Kako deblokirati YouTube videozapise putem VPN-a | VPNOverview

Svi znamo YouTube kao web mjesto za dijeljenje videozapisa s neprekidnom ponudom novih videozapisa. Možete pronaći ogromnu količinu videozapisa na svakoj tanko ispitivanoj temi. Međutim, ponekad možete naići na ograničenja koja vas sprečavaju u gledanju određenog videa. Pročitajte ovdje zašto su neki videozapisi blokirani i kako možete zaobići ta geografska ograničenja VPN-om.


videozapis nije dostupan na youtubeu

Zašto su blokirani neki YouTube videozapisi?

Kad dobijete obavijest o pogrešci na YouTubeu, to je najvjerojatnije jedan od sljedećih razloga. Da biste citirali platformu, video vam možda neće biti dostupan, jer “vlasnici videozapisa odlučili su svoj sadržaj učiniti dostupnim samo određenim zemljama (obično zbog licencnih prava)” ili “YouTube može blokirati određeni sadržaj kako bi bio u skladu s lokalnim zakonima „. To su dva glavna razloga. Međutim, postoje i zemlje koje ograničavaju pristup platformi u cjelini. U ovom posljednjem slučaju ne blokiraju određene videozapise, ali blokiraju cijelu web stranicu.

Blokirao Pošiljatelj

YouTube je web mjesto na kojem svi mogu stvarati sadržaj. Kada prenesete videozapis na svoj YouTube kanal, možete odlučiti u kojim zemljama ljudi mogu gledati vaše videozapise. Štoviše, možete blokirati pristup vašem videozapisu u određenoj zemlji.

Iako će većina YouTubea svima omogućiti pristup videozapisu, postoje neke tvrtke koje predstavljaju ograničenja. Veće tvrtke u glazbenoj ili filmskoj industriji ponekad blokiraju sadržaj na temelju datuma izdanja ili prava na distribuciju. Ako u određenoj zemlji nemaju prava za prikazivanje videozapisa, blokirat će gledatelje iz te zemlje.

Blokirao YouTube

YouTube se mora pridržavati zakona svake pojedine zemlje u kojoj je dostupan. Budući da su zakoni različiti u svakoj zemlji, YouTube se mora prilagoditi. To znači da će YouTube blokirati sadržaj u nekim zemljama. Većina ograničenja odnosi se na zakone o autorskim pravima i zaštiti intelektualnog vlasništva. Najpoznatiji primjer sukoba zbog kojeg je Youtube imao autorska prava bio je s GEMA (Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und Mechanische Vervielfältigungsrechte). Ova njemačka tvrtka koja predstavlja glazbenike i skladatelje geoblocirala je veliku količinu videozapisa u 2009. godini. Oni su zahtijevali da glazbenici dobiju plaću za korištenje svojih pjesama na YouTubeu. Nakon duge borbe, YouTube i GEMA postigli su nagodbu 2016. Međutim, nije poznato koliko će trajati mir.

Ovu vrstu blokiranja možete zaobići samo ako su videozapisi dostupni u najmanje jednoj zemlji. Nadalje, vaš davatelj mora imati pristup barem jednom poslužitelju u zemlji u kojoj videozapis nije blokiran.

Vlade ograničavaju upotrebu samog YouTubea

Ponekad vlade ograničavaju pristup YouTubeu. U tim slučajevima platforma uopšte više ima veze s određenim sadržajem. U zemljama poput Kine i Sjeverne Koreje YouTube je blokiran jer se vjeruje da širi ilegalne poruke. YouTube se smatra prijetnjom režimu jer svatko može širiti svoje vlastite misli i uvjerenja na platformi. Većina totalitarnih režima ne dopušta poruke koje su u suprotnosti s njihovom istinom. Više o ovim vrstama ograničenja možete pročitati u našem članku o internetskoj cenzuri.

Zemlja
Razlog blokiranja YouTubea
KinaNepoznata
EritrejaMoguća razmatranja propusnosti
Sjeverna KorejaZabranjeno zakonom
PakistanSadržaj “anti-islamski”
Južni SudanSadržaj “anti-islamski”
TadžikistanVideozapis predsjednika kako pjeva kako tone
TurkmenistanRazlozi sigurnosti
UzbekistanNepoznata

Pristup blokiranim YouTube videozapisima s VPN-om

VPN-veza-internetVPN vam može pomoći da deblokirate sve videozapise, bez obzira na razlog ograničenja. VPN kriptira sav vaš internetski promet. Štoviše, ona skriva vašu IP adresu. Kad koristite VPN, vaše računalo preuzima IP adresu VPN poslužitelja na koji ste povezani. Web stranice i drugi vidjet će drugu IP adresu. Čini se da pristupate internetu s bilo kojeg mjesta na kojem ste povezani. Na taj se način možeš pretvarati da negdje nisi!

Većina pružatelja VPN-a nudi poslužitelje u mnogim zemljama. Ako vlasnik ili YouTube blokiraju sadržaj, morate se povezati s državom u kojoj je taj video dostupan. Ako ne možete pristupiti YouTubeu jer je vaša vlada blokirala web mjesto u cijelosti, morate se povezati s poslužiteljem u zemlji u kojoj to nije slučaj. Postoji puno VPN pružatelja usluga. U nastavku smo naveli dva pružatelja usluga koji najbolje rade ako želite gledati YouTube videozapise s VPN-om. Ako planirate koristiti VPN za različite svrhe, možete provjeriti naš popis najboljih sveobuhvatnih pružatelja usluga prvog reda.

1. ExpressVPN

ExpressVPN ima preko 3000 poslužitelja u preko 90 različitih zemalja. S ovim izborom poslužitelja uvijek ćete pronaći način oko ograničenja na YouTubeu. ExpressVPN poslužitelji imaju brze i stabilne veze tako da možete lako strujati video zapise. Osim toga, njihove su aplikacije prilagođene korisnicima i imaju sjajnu korisničku podršku.

ExpressVPN je na višem kraju cjenovnog spektra, ali vi zaista vidite svoj novac. Pomoću ExpressVPN-a možete sigurno i anonimno pretraživati ​​internet bez ograničenja.

2. Surfshark

Surfshark ima preko 500 poslužitelja u više od 50 zemalja širom svijeta. To je dovoljno da uvijek nađete poslužitelj koji će vam omogućiti zaobići ograničenja na YouTubeu. Surfshark nudi izuzetno brze veze koje će vam omogućiti lako strujanje videozapisa s YouTubea. Možete koristiti njihovu uslugu na neograničenom broju uređaja istovremeno. Konačno, njihovi sigurnosni protokoli omogućuju vam gledanje YouTube videozapisa anonimno i bez brige. Saznajte više o ovoj super brzoj usluzi u našem opsežnom Surfshark testu.

Kako saznati gdje je blokiran videozapis na YouTubeu

Pa, kako ćete saznati na koji se server trebate povezati da biste gledali svoj videozapis? Pa, postoji nekoliko web mjesta koja vam mogu pomoći da to shvatite. Primjer je Unblockvideos gdje možete unijeti URL videozapisa koji biste željeli pogledati i oni će vam reći sve što trebate znati. Stranica vam predstavlja opsežnu kartu svijeta koja vam pokazuje gdje je vaš videozapis blokiran. Ta karta, na primjer, prikazuje zemlje u kojima je Adeleov videozapis Skyfall blokiran:

Ograničenje na YouTubeu

Nakon što saznate gdje vaš videozapis nije blokiran, povežete se s poslužiteljem u toj zemlji i osvježite YouTube stranicu. Izvoli! Sada više nema ograničenja za vas.

Anonimno gledajte YouTube videozapise

S gore navedenom opcijom VPN-a možete gledati YouTube videozapise anonimno. Međutim, ne zaboravite se odjaviti i upotrebljavati anonimni način rada u pregledniku. U suprotnom, YouTube će upamtiti vaša pretraživanja i prikazati vam videozapise povezane s prethodno gledanim videozapisima kada sljedeći posjetite web mjesto. Usluga YouTube ima tu uslugu koja će vam pomoći u pronalaženju videozapisa koji će vam se svidjeti. Međutim, ako želite biti doista anonimni, oni to čine malo teško.

Završne misli

Tri su moguća razloga zbog kojih ne možete gledati videozapis na YouTubeu. Prvo, korisnik koji je prenio videozapis možda je ograničio zemlje iz kojih možete pogledati njihov videozapis. Drugo, YouTube može blokirati videozapise u određenim zemljama, ako se sadržaj ne poštuje zakonima zemlje. Konačno, moglo bi biti da vaša vlada blokira upotrebu web stranice u cjelini.

Sve ove vrste ograničenja možete zaobići VPN-om. Spajanjem na VPN poslužitelje u drugoj zemlji možete gledati YouTube videozapis po vašem izboru. Ako je vaša svrha gledanje YouTube videozapisa anonimno, VPN nije dovoljan. Morat ćete se prisjetiti da se odjavite sa svog YouTube računa i uključite anonimni način u svom pregledniku.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map