Tekniske selskaper bruker data for å hjelpe i kampen mot Coronavirus | VPNoverview.com

Flere store teknologiselskaper, som Google og Facebook, har kunngjort at de ønsker å hjelpe i kampen mot koronaviruset. Bedriftene har samlet mye informasjon om brukerne sine, og de håper å kunne bruke dette til god nytte. De ønsker å hjelpe organisasjoner med å forstå hvordan og i hvilken grad sprer viruset seg. Selskapene har vært mye undersøkt for å samle inn alle disse dataene om brukerne sine. De tenker kanskje at dette kan snu folk.


Big Data og personvern

Vi må være klar over at når vi går på nettet, lagres informasjon om atferden vår. Mange store selskaper, som Google og Facebook, samler inn all slags informasjon om brukerne sine. Alle disse dataene blir for eksempel skannet for å hjelpe annonsører med å bare vise deg ting som er relevant for deg.

I denne tiden ser vi mange nye applikasjoner som utvikles som sporer coronavirus. Disse appene vil vite mye personlig informasjon om deg, og noen vurderer ikke sikkerheten til dine private data. I løpet av den siste uken har big data-selskaper sagt at de kommer til å bruke informasjonen de har samlet inn for å hjelpe i kampen mot viruset. Men vi må holde oss klar over hva dette betyr for personvernet og sikkerheten vår.

Googles database brukt til bruk

Fredag ​​publiserte Google data som viser bevegelsen av mennesker i områder som er rammet av koronaviruset. Hvordan får de denne informasjonen? Alle som bruker Google, eller noen av appene sine, har muligheten til å dele sin stedshistorikk med selskapet. Mange velger bort dette, siden de ikke vil at bevegelsene deres skal spores. Men for de som ikke gjør det, betyr det at Google kan logge dit du går.

Selskapet ga ut rapporter om 131 land, kalt Covid-19 Mobility Reports. I disse rapportene er bevegelsen av mennesker under lockdown blitt sammenlignet med bevegelser utenfor lockdown. Google bestemte seg for å ikke bare gi ut denne informasjonen til myndighetene, men også til publikum. De hevder at de ønsker å være så gjennomsiktige som mulig i det som deles, siden de har vært en del av en debatt om personvern i lang tid. Denne debatten har blitt veldig levende igjen de siste ukene, med flere apper for sporing av korona som dukker opp som ikke verdsetter brukernes personvern like mye.

Personvern og sikkerhet

Google uttalte at de iverksatte tiltak for å sikre at enkeltpersoner ikke kunne identifiseres gjennom rapportene. Denne typen datainnsamling kan lett føles som overvåking av mennesker, så de må være veldig forsiktige. Yves-Alexandre de Montjoye, som er akademiker fra Londons Imperial College’s Computational Privacy Group, sa at Google har tatt gode skritt for å redusere personvernrisikoen. Han ba også om at selskapet skulle gi mer detaljer om den tekniske siden av ting. Dette kan hjelpe eksterne forskere til å sikre at de virkelig ivaretar folks privatliv.

Alle kan se rapportene, siden de er blitt offentliggjort. Du kan søke etter mer regionale data i de fleste rapportene. Google vil gi deg en PDF med de innsamlede dataene etter at du har valgt regionen du vil ha informasjon om. På denne måten trenger du ikke være online for å få tilgang til den, og den kan tas med inn i feltet.

Facebook følger i Googles fotspor

Facebook har også delt posisjonsdata med forskere i flere land. Men i motsetning til Google gjorde de ikke dette offentlig. Dataene er bare tilgjengelige gjennom Data for Good. Dette programmet startet i 2017 og kan bare nås av universiteter og ideelle organisasjoner. Selskapet har nå bestemt seg for å utvide det programmet. Det vil gi tre nye kart for prognoser hvor viruset vil spre seg, og de vil også vise om folk holder seg hjemme. Dataene for denne informasjonen vil bli samlet i Facebook-appen.

Facebook-appen vil nå vise en pop-up for noen brukere i USA, som ber dem om å fylle ut en undersøkelse om sykdomssymptomer. Denne undersøkelsen ble laget av Carnegie Mellon University’s Delphi epidemiologiske senter. Det er del av et nytt symptomkartleggingsprosjekt som vil bidra til å forutsi hvor viruset treffer neste gang og hvor medisinske ressurser er nødvendig. Forskerne sa at de “ikke vil dele individuelle undersøkelser med Facebook, og Facebook vil ikke dele informasjon om hvem du er med forskerne.”

Er det nyttig?

Store selskaper prøver alle å gjøre det beste de kan for å hjelpe ut i løpet av denne tiden. Vi ser at fabrikker omstrukturerer produksjonslinjene sine for å produsere respiratorer og ansiktsmasker. Men å dele stedsdata hjelper også helseorganisasjoner. De vet nå hvor folk bor hjemme og hvor de ikke er. Dette betyr at de kan være mer målrettet når det gjelder meldinger til folk. Forhåpentligvis kan informasjonen virkelig hjelpe til med å kartlegge sykdomsveien slik at flere liv kan reddes.

Den eneste risikoen som følger med dette er at dette positive spinnet med å samle inn private data kan angre noe av arbeidet som er gjort av talsmenn for online-personvern. Debatten ble ganske opphetet og folk var bekymret for hva som skjedde med informasjonen deres. Nå som fordelene med denne datainnsamlingen vises, kan det føre til mindre tilbakeslag for selskaper.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me