Gledajte formulu 1 na mreži, ma gdje bili! | VPNOverview

Formula 1 je sport koji privlači gledatelje iz cijelog svijeta. Budući da je takav međunarodni sport, a utrke se održavaju u cijelom svijetu, mnoge zemlje ga trče. Ipak, postoje zemlje u kojima se utrke još uvijek ne emituju. Ako želite gledati Formulu 1 u nekoj od tih zemalja, trebat će vam strana web stranica koja struji Formula 1 i VPN (Virtual Private Network).


Za gledanje formule 1 na mreži koristite VPN

Zašto bi vam trebao VPN da biste gledali Formulu 1 na mreži? Pa, razlog je jednostavan: zbog prava na gledanje. Zbog svoje popularnosti, Formula 1 ima prilično skupa televizijska prava. To znači da radiotelevizijska kuća mora platiti puno novca da bi pokazala trku. Obično to ne bi bio problem, ali ove televizijske kuće kupuju samo prava za sudjelovanje u vlastitoj zemlji. Ako ne živite u ovoj zemlji, nećete moći gledati utrku, čak ni na mreži. I ove radiodifuzne tvrtke i njihove web stranice mogu vas vrlo lako blokirati da gledate njihov F1 sadržaj iz druge zemlje. Jednostavno koriste takozvani geo-blok za blokiranje stranih IP adresa.

Zbog toga vam treba VPN. VPN način zaštite vaše internetske veze postavljanjem sigurnog VPN tunela koji vas povezuje s internetom putem vanjskog VPN poslužitelja. Taj vam postupak omogućuje i drugačiju IP adresu: VPN poslužitelja na koji ste povezani. Ako odaberete poslužitelj u drugoj zemlji, upotrijebit ćete IP adresu tog poslužitelja i web stranice će smatrati da se nalazite u toj zemlji. Možete ih koristiti za otključavanje sadržaja specifičnog za regiju, kao što su potoci, videozapisi i web stranice. Za gledanje formule 1 koristite ga za otključavanje struje koju je postavila radiodifuzna kompanija u drugoj zemlji.

trkaći autoNa primjer: djelujemo iz Nizozemske. Iako je Formula 1 ovdje postala sve popularnija zbog Maxa Verstappena (vrlo popularnog nizozemskog vozača Formule 1), ne možemo uvijek gledati Formulu 1, jer naša lokalna radiodifuzna kompanija nema prava emitiranja. Da bismo gledali Formulu 1, moramo se povezati s britanskim Sky Sportsom. Pomoću VPN-a mi praktički možemo promijeniti lokaciju naše internetske veze tako da web-lokacija Sky Sports smatra da smo u Velikoj Britaniji. To nam omogućava gledanje njihovih tokova Formule 1 bez ikakvog problema.

Želite li detaljnije informacije o VPN uslugama? Pogledajte ovaj članak: objasnio VPN.

Kad vam treba VPN da biste gledali F1?

Trebat će vam VPN da biste gledali Formulu 1 u određenim situacijama. Neki su primjeri ovih situacija:

 • Odmorite se ili odlazite na posao ali želite gledati emisiju Formule 1 iz svoje zemlje (npr. zbog komentara).
 • Pronašli ste sebe u zemlji u kojoj ne emitiraju Formulu 1 uopće.
 • Ne sviđa vam se komentar koji ste dobili od strane emitera u vašoj zemlji (to je prilično popularan razlog u Nizozemskoj).

5-minutni detaljni vodič: kako bilo gdje gledati Formulu 1

Ako čitate ovaj članak, vrlo je vjerojatno da samo želite gledati utrku Formule 1 što je brže moguće. Zbog toga imamo jednostavan detaljni vodič koji će vam pomoći da započnete za manje od pet minuta, bez obzira gdje se nalazite u svijetu. Evo što trebate učiniti:

 1. Pretplatite se na pristojnog davatelja VPN-a. Imate problema s odlukom? Izvrsni pružatelj usluge za gledanje formule 1 je ExpressVPN. Ovaj VPN je pouzdan, brz i jeftin. Štoviše, ako niste zadovoljni sa svojim VPN-om, možete koristiti garanciju povrata novca tijekom prvih 45 dana vaše pretplate. Započnite odmah klikom na narančasti gumb u nastavku.
 2. Nakon što ste dobili pretplatu za ExpressVPN, vi preuzmite VPN aplikaciju na svojim uređajima (laptop, pametni telefon, tablet itd.). Pravo preuzimanje moći ćete pronaći na službenom web mjestu davatelja VPN usluga.
 3. Nakon preuzimanja pokrenite aplikaciju, odaberite VPN poslužitelj u zemlji iz koje želite strujati i povezati se. Aplikacije ExpressVPN vrlo su jednostavne za upotrebu, tako da se nećete morati brinuti. Ako vam se čini kao da vam treba malo više savjeta, više informacija možete pronaći u našoj ExpressVPN recenziji.
 4. Bit ćete povezani s serverom za nekoliko sekundi. Sada možete pregledavati web kao da se zapravo nalazite u zemlji odabranog poslužitelja. VPN će zadržati sigurnu vezu u pozadini vašeg računala. Sada možeš gledajte struje Formule 1.

Način na koji imate pristup struji Formule 1 razlikuje se za svaku zemlju. U nekim zemljama trebat će vam pretplata na uslugu koja pruža protoke. Ako, primjerice, odaberete britanski poslužitelj, za gledanje utrka možete koristiti streamove koje pruža British Sky Sports. Ostatak ovog članka dat će vam još nekoliko prijedloga za različite VPN-ove koje možete koristiti, streamove u različitim zemljama i reći vam više o načinu rada VPN-a i njihovim prednostima.

Najbolje VPN usluge za gledanje Formule 1

Odabir prave VPN usluge za vas može biti prilično gnjavaža. Srećom, postoje određeni aspekti na koje se možete usredotočiti ako želite gledati Formulu 1 s VPN-om. Najvažniji aspekti u ovom slučaju su: brzina, lokacije poslužitelja, cijena i upotrebljivost. Ispod ćete pronaći popis tri VPN usluge koje su pogodne za gledanje formule 1 na mreži. Tražite opsežniji popis? Pogledajte naš popis pružatelja VPN nivoa 1.

ExpressVPN za formulu 1

ExpressVPN je vrlo cijenjen VPN koji je brz, ima puno poslužitelja u mnogim zemljama i vrlo je razumljiv. To ga čini jednim od najboljih, ako ne i najboljim za gledanje F1. Pored sjajnih specifikacija, ovaj VPN pruža sjajnu korisničku podršku i jamstvo povrata novca od 30 dana. Sve to čini ExpressVPN preferiranim VPN-om za većinu entuzijasta Formule 1.

NordVPN za formulu 1

NordVPN je izvrstan i vrlo popularan VPN koji svoj posao radi vrlo dobro ako ga želite koristiti za gledanje Formule 1. Ovaj davatelj ne vodi nikakve zapisnike i ima posebne poslužitelje za streaming i P2P promet. Kada je riječ o deblokiranju struje, NordVPN je vjerojatno najbolji pružatelj usluga.

Štoviše, NordVPN je nevjerojatno siguran i postiže velike brzine sa svojim poslužiteljima. Stoga nećete morati čekati da se struja preparira. Možete isprobati NordVPN za samo par eura mjesečno. Osim toga, imat ćete i 30-dnevno jamstvo povrata novca koje biste mogli iskoristiti ako davatelj usluga nije po vašoj želji..

CyberGhost za formulu 1

CyberGhost je preferirani VPN za bilo kojeg gledatelja koji traži dobru vrijednost, bez potrebe da žrtvuje performanse. Ovaj je pružatelj vrlo prilagođen VPN koji općenito ima dobre rezultate. Ovo, u kombinaciji s jednom od najnižih cijena bilo kojeg vrhunskog VPN-a, čini CyberGhost dobrom VPN-om za gledanje Formule 1. Niste sigurni je li CyberGhost za vas? Bez brige, CyberGhost ima 45-dnevno jamstvo povrata novca za sve pretplate.

Da biste instalirali jedan od ova tri VPN-a, jednostavno slijedite ove korake:

Instalirajte VPN korak po korak radnu površinu

Kako postaviti VPN da bih gledao formulu 1 na mreži?

Postavljanje VPN-a za gledanje Formule 1 nije tako teško. Većina VPN softvera instalirana je na isti način kao i drugi softver. Na radnom stolnom i prijenosnom računalu preuzmete program i instalirate ga. Na tablete i pametne telefone aplikaciju preuzimate iz službene trgovine aplikacija.

Za ostale uređaje napisali smo nekoliko korisnih vodiča koji će vam pomoći da instalirate VPN:

 • Instaliranje VPN-a na usmjerivač
 • Instaliranje VPN-a na vaš Smart TV
 • Instaliranje VPN-a na vaš Amazon Fire TV Stick
 • Instaliranje VPN-a na Android TV
 • Instaliranje VPN-a na vaš Google Chromecast

Kanali i utrke Formule 1

Kao što smo već spomenuli, potrebne su vam dvije stvari ako želite gledati Formulu 1: web mjesto koje emitira utrku i VPN da biste promijenili svoju IP adresu u pravu zemlju kako biste otključali sadržaj web stranice.

Tražite web mjesto ili radiodifuznu tvrtku koja emitira Formulu 1? Pogledajte popis u nastavku koji spominje nekoliko poznatih pružatelja tokova Formule 1. Niste sigurni kada je sljedeća utrka? Također smo otkrili: ispod liste radiodifuznih tvrtki možete pronaći pregled svih utrka u ovoj F1 sezoni.

Kanali i web stranice koji emitiraju Formulu 1

 • ESPN (SAD)
 • Kanal 4 (UK)
 • Sky Sports (UK)
 • RTL + (Njemačka)
 • Sport Telenet (Belgija)
 • RTBF (Belgija, francuski)
 • F1 TV (Više zemalja. Ovo je nova, interaktivna usluga koja omogućuje odabir omiljenih kutova kamere.)

Kalendar Formule 1 2020

Sad kad točno znate kako i gdje gledati Formulu 1, ma gdje bili, očito ćete htjeti znati kada su sve utrke! Zbog toga smo u nastavku uvrstili zgodan stol koji uključuje sve ovogodišnje utrke i govori vam kada se održavaju.

Nažalost, mnoge su utrke Formule 1 ove sezone otkazane. To je zbog koronske krize koja se trenutno događa u cijelom svijetu. Veliki broj utrka Grand Prix-a stoga je odgođen za još nepoznato kasnije – ako se to uopće događa. Donja tablica prikazuje sve otkazane utrke, one koje su odgođene i one koje se još mogu dogoditi. Sve nove informacije bit će objavljene u najkraćem mogućem roku.

Datum
glavna nagrada
Mjesto
13. i 15. ožujka 2020. (otkazano)AustralijaAlbert Park
20. i 22. ožujka 2020. (odgođeno)BahreinBahrein International Circuit
3-5. Travnja 2020. (odgođeno)VijetnamHanoj
17. – 19. travnja 2020. (odgođeno)KinaŠangajski međunarodni krug
1. i 3. svibnja 2020. (odgođeno)NizozemskaZandvoort
8. do 10. svibnja 2020. (odgođeno)ŠpanijaCircuit de Catalunya
21. do 24. svibnja 2020. (odgođeno)MonacoMonaco
5. i 7. lipnja 2020. (odgođeno)AzerbejdžanBakuski krug
12. do 14. lipnja 2020. (odgođeno)KanadaKrug Gilles Villeneuve
26.-28. Lipnja 2020FrancuskaPaul Richard
3-5 srpnja 2020AustrijaRed Bull Ring
17-19. Srpnja 2020Ujedinjeno KraljevstvoSilverstone
31. Juli – 2. kolovoza 2020. godineHongaryHungaroring
28. do 30. kolovoza 2020. godineBelgijaSpa-Francorchamps
4-6. Rujna 2020ItalijaMonza
18. – 20. rujna 2020. godineSingapurSingapur
25.-27. Rujna 2020RusijaSoči Autodrom
9. 11. listopada 2020. godineJapanSuzuka
23.-25. Listopada 2020Ujedinjene državeKrug Amerike
30. listopada – 1. studenog 2020. godineMeksikoAutodromo Hermanos Rodriguez
13.-15. Studenog 2020BrazilInterlagos
27.-29. Studenog 2020Abu DhabiYas Marina

Izjava o odricanju odgovornosti: Imajte na umu da ovaj članak ima za cilj pružiti savjete kako gledati Formulu 1 širom svijeta i što učiniti u slučaju geo-ograničenja ili cenzure. Međutim, uvijek je vaša odgovornost voditi računa o najnovijem korisničkom dogovoru svih (streaming) usluga koje koristite i djelovati u skladu s tim sporazumima.. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map