Kako gledati BBC iPlayer izvan Velike Britanije VPNOverview

Gledanje BBC-ja iPlayera kada niste u Ujedinjenom Kraljevstvu može biti prilično izazov. Ako postoji BBC-jeva serija ili program koji želite gledati online, možda otkrijete da nemate pristup BBC iPlayeru. Srećom, postoji način da se lako pristupi BBC iPlayeru gdje god se nalazili. Gledajte sve svoje omiljene serije, dokumentarne filmove i emisije vijesti osiguravajući svoju vezu i preusmjeravajući svoj internetski promet putem VPN-a. Ovaj će članak točno objasniti kako to učiniti.


Gledajte BBC iPlayer izvan Velike Britanije s VPN-om

BBC iPlayer logotipVPN označava Virtual Private Network. VPN stvara zaštićeni tunel između vašeg uređaja i interneta. Kao rezultat toga, nitko neće moći vidjeti gdje se nalazite i koje web stranice posjećujete. Ako VPN postavite na pravi način, što je vrlo lako učiniti, BBC iPlayer neće moći vidjeti da niste u Velikoj Britaniji, tako da jednostavno možete dobiti pristup.

VPN pruža više internetske privatnosti, sigurnosti i slobode. U slučaju BBC iPlayera, potonji je posebno važan. VPN vam omogućava slobodu gledanja svojih omiljenih programa bilo gdje u svijetu. To je moguće jer VPN skriva vašu IP adresu. Umjesto toga, dodijelili ste IP adresu VPN poslužitelja koji koristite.

Zbog toga će gledanje BBC iPlayera iz bilo kojeg mjesta na svijetu postati lako putem VPN veze. Sve što trebate je pretplata na dobrog i pouzdanog VPN pružatelja usluga sa poslužiteljima u Velikoj Britaniji. VPN davatelji obično rade s jednostavnim aplikacijama i softverom koji omogućuju anonimnu internetsku vezu. Većina VPN-ova imaju softver koji možete koristiti na svim svojim uređajima, od Mac-a do Windows-a i iPhone-a do Android-a. Kad imate dobar VPN, moći ćete gledati BBC iPlayer ni u kojem trenutku.

Gledajte BBC iPlayer s VPN-om: brzi plan korak po korak

Želite li gledati BBC iPlayer odmah, a da zapravo niste u Velikoj Britaniji? Za to će vam trebati VPN. Evo kratkog detaljnog vodiča koji će vam dati besplatan pristup u roku od nekoliko minuta.

 1. Nabavite pretplatu s dobrim pružateljem VPN-a i stvorite račun. Preporučujemo jedan od pružatelja usluga NordVPN. Možete se pomaknuti do našeg popisa najboljih VPN-ova za BBC iPlayer ili se uputiti ravno do naših 5 najboljih VPN-ova ovog trenutka..
 2. Preuzmite VPN softver na uređaju koji želite koristiti za gledanje BBC iPlayera. To može biti na vašem Mac ili Windows računalu, ali i na vašem iPhone ili Android pametnom telefonu.
 3. Prijavite se na VPN softver s računom koji ste stvorili u koraku 1. U većini slučajeva sve što morate učiniti je upisati svoje korisničko ime i zaporku.
 4. Odaberite VPN poslužitelj u Velikoj Britaniji i spojite se na VPN. Često je dovoljno kliknuti na mjesto poslužitelja. U drugim ćete slučajevima trebati kliknuti gumb ‘on’ u VPN softveru.
 5. Posjetite web stranicu BBC iPlayera i prenosite sadržaju svog srca!

Najbolji VPN-ovi za BBC iPlayer

Nisu svi VPN davatelji prikladni za gledanje BBC iPlayera. Trebat će vam prije svega VPN sa poslužiteljima u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pored toga, možda biste htjeli odabrati davatelja VPN-a koji nudi pristojnu brzinu, tako da ne morate čekati da se vaš show pohrani tijekom streaminga. Konačno, važno je da VPN koji odaberete ima softver koji odgovara vašem operativnom sustavu, primjerice Windows ili iOS.

Evo popisa pružatelja VPN-a koje preporučujemo za gledanje BBC iPlayera.

ExpressVPN: brzi streaming bez puferiranja

ExpressVPN je sigurno najbolji VPN davatelj za BBC iPlayer. Oni nude poslužitelje na različitim lokacijama u Velikoj Britaniji, tako da se lako može prebaciti na drugi ako poslužitelj ne radi. Pored činjenice da vam ovo pruža obilje izbora, svi su serveri također vrlo brzi: ExpressVPN je bio neprikosnoveni pobjednik naših brzih testova. Ova najveća brzina čini ExpressVPN prikladnim davateljem općenito za strujanje, a ne samo za BBC iPlayer. Primjerice, streaming s Kodijem je jednostavan putem ExpressVPN-a.

ExpressVPN je dostupan za Windows, Mac, Android, iOS i Linux i ima 30-dnevno jamstvo povrata novca. Nadalje, uslugu možete koristiti na najviše pet uređaja istovremeno.

NordVPN: namjenski poslužitelji za BBC iPlayer

NordVPN ima tisuće poslužitelja, uključujući mnoge u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ne rade svi ovi poslužitelji s BBC iPlayerom, ali novi se često dodaju. Stoga ćete možda uz malo gledanja uvijek pronaći poslužitelj koji radi, čak i ako iPlayer blokira neke od njih. Nadalje, NordVPN nudi posebne poslužitelje koje možete koristiti da biste omogućili funkciju preuzimanja BBC iPlayera. To su sljedeći britanski poslužitelji: 481, 483, 717-720, 745-752, 757-764, 974-977, 1022-1025, 1044-1045. Da biste odabrali jedan od ovih poslužitelja, idite na popis lokacija poslužitelja u programu NordVPN i kliknite na tri točke iza “Ujedinjeno Kraljevstvo”..

NordVPN je prilično brz VPN i radi za Windows, Mac, iOS i Android, kao i Linux. Pored toga, NordVPN nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca. Možete to iskoristiti kako biste isprobali uslugu prije nego što sebi nabavite dugoročnu pretplatu.

Ostali davatelji usluga: CyberGhost i Surfshark

Razni drugi pružatelji VPN-a pokušavaju pružiti BBC iPlayer dostupnim i svojim korisnicima. Međutim, u vrijeme testiranja to nam nije uspjelo. IP adrese VPN poslužitelja često se mijenjaju s vremena na vrijeme jer davatelji neprestano dodaju nove poslužitelje i zamjenjuju stare. To znači da postoji vjerojatnost da će dolje navedeni pružatelji usluga uskoro opet raditi.

Prije svega tu je CyberGhost. Prije je CyberGhost bio poznat kao jedna od boljih besplatnih VPN usluga, no otada se pretvorio u potpuno plaćenu uslugu. Ipak CyberGhost je vrlo pristojna opcija. Oni nude specijalizirane servere za sve vrste streaming usluga, uključujući Netflix USA, Disney Plus i, naravno, BBC iPlayer. Iako ovaj VPN nije mogao deblokirati BBC iPlayer za nas u trenutku testiranja, oni rade na ovom problemu i uskoro bi trebao biti pokrenut radni poslužitelj..

Druga opcija koja nam nažalost trenutno nije djelovala je Surfshark. Surfshark je jeftina i dobra alternativa skupljim VPN uslugama, poput ExpressVPN-a. U mnogim je slučajevima Surfshark savršen za strujanje. Na primjer, kad je riječ o Netflixu, ovaj vam pružatelj omogućava pristup raznim knjižnicama širom svijeta. Očekujemo da će Surfshark uskoro opet moći deblokirati BBC iPlayer.

Objašnjena ograničenja za BBC iPlayer

Možda se pitate zašto se stalno nalazite u onim geografskim ograničenjima kad posjetite BBC iPlayer. Istina je sljedeća: BBC ima prava na emitiranje određenih serija i filmova unutar Ujedinjenog Kraljevstva. Ako ljudi izvan Velike Britanije pokušaju gledati te emisije, neće dobiti pristup BBC iPlayeru. Drugdje u svijetu, ostale televizijske stanice imaju prava na ove serije i programe, tako da ih BBC ne može prikazati vama.

BBC provjerava vašu IP adresu kako bi utvrdio vašu lokaciju kad posjetite njihov iPlayer. Ako se vaša IP adresa nalazi izvan Ujedinjenog Kraljevstva, uskratit će vam se za pristup. Ovdje dolazi VPN: mijenja vašu IP adresu, tako da BBC misli da ste u Velikoj Britaniji. Drugim riječima, moći ćete ionako zaobići blok i pristupiti željenom sadržaju.

Deblokiranje-s-a-VPN

Ovo ne radi samo za BBC iPlayer. Postoji puno internetskih platformi, usluga i web stranica koje su dostupne samo s određenih lokacija. Možda zemlja u kojoj živite koristi cenzuru kako bi sakrila velike dijelove interneta. U takvim slučajevima može pomoći i VPN. Možete ga koristiti za pristup, primjerice, Facebooku ili za gledanje nogometnih utakmica bilo gdje u svijetu. Kao što smo već spomenuli, VPN vam može omogućiti pristup većoj Netflix knjižnici.

Završne misli: Gledajte BBC iPlayer s VPN-om

I NordVPN i ExpressVPN savršeno funkcioniraju s BBC iPlayerom. Kada koristite jedan od ovih VPN-ova, na BBC iPlayeru moći ćete gledati sve svoje omiljene serije, poput Eastendersa, Masterchefa i Peaky Blinders-a. Ostali davatelji usluga, poput Surfshark i CyberGhost, također obećavaju da će omogućiti pristup BBC iPlayeru, iako ove usluge nisu radile za nas dok smo ih testirali. Imajte na umu da će vam ovi VPN-ovi možda omogućiti pristup, ali ne jamče da rade. Ako biste radije tražili dobar VPN da biste sami gledali BBC sadržaje, pogledajte naše VPN recenzije.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map