMe možete koristiti maksimalno 2 GB, s TunnelBear 1,5 GB, sa ZoogVPN 2 GB itd. Ograničenja brzine su sama po sebi razumljiva: besplatni VPN-ovi često vam dozvoljavaju samo korištenje (streaming) brzine koja je ( mnogo) niža od vaše stvarne brzine interneta. Oba problema jako utječu na streamere Copa Libertadores. Uostalom, streaming cijele nogometne utakmice košta mnogo internetskih podataka. Posljednje što želite je da vam ponestane podataka na pola puta i ne budete u mogućnosti gledati ostatak, jer vaš besplatni VPN pružatelj prekida vezu. Niti želite propustiti ciljeve i poteze umijeća zbog dugog vremena utovara.

Besplatni VPN-ovi imaju ograničeno mjesto poslužitelja

Postoji još jedan razlog zašto ne preporučujemo upotrebu besplatnog VPN-a za gledanje Copa Libertadores. Često su besplatni VPN-ovi na raspolaganju vrlo ograničen broj poslužitelja. Sasvim je neuobičajeno da jedan ili više tih ograničenih poslužitelja bude u Južnoj Americi. Međutim, mnogi koji žele gledati Copa Libertadores, pogotovo s komentarima na svom jeziku, trebat će pristup poslužitelju u Brazilu, Argentini, Meksiku (za Fox Sports), Kolumbiji ili drugoj zemlji CONMEBOL. To je zato što će usluge strujanja iz tih zemalja – posebno videozapisi Copa Libertadores – često raditi samo ako te usluge “misle” da ste u “pravoj” zemlji. To smo već objasnili gore. Kao takav, ograničeni položaj poslužitelja koji nudi većina besplatnih VPN-a još je jedan razlog zbog kojeg preporučujemo korištenje platnog VPN-a. Međutim, razumijemo da svi vole štedjeti novac. Zato smo upravo sada stvorili popis najboljih jeftinih VPN-ova. To nas vodi do sljedećeg.

Savjet o bonusu – gledajte Copa Libertadores s najboljim VPN-om s proračunom: Surfshark

Nazvati Surfshark proračunskim VPN-om nije sasvim pošteno. Iako najjeftinija pretplata dolazi po vrlo povoljnim 1.99 USD mjesečno, Surfshark se osjeća kao vrhunski VPN. Uostalom, nudi preko 1000 poslužitelja sa poslužiteljima u, između ostalih, Brazilu, Čileu i Paragvaju. Kao takav, Surfshark je odličan VPN za ljude iz onih i drugih zemalja koji žele navijati za svoju nacionalnu stranu. Ali tu se ne prestaje. Ako imate pretplatu na Fox Sports, možete se koristiti Surfshark za povezivanje s brazilskim serverom (aplikacija Fox Sports djeluje samo u Brazilu, Argentini i Meksiku) i gledati svaki pojedinačni meč Copa Libertadores. U svakom slučaju, Surfshark je odlična opcija gledati Copa Libertadores, gdje god se nalazili, bez probijanja banke!

Još jedan savjet: IP adrese, koje VPN mijenja, mnoge web stranice i aplikacije koriste da odrede gdje se nalazite. Međutim, analiza vašeg IP-a nije jedini način na koji web mjesto može odrediti vašu lokaciju. Još jedan popularan način da web stranice to učine je kolačićima. Primjer: jednom prilikom korištenja Surfsharka za pokušaj gledanja videozapisa nogometa s geografskim ograničenjima na Globo SporTV-u, pojavila se poruka da nismo u pravoj regiji (Brazil). To se dogodilo iako smo bili povezani s brazilskim serverom Surfshark-a. To bi se moglo dogoditi jer smo prije toga posjetili SporTV bez VPN-a. Kad bismo to učinili, SporTV je možda ubacio kolačić u naš preglednik. Jedna pametna stvar koju treba pokušati u ovakvim situacijama jest pokušati pristupiti videozapisu u novom anonimnom prozoru, tako da se kolačići neće koristiti za praćenje.

Raspored Copa Libertadores

Sada kada znate kako možete gledati Copa Libertadores širom svijeta, očito želite znati kada se odvijaju utakmice i različiti stadiji. Zbog toga smo u nastavku uvrstili tablicu s različitim fazama Copa Libertadores kao što su ove do sada poznate i datumima kada će se odigrati.

faza
Datum
Prva runda1. siječnja – 30. siječnja (već završeno)
Druga runda4. veljače – 14. veljače (već završeno)
Grupna faza3. ožujka – 8. svibnja
konačni21. studenog

Copa Libertadores 2020: pravi nogometni spektakl za Južnu Ameriku i ostatak svijeta

CONMEBOL Copa Libertadores 2020. bit će 61. izdanje turnira koji će se održati od 1. siječnja do 21. studenog kada će se finale igrati na Maracanãu u Rio de Janeiru. Prošle godine (u 2019.) brazilska nogometna reprezentacija Flamenga stekla je svoju drugu titulu Copa Libertadores, čime su postali vodeći prvaci. Ovogodišnje izdanje zajamčeno je još jedan spektakl za ljubitelje nogometa diljem Južne Amerike i ostatka svijeta. Zbog čega smo odlučili napisati ovaj članak i pomoći vam da gledate turnir gdje god bili s VPN-om. Uživajte u navijanju za svoj omiljeni tim!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map