YouTube lanserer offisielt COPPA-personvernendringer for alt barn-rettet videoinnhold | VPNoverview.com

Denne uken startet YouTube den offisielle lanseringen av sine nye annonseringsregler for videorettet innhold. Årsaken er et søksmål som YouTube avgjorde med den amerikanske regjeringen for brudd på Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA). De nye reglene vil bringe YouTubes retningslinjer og praksis i tråd med COPPA. Noen skaper frykter store tap av annonseinntekter.


Markedsføring til barn

Det er et par årsaker til at markedsføring til barn er en milliardbedrift. Barn representerer en viktig demografisk for markedsførere. For det første er deres egen kjøpekraft betydelig og vokser. For det andre påvirker de foreldrene sine kjøpsbeslutninger.

På toppen av det er den nåværende generasjonen barn veldig merkevare og har en tendens til å utvikle en hard merkevarelojalitet. Dette begynner i småbarnsalder, når barn ikke klarer å skille reklame fra et show. Også muntlig markedsføring er enormt, spesielt blant tenåringer og tenåringer.

Fremfor alt vet ikke brukerne alltid hvordan de skal navigere på YouTubes personverninnstillinger på riktig måte. Kast datainnsamling i blandingen, og det er lett å forstå hvorfor temaet er så kontroversielt. På den ene siden er det en sterk oppfordring til å markedsføre til barn, om enn på en etisk måte som ikke utnytter naiviteten deres. På den annen side blir regelverket strammere og bøtene eksponentielt høyere.

COPPA rundt en stund

Amerikas føderale lov om beskyttelse av personvern på nettet har eksistert i noen tid. Kongressen vedtok COPPA i 1998 for å begrense innsamlingen av personlig identifiserbar informasjon fra barn uten foreldrenes samtykke.

Kommisjonens regel om implementering av COPPA, som har trådt i kraft siden april 2000, er rettet mot nettsteder, tjenester og apper primært designet for barn under 12 år, eller nettsteder som bevisst samler inn eller opprettholder personlig informasjon om barn i denne aldersgruppen. Loven gjelder innholdsskapere på samme måte som det ville gjort hvis kanaleieren hadde sin egen webside eller app.

COPPA forbyr blant annet innsamling av informasjon som navn, adresser, IP-adresser og informasjonskapsler uten forhåndslig samtykke fra foreldrene. Loven krever også at nettsteder skal “legge ut en fullstendig personvernpolicy, varsle foreldre direkte om deres praksis for informasjonsinnsamling og få verifiserbart foreldres samtykke før de samler inn personlig informasjon fra sine barn eller deler den med andre”.

YouTube-personvernendringer

Årsaken til YouTubes lansering av denne endringen er et søksmål om at videodelingsplattformen avgjorde med regjeringen for brudd på COPPA. I september ble YouTube bøtelagt med 170 millioner dollar av den amerikanske regulatoren, Federal Trade Commission (FTC), og som en del av forliket lovet å gjøre justeringer.

Det er nå forbudt å kjøre målrettede annonser på barnas videoer. Videre vil det være umulig å kommentere videoer rettet mot et ungt publikum. Mange av YouTubes andre funksjoner, for eksempel sende pushvarsler, er også slått av.

Kanaleiere må utpeke om videoene de laster opp er “rettet mot barn”. Formålet med dette kravet er å sikre at både YouTube og kanaleiere overholder loven.

Ettersom det ikke alltid er mulig å vite hvem seeren er, blir alle som ser på en “barnevideo” sett på som et barn. Det spiller ingen rolle hvor gammel seeren faktisk er.

De nye reglene gjelder umiddelbart for alle videoer over hele verden. YouTube vil bruke AI-algoritmer for å bekrefte om skaperne har riktig merket innholdet. Dessuten sier YouTube at det vil overstyre etiketten i tilfeller av feil eller overgrep, og kan komme til å handle mot krenkere, inkludert kontopåslutning.

Sterk innvirkning på videomakernes virksomhet

Kanaler som er fokusert på barns videoer vil uten tvil føle en sterk forretningsvirkning og muligens et tap av annonseinntekter. YouTube sa at det er “forpliktet til å hjelpe skapere med å navigere i dette nye landskapet og å støtte vårt økosystem med familieinnhold”.

Videoprodusenter har visst siden september at endringene ville komme. Som nevnt over, må videoprodusenter indikere seg selv om en video er beregnet på barn eller ikke. YouTube legger ansvaret og eventuelle FTC-bøter hos produsentene.

FTC gir retningslinjer som hjelper distributører og skapere med å bestemme om innhold er rettet mot barn. Innhold regnes ikke som “rettet mot barn” bare fordi noen barn kan se det. Men, ifølge distributører og skaper, hva en barns video egentlig er, forblir vag. Eller i det minste bredt og vagt nok til å skremme mange innholdsskapere.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map