Streaming, tittande på TV och nedladdning ökar tack vare coronavirus. Vilka filmer och serier tittar människor på? | VPNoverview.com

Sedan införandet av skyddsåtgärder för att begränsa spridningen av coronavirus har strömningstjänster, TV-kanaler och torrentwebbplatser haft en kraftig ökning av prenumeranter, tittare och antalet besökare. Olika medierapporter och forskningsdata bekräftar denna trend, inklusive Forbes, Torrentfreak och Comscore. Även om detta kanske inte är en surpise, är det slående att filmer och serier om virusutbrott är mycket populära. Live-tv har också sett en ökning av tittarna.


Antal Disney + veckoabonnenter tripplade

Från lördag 14 mars till måndag 16 mars tredubblades antalet abonnenter på Disney + jämfört med föregående vecka. Detta är den största tillväxten för Disney + hittills 2020. En mycket välkommen ökning, eftersom Disney var tvungna att stänga sina temaparker i USA, Europa och Asien på grund av COVID-19-utbrottet.

Vad tittar människor på Disney + under Coronavirus-utbrottet?

Efter strängare skyddsåtgärder som infördes på grund av COVID-19-utbrottet beslutade Disney + att driva utgivningsdatumet för vissa filmer och serier framåt. Följaktligen Frozen 2 och Marvel Agents of S.H.I.E.L.D. är redan tillgängliga på Disney +. Det är därför ingen överraskning att dessa två filmer är i topp 10 trendiga Disney + -filmer och -serier, tillsammans med några nyutgivna klassiker, Disney + Originals och barnserier.

Populära filmer och serier på Disney+
1. Fryst 2
2. Lion King (2019)
3. Fryst
4. Mickey Mouse Clubhouse
5. Marvel Agents of S.H.I.E.L.D.
6. Star Wars: The Clone Wars
7. Moana / Vaiana
8. Mandolorian
9. Sofia den första
10. Aladdin (2019)

Netflix har sett sin abonnentbas växa med 47%

Netflix har gjort bra i flera år, men det verkar som om COVID-19-utbrottet ökar deras siffror ytterligare. Netflix har sett sin abonnentbas växa med 47% mellan 14 och 16 mars. Detta stöds av data rapporterade av Forbes, som är baserat på den amerikanska Netflix-användargruppen. Netflix-aktieägare tycks dela tron ​​att Netflix kommer att dra nytta av den samverkande effekten. Medan många andra företag kämpar med kraftiga fall i aktiekursen, steg Netflix aktier med 7% bara i februari. Enligt ett meddelande på Yahoo väntas dock tillväxten avta på längre sikt, eller antalet prenumeranter kommer återigen att minska. Detta beror på att Netflix är en lyxprodukt och med den kommande förväntade ekonomiska nedgången tack vare koronavirusutbrottet kommer antagligen prenumerationer på dessa produkter att avbrytas.

Vad tittar människor på Netflix under Coronavirus-utbrottet?

Filmer relaterade till virus och virusutbrott är för närvarande mycket populära. Det är därför inte oväntat att dokumentären ”Pandemic” trender på Netflix. Följande filmer och serier lockar också många tittare:

Populära filmer och serier på Netflix (USA)
1. Tiger King
2. Alla amerikanska
3. Självgjord
4. Plattformen
5. Kärlek är blind
6. Tom Segura: Ball Hog
7. Brevet för kungen
8. Ockupanten
9. Boss Baby: Back in Business
10. 100 människor

I många länder tittar människor på American Netflix. Detta beror på att den amerikanska Netflix-databasen har ett mycket större utbud av filmer och serier tillgängliga. Därför letar många människor utanför USA efter sätt att få tillgång till den amerikanska versionen av Netflix.

Vissa strömningstjänster ser antalet nya kunder dubbel

I vissa länder ser streamingtjänsterna en betydande ökning av antalet prenumeranter. En talesman för den nederländska streamingtjänsten Videoland rapporterar: “När skyddsåtgärder mot koronavirusutbrottet infördes såg vi antalet nya Videoland-kunder fördubblas.”

Videoland släppte också andra säsongen av ”Mocro Mafia” tidigare än planerat eftersom det var mycket efterfrågan från användare på grund av COVID-19-åtgärder som införts. “Nu när många stannar hemma fick Videoland och rollen av Mocro Mafia många meddelanden från människor som bad oss ​​att släppa den nya säsongen tidigare.”

Andra lokala streamingtjänster som Cinetree, en streamingtjänst för arthouse-filmer, ser också en ökning av antalet prenumeranter. “Antalet besök har ökat avsevärt de senaste veckorna”, säger grundaren av Cinetree, skådespelerskan Hanna Verboom, i en intervju med den holländska tidningen AD.

Streamingtjänster Lägre videokvalitet

På Europeiska kommissionens begäran har Netflix och YouTube tillfälligt sänkt kvaliteten på sina videor. Det beror på att ökningen av antalet videor som streamas annars annars kan överbelasta Internet. Följaktligen förde Europeiska kommissionären Thierry Breton denna möjliga fråga uppmärksamhet hos flera teknikföretag. Amazon, Disney +, Apple TV +, Facebook och Instagram har också sänkt kvaliteten på sina videor. Som ett resultat är ljud- och videokvaliteten för strömmade videor något sämre, men åtminstone internet förblir tillgängligt, även för medierapportering om koronavirusutbrottet.

TV-betyg stiger kraftigt, nyheter och aktuella frågor är särskilt populära

TV är en av de viktigaste formerna av massmedia i många länder. I tider med kris, till exempel med den nuvarande koronaviruskrisen, när de flesta stannar hemma av nödvändighet, blir TV-tittande mer populärt. Följaktligen ser många TV-kanaler en betydande ökning av sitt visningsantal.

I Nederländerna undersökte den oberoende organisationen Stichting KijkOnderzoek beteendemässigt beteende hos människor som måste stanna hemma som en del av åtgärderna mot coronavirus. Under de senaste två veckorna har människor tittat på levande tv femton minuter längre per dag än vanligt. Hittills har skärmtiden 2020 ökat med 33 minuter per dag jämfört med samma period förra året. Program inom den icke-fiktiva genren är särskilt populära. Nyheter och aktuella program, som nyheter och presskonferenser om VOCID-19-krisen, stod för 38% av den totala visningstiden. Inte överraskande har det minskat antalet sportevenemang avsevärt eftersom dessa till stor del har avbrutits på grund av COVID-19.

Torrenter har också sett en ökning av nedladdningsfrekvensen under Coronavirus-krisen

Enligt Torrentfreak har antalet besökare på torrentplatser ökat sedan antalet skyddande åtgärder för koronavirus infördes i Italien.

Intresset för filmen “Contagion” är också spikande. Den här filmen handlar om en virusrelaterad pandemi. Den finns nu i de 10 mest nedladdade torrenterna, även om filmen släpptes 2011. Efter torrentutgivningsgruppen YTS släppte två nya rippor av “Contagion” förra veckan laddades filmen ner hundratusentals gånger, tillräckligt för att tjäna en plats i veckotoppen 10 av Torrentfreak mest nedladdade filmer. Enligt Torrentfreak är det första gången en äldre film gick till topp 10-listan år efter att den släpptes första gången.

Vilka filmer och serier har laddats ner mest under Coronavirus-utbrottet?

Som vanligt består Torrentfreak topp 10-lista främst av nyligen släppta filmer. Det är emellertid anmärkningsvärt att den nästan tioåriga filmen Contagion har säkrat en plats i denna topp 10-lista.

Topp 10 torrentnedladdningar
1. Star Wars: Avsnitt IX
2. Den osynliga mannen
3. 1917
4. Sonic: The Hedgehog
5. Jumanji: Nästa nivå
6. Jakten
7. Fryst 2
8. Framåt
9. Smitta
10. Bankmannen

Denna lista innehåller också Frozen 2, även om den här filmen är lagligt tillgänglig via Disney +. Intressant nog uppenbarligen föredrar vissa människor att ladda ner den här filmen via torrentnätverk istället för att prenumerera på en strömningstjänst, även om de riskerar att få allvarliga böter för nedladdning.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map