Senatet Bill ville forby TikTok fra amerikanske myndigheter | VPNoverview.com

Den republikanske senator Josh Hawley har innført lovgivning som forbyr føderale ansatte fra å bruke den sosiale medienappen TikTok. Han anklaget selskapet for å dele data med den kinesiske regjeringen. Proposisjonen er godkjent i huset og avventer nå en avstemning i senatet. I 2019 var TikTok den mest nedlastede appen i USA.


TikTok har bånd til den kinesiske regjeringen

Lovforslaget, som ønsker å forby bruk av TikTok av alle føderale ansatte på alle føderale myndigheter, ble introdusert for huset 12. mars av republikanske senatorer Josh Hawley og Rick Scott. Hovedårsaken til dette trekket er at TikTok eies av det kinesiske selskapet ByteDance. I henhold til kinesisk lov er det pålagt å dele brukerdata med myndighetene hvis de ber om det. Dette kan derfor betraktes som en sikkerhetsrisiko for amerikanske brukere.

Under introduksjonen i huset uttalte Hawley følgende: “TikTok eies av et kinesisk selskap som inkluderer medlemmer av det kinesiske kommunistpartiet i styret, og det er lovpålagt å dele brukerdata med Beijing. Selskapet innrømmet til og med at det samler inn brukerdata mens appen deres kjører i bakgrunnen ”.

Forbudet er godkjent som en del av loven for rettigheter for transportsikkerhetsoffiserer (H.R.1140). TikTok-lovgivningen ble lagt til lovforslaget ved en endring som ble enstemmig godkjent.

Pentagon, delstatsavdelingen, avdeling for hjemlandssikkerhet og TSA har alle utestengt sine ansatte fra å bruke TikTok på myndighetsapparater i det siste. Dette ble gjort på grunn av sikkerhetsmessige bekymringer og bekymringer for eventuell spionasje fra den kinesiske regjeringen.

Appen ble tidligere brukt til å rekruttere kadetter til hæren, men senator Chuck Schumer vakte noen bekymringer rundt sikkerheten til plattformen. En talsperson for Sjøforsvaret sa at normalt sett er det personell som har lov til å bruke populære sosiale medie-apper på sine statlige enheter, selv om noen ganger spesifikke apper er forbudt på grunn av sikkerhetsrisiko. TikTok ble en av dem i desember i fjor.

Plattformens svar

TikTok har tidligere sagt at den ikke lagrer noen amerikanske brukerdata i Kina. Dette betyr at kineserne ikke får tilgang til denne informasjonen. Informasjonen lagres under amerikansk lov. Men det har vært en lang økende bekymring i USA for Kina og deres mangel på ytringsfrihet og internetsikkerhet. Folk er bekymret for at informasjonen fremdeles vil finne veien til kinesiske hender.

En talsperson for TikTok har sagt at han gjerne vil møte noen lovgivere for å diskutere problemene. “Selv om vi tror bekymringene er ubegrunnede, forstår vi dem og fortsetter å styrke våre sikkerhetsregler mens vi øker vår dialog med lovgivere for å forklare vår politikk,” sa han.

TikTok personvernregler

Når du ser på TikToks personvernregler, ser du at de samler inn mye informasjon om deg som kan deles. Dette kan potensielt være farlig. De samler inn data om din plassering, meldinger og surfeatferd.

“Vi samler inn informasjon om enheten du bruker for å få tilgang til plattformen, inkludert IP-adressen din, unike enhetsidentifikatorer, modell av enheten din, din mobiloperatør, innstilling av tidssone, skjermoppløsning, operativsystem, app- og filnavn og typer, tastetrykk mønstre eller rytmer og plattform. ”

Og det er da du har valgt å ikke koble noen andre sosiale nettverk til kontoen din. Hver gang du mater informasjon inn i appen, vil den bli brukt til å opprette en brukerprofil. Ved bare å sette opp en profil på plattformen gir du dem så mye allerede. Og det er før du til og med har lagt ut noe.

Sikkerhetsinnstillinger

Det kan være greit å vite at standard sikkerhetsinnstillingene på TikTok ikke er best for personvernet ditt. Når du går inn på kontoen din og klikker “Personvern og sikkerhet”, finner du noen alternativer for å gjøre TikTok-opplevelsene dine litt tryggere. Under “Sikkerhet” vil du kunne se at standardinnstillingen for de fleste alternativer er “Alle”. Det kan være lurt å vurdere den på nytt og endre den slik at bare firends kan se den. Spesielt hvis du er mindreårig som bruker plattformen. Årsak dessverre er det mange mennesker på nettet som har dårlige intensjoner.

Veldedighetsgivende

Midt i all denne kontroversen følger TikTok andre store teknologiselskaper i kampen mot koronakrisen. Selskapet kunngjorde i forrige uke at de vil støtte medisinsk personell, lærere og lokalsamfunn. TikTok har lagt 250 millioner dollar til side for å gjøre det. På toppen av det overleverer de reklameplass til offentlige helseorganisasjoner og bedrifter som ønsker å gjenoppbygge, verdt ytterligere 125 millioner dollar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me