Zoomuppdatering: Plattformen fortsätter att kämpa | VPNoverview.com

Vi har rapporterat om de problem som Zoom har ställts inför kring sekretess och säkerhet under koronakrisen. Tyvärr har problemen ännu inte lösts. Zooms VD meddelade i början av april att de arbetar hårt för att lösa problemen. Zoom har blivit oerhört populärt nu när människor är hembundna.


Tidigare Facebook-säkerhetschef fick till

Zoom svarar på all kritik genom att ta ytterligare ett steg mot att förbättra integritets- och säkerhetsfrågorna. Företaget meddelade den 8 april att de har anfört den tidigare chefen för Facebook-säkerhet, Alex Stamos. Han kommer att agera som en extern konsult och hjälpa till att fixa säkerhetsproblemen. Stamos kontaktades av Zoom efter att han publicerade en tråd på Twitter och kom med förslag för att lösa några av deras säkerhetsproblem.

Företaget har också inrättat en helt ny sekretess- och säkerhetskort. Några av medlemmarna är säkerhetschefer från stora företag som VMware, Netflix, Uber och Electronic Arts. De kommer alla att spela en roll i att råda VD om hur hantera den enorma uppgift som ligger framför honom.

Zoom Stämmas av aktieägare

En av Zooms aktieägare stämde företaget för att ”överdriva sina säkerhetsåtgärder”. Han hävdar att han har tappat pengar efter all den dåliga reklamen kring den saknade säkerheten. Denna medieuppmärksamhet ledde till en minskning av aktiekursen.

Detta är inte den enda rättegången som Zoom kan vara inför. Förra månaden stämdes företaget för att de hade delat data med Facebook.

Användardata skickas till Kina

Forskare fick reda på att vissa Zoom-användardata har hanterats i Kina. Vissa samtal som gjordes i Nordamerika dirigerades genom Kina. Dessa data innehåller ibland krypteringsnycklar. Dessa tangenter kan användas för att låsa upp samtal som har sparats. Zoom styr dessa krypteringsnycklar, eftersom plattformen inte är krypterad från slutet. Därför kan den komma åt användarens samtal.

Normalt är samtal anslutna via server i närheten. Men när du inte kan ansluta, till exempel på grund av hög användning, går du igenom ett sekundärt datacenter. Zoom förklarade att när det ökade sin serverkapacitet tillät de två kinesiska datacenter att acceptera samtal. Dessa datacenter fungerar endast som säkerhetskopia i händelse av trängsel i nätverket.

Zoom har implementerat förordningar för att förhindra obehörig åtkomst till något av detta innehåll – även om det bör hävdas att all åtkomst är obehörig, eftersom det är privata möten. Problemet är att kinesiska myndigheter kan kräva att Zoom överlämnar krypteringsnycklar så att kineserna kan se vad som finns på deras servrar. Problemet har åtgärdats, men det är inte klart vilka användare eller hur många som har drabbats.

Skolor har förbjudit plattformen

Växande oro för integritet och säkerhet har resulterat i ett zoomförbud vid flera skolor. Skolorna kommer inte att sitta och vänta på att alla problem ska lösas. New York City har förbjudit Zoom helt. Istället ber de skolorna arbeta med Microsoft Teams. Skolor i Nevada vidtar liknande åtgärder för att undvika en osäker miljö för sina lärare och elever.

Det är inte bara amerikanska skolor som har tappat förtroendet för Zooms säkerhet. Singapore har också avbrutit användningen av verktyget. Undervisningsministeriet beslutade om detta efter att studenter hade blivit offer för en Zoombomber.

Förhindrar Zoombombing

Zoom har redan vidtagit några åtgärder för att förhindra “Zoombombing”. Från och med 5 april kommer personer att behöva använda ett lösenord för att komma in i ett möte. Mötes-ID återanvändes ofta eller gissades ofta, vilket fick människor att raida andra människors möten. Zoom har också aktiverat väntrumfunktionen som standard så att alla som vill delta i ett möte måste accepteras av värden.

Stora företag och myndigheter förbjuder zoom

Elon Musks raketföretag SpaceX har nyligen förbjudit anställda att använda plattformen. Företaget utvecklar teknologi som bedöms vara avgörande för nationell säkerhet, eftersom NASA är en av SpaceX största kunder. Detta förbud kom efter en FBI-varning om Zooms säkerhet.

Google har också beslutat att förbjuda Zoom-programvara från anställdas bärbara datorer eftersom det inte uppfyller deras säkerhetsstandarder. De tillåter fortfarande användning av plattformen via mobilappar och webbläsare.

Inte bara företag som hanterar säker information förbjuder Zoom, flera regeringar vidtar också åtgärder för att säkerställa deras säkerhet.

Den amerikanska senaten har sagt sina medlemmar att inte använda appen längre. Taiwan och Tyskland har också lagt begränsningar för Zooms användning. Det är mycket meningsfullt att myndigheterna uttrycker sin oro över plattformen, eftersom mötena inte är krypterade från ett till slut. Regeringar är rädda för att deras information lämnas ute på gatan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me