Zoom og husparti: Videoanrop på egen risiko (Personvern) | VPNoverview.com

Mange jobber hjemmefra på grunn av koronakrisen, og det er derfor vi nylig publiserte en omfattende guide for hvordan du kan jobbe trygt hjemmefra. Med den nåværende situasjonen organiserer mange selskaper sine møter gjennom videosamtaler. Apper som Google Hangouts, Skype og Zoom er veldig populære tjenester akkurat nå. Imidlertid er Zoom kanskje ikke det beste alternativet for ditt privatliv. Mange mennesker bruker også lignende apper for å organisere en gruppesamtale med vennene sine. Det er viktig å se på personvern og sikkerhetssiden av disse tjenestene. Du vil ikke at noen skal bli med på Houseparty uten at du inviterer dem.


Zoom laget for arbeidsgivere

Zoom har tydelig satt opp appen deres til fordel for arbeidsgiveren. Ansattes personvern virker mindre viktig i så måte. I Zoom-appen kan arbeidsgivere følge oppmerksomheten til andre deltakere i en videosamtale med den såkalte “Attendee Attention Tracker”.

Dette fungerer som følger: hvis en ansatt ikke er aktiv i Zoom i 30 sekunder, vil arbeidsgiveren bli varslet. Hvis en ansatt sender en e-post eller hvis de leter opp noe i nettleseren, er det ingen som følge av Zoom som er oppmerksom på nettmøtet.

Denne applikasjonen fungerer bare hvis noen har installert versjon 4.0 eller nyere. Men siden de fleste bare nylig har gått over til å jobbe hjemmefra, er det en god sjanse for at mange bare nylig installerte programmet.

Oppdater: 2. april kunngjorde Zoom at de ville jobbe med å forbedre personvernet og sikkerheten til plattformen.

Samtaler lagret av Zoom

Betalte brukere kan også velge å ta opp samtaler i Zoom. På denne måten lagres alt som diskuteres som en lydfil og som et transkript (skrevet tekst). Chat-meldingene som er sendt blant deltakerne blir også lagret.

Arbeidsgivere som bruker dette alternativet, kan hente samtaler mellom sine ansatte, selv om de ikke deltok i samtalen.

Zoom Overføring av brukerdata

Zoom oppgir i sine vilkår og betingelser at den ikke videreselger brukerdata til tredjepart. Bedrifter som Google har imidlertid lov til å se dataene i markedsføringsøyemed. Zoom ble også funnet å dele brukerdata (for eksempel enhetsinformasjon) med Facebook, selv om Zoom-brukere som ikke eier en Facebook-konto.

Gjennom innsamling av informasjon og deling kan Zoom annonsere på andre plattformer og nettsteder. Med sine egne ord er dette ikke teknisk sett salg av data, men kan betraktes som et salg i henhold til noe regional eller nasjonal lovgivning.

Oppdater: Fra 29. mars 2020 har Zoom uttalt å slutte å dele brukerdata med Facebook.

Noen Twitter-brukere gir uttrykk for bekymring (se hele tweeten her):

twitter Zoom

Er zoomkameraer hackbare?

I tillegg har det tidligere blitt vist at Zoom ikke er den tryggeste appen for brukerne og enhetene deres. I fjor sommer så vi at Mac-brukere som startet en Zoom-samtale via Safari 12, var sårbare og kameraene deres kunne bli hacket. På toppen av det hadde Zoom satt opp tjenesten på en slik måte at brukerne ikke ble pålagt å gi tillatelse til å bruke kameraet.

Etter offisielle klager på dette bestemte Zoom seg for å justere innstillingene sommeren 2019. Brukere må nå eksplisitt gi tillatelse til bruk av kameraene sine. Dette har heldigvis gjort det vanskeligere å hacke seg inn i noens kamera når de bruker Zoom.

Er privat videosamtale med Houseparty virkelig privat?

En annen app som for tiden er mye brukt på grunn av corona er Houseparty. Enkeltpersoner bruker den til å ringe videosamtaler med venner og familie. Noen personvernproblemer har imidlertid dukket opp, slik tweets nedenfor illustrerer (se tweets her og her).

Twitter Houseparty

For eksempel er en konto offentlig som standard. Dette betyr ikke bare at andre kan finne deg i appen, men også at fremmede bare kan dukke opp i videosamtalene dine, se videobildene dine og snakke med deg.

For å unngå det, bare justere innstillingene. Trykk og hold låsen nederst på skjermen. Hvis låsen er lukket, er din private modus på, og fremmede kan ikke lenger delta i samtalene dine.

Tillatelse ikke alltid nødvendig i huspartiet

Når du åpner Houseparty, ber appen tillatelse til å bruke kameraet og mikrofonen din. Dette er viktig for å bruke appen.

Houseparty ber også om tilgang til kontakter og beliggenhet. Du trenger ikke gi appen tillatelse for å kunne bruke appen. Så hvis du vil beskytte personvernet ditt, må du sørge for at du ikke gir Houseparty tilgang til kontakter og beliggenhet.

Snike deg inn i huset

Vil du bare ringe en person og ikke fortelle andre at du er online i Houseparty? Da kan du logge inn usynlig. For å gjøre dette åpner du appen ved å trykke og holde inne appikonet. Du vil da se en meny der du kan velge “Snike deg inn i huset”.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me