Streaming, se på TV og nedlasting øker takket være coronavirus. Hvilke filmer og serier ser folk på? | VPNoverview.com

Siden innføringen av beskyttelsestiltak for å dempe spredningen av coronavirus, har strømmetjenester, TV-kanaler og torrent-nettsteder hatt en kraftig økning i abonnenter, seere og besøkstall. Ulike medierapporter og forskningsdata bekrefter denne trenden, inkludert Forbes, Torrentfreak og Comscore. Selv om dette kanskje ikke kommer som et surpise, er det påfallende at filmer og serier om virusutbrudd er veldig populære. Live-tv har også sett en økning i seertallet.


Antall Disney + ukentlige abonnenter tredoblet

Fra lørdag 14. mars til og med mandag 16. mars tredoblet antallet Disney + -abonnenter sammenlignet med forrige uke. Dette er den største veksten for Disney + så langt i 2020. En veldig kjærkommen økning, siden Disney måtte stenge temaparkene sine i USA, Europa og Asia på grunn av COVID-19-utbruddet.

Hva ser folk på Disney + under Coronavirus-utbruddet?

Etter strengere beskyttelsestiltak iverksatt på grunn av COVID-19-utbruddet, bestemte Disney + seg for å presse utgivelsesdatoen for noen filmer og serier fremover. Følgelig er Frozen 2 og Marvel Agents of S.H.I.E.L.D. er allerede tilgjengelig på Disney +. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at disse to filmene er blant de 10 beste Disney + -filmene og -seriene, sammen med noen nylig utgitte klassikere, Disney + Originals og barneserier.

Populære filmer og serier på Disney+
1. Frosset 2
2. Løvenes konge (2019)
3. Frosset
4. Mickey Mouse klubbhus
5. Marvel Agents of S.H.I.E.L.D.
6. Star Wars: The Clone Wars
7. Moana / Vaiana
8. Mandolorianeren
9. Sofia den første
10. Aladdin (2019)

Netflix har sett abonnentbasen vokse med 47%

Netflix har gjort det bra i mange år, men det ser ut til at COVID-19-utbruddet styrker tallene ytterligere. Netflix har sett abonnentbasen vokse med 47% mellom 14. og 16. mars. Dette støttes av data rapportert av Forbes, som er basert på den amerikanske Netflix-brukergruppen. Netflix-aksjonærene ser ut til å dele troen på at Netflix vil dra fordel av den kokonerende effekten. Mens mange andre selskaper sliter med kraftige fall i aksjekursen, steg Netflix ‘aksjer med 7% bare i februar. I følge en melding på Yahoo forventes imidlertid veksten å avta på lengre sikt, eller antallet abonnenter vil nok en gang redusere. Dette fordi Netflix er et luksusprodukt, og med den kommende forventede økonomiske nedgangen takket være koronavirusutbruddet, vil sannsynligvis abonnement på disse produktene bli kansellert.

Hva ser folk på Netflix under Coronavirus-utbruddet?

Filmer relatert til virus og virusutbrudd er for tiden veldig populære. Det er derfor ikke uventet at dokumentaren “Pandemic” er en trend på Netflix. I tillegg tiltrekker følgende filmer og serier også mange seere:

Populære filmer og serier på Netflix (USA)
1. Tiger King
2. Alle amerikanske
3. Selvlaget
4. Plattformen
5. Kjærlighet er blind
6. Tom Segura: Ball Hog
7. Brevet for kongen
8. Okkupanten
9. Boss Baby: Back in Business
10. 100 mennesker

I mange land ser folk på amerikanske Netflix. Dette fordi den amerikanske Netflix-databasen har et mye større utvalg av filmer og serier tilgjengelig. Følgelig er det mange mennesker utenfor USA som leter etter måter å få tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix.

Noen strømmetjenester ser antall nye kunder dobbelt

I noen land ser strømmetjenester en betydelig økning i antall abonnenter. En talsperson for den nederlandske strømmetjenesten Videoland melder: “Da beskyttelsestiltak mot koronavirusutbruddet ble satt på plass, så vi antallet nye Videoland-kunder doble.”

Videoland ga også ut andre sesong av “Mocro Mafia” tidligere enn planlagt, ettersom det var stor etterspørsel fra brukere på grunn av COVID-19-tiltak satt i verk. “Nå som mange bor hjemme, fikk Videoland og rollebesetningen til Mocro Mafia mange meldinger fra folk som ber oss om å slippe den nye sesongen tidligere.”

Andre lokale streamingtjenester som Cinetree, en strømmetjeneste for arthouse-filmer, ser også en økning i antall abonnenter. “Antall besøk har økt betydelig de siste ukene,” sa grunnlegger av Cinetree, skuespillerinne Hanna Verboom, i et intervju med den nederlandske avisen AD.

Streamingtjenester lavere videokvalitet

På anmodning fra EU-kommisjonen har Netflix og YouTube midlertidig senket kvaliteten på videoene sine. Dette er fordi økningen i antall videoer som blir streamet ellers kan overbelaste internett. Følgelig bragte Europakommisjonær, Thierry Breton, denne mulige saken oppmerksomhet fra flere teknologiselskaper. Amazon, Disney +, Apple TV +, Facebook og Instagram har også senket kvaliteten på videoene sine. Som et resultat er lyd- og videokvaliteten til streamede videoer litt dårligere, men internett forblir i det minste tilgjengelig, selv for medieoppslag om koronavirusutbruddet.

TV-klassifiseringer øker kraftig, nyheter og aktuelle saker er spesielt populære

TV er en av de viktigste formene for massemedier i mange land. I krisetider, som for eksempel med den gjeldende koronaviruskrisen, når de fleste bor hjemme uten behov, blir det å se på TV bli mer populært. Følgelig ser mange TV-kanaler en betydelig økning i seertallene.

I Nederland undersøkte den uavhengige organisasjonen Stichting KijkOnderzoek seeroppførselen til mennesker som må være hjemme som en del av koronavirus-tiltakene. I løpet av de siste to ukene har folk sett på fjernsyn femten minutter lenger per dag enn vanlig. Så langt har skjermtiden i 2020 økt med 33 minutter per dag sammenlignet med samme periode i fjor. Programmer innen sakprosa er spesielt populære. Nyheter og aktualitetsprogrammer, som nyheter og pressekonferanser om VOCID-19-krisen, sto for 38% av den totale visningstiden. Ikke overraskende har det skjedd et betydelig fall i mengden av sportsbegivenheter, da disse i stor grad er blitt avlyst på grunn av COVID-19.

Torrents har også sett en økning i nedlastingsfrekvens under krisaviruskrisen

Ifølge Torrentfreak har det skjedd en økning i antall besøkende på torrentsteder siden koronavirusbeskyttelsestiltakene ble satt på plass i Italia.

Spiking er også interessen for filmen “Contagion”. Denne filmen handler om en virusrelatert pandemi. Den inneholder nå blant de 10 mest nedlastede torrentene, selv om filmen ble utgitt i 2011. Etter at torrentutgivelsesgruppen YTS ga ut to nye rips med “Contagion” i forrige uke, ble filmen lastet ned hundretusenvis av ganger, nok til å tjene en plass i de ukentlig topp 10 av Torrentfreak’s mest nedlastede filmer. I følge Torrentfreak er det første gang en eldre film kom seg til topp 10-listen år etter at den først ble utgitt.

Hvilke filmer og serier har blitt lastet ned mest under Coronavirus-utbruddet?

Som vanlig består Torrentfreak’s topp 10-liste hovedsakelig av nylig utgitte filmer. Det er imidlertid bemerkelsesverdig at den nesten 10 år gamle filmen Contagion har sikret seg en plass på denne topp 10-listen.

Topp 10 torrentnedlastinger
1. Star Wars: Episode IX
2. Den usynlige mannen
3. 1917
4. Sonic: The Hedgehog
5. Jumanji: The Next Level
6. Jakten
7. Frosset 2
8. Fremover
9. Smitte
10. Bankmannen

Denne listen inkluderer også Frozen 2, selv om denne filmen er lovlig tilgjengelig via Disney +. Interessant nok, tilsynelatende, foretrekker noen mennesker å laste ned denne filmen gjennom torrent-nettverk i stedet for å abonnere på en strømmetjeneste, selv om de risikerer å få alvorlige nedlastningsbøter.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me