Senat Bill skulle förbjuda TikTok från amerikanska regeringens telefoner | VPNoverview.com

Den republikanska senatorn Josh Hawley har infört lagstiftning som förbjuder federala anställda att använda den sociala medieappen TikTok. Han anklagade företaget för att dela uppgifter med den kinesiska regeringen. Räkningen har godkänts i huset och väntar nu på en omröstning i senaten. År 2019 var TikTok den mest nedladdade appen i USA.


TikTok har band till den kinesiska regeringen

Räkningen, som ville förbjuda användning av TikTok av alla federala anställda på alla federala regeringsapparater, infördes i huset den 12 mars av republikanska senatorerna Josh Hawley och Rick Scott. Det huvudsakliga resonemanget för denna rörelse är att TikTok ägs av det kinesiska företaget ByteDance. Enligt kinesisk lag är det skyldigt att dela användardata med regeringen om de ber om det. Detta kan därför ses som en säkerhetsrisk för amerikanska användare.

Under introduktionen i huset uttalade Hawley följande: ”TikTok ägs av ett kinesiskt företag som inkluderar kinesiska kommunistpartiets medlemmar i styrelsen, och det är enligt lag skyldigt att dela användardata med Peking. Företaget medgav till och med att det samlar in användardata medan deras app körs i bakgrunden ”.

Förbudet har godkänts som en del av lagen om rättigheter för transportsäkerhetslagen (H.R.1140). TikTok-lagstiftningen lades till lagförslaget genom en ändring som godkändes enhälligt.

Pentagon, statsavdelningen, avdelningen för hemlandssäkerhet och TSA har alla förbjudit sina anställda från att använda TikTok på statliga enheter tidigare. Detta gjordes på grund av säkerhetsproblem och oro för eventuell spionering av den kinesiska regeringen.

Appen användes tidigare för att rekrytera kadetter till armén, men senator Chuck Schumer väckte vissa oro över plattformens säkerhet. En talesman för marinen uppgav att personal normalt kan använda populära sociala medie-appar på sina regeringsenheter, men ibland är specifika appar förbjudna på grund av säkerhetsrisker. TikTok blev en av dem i december förra året.

Plattformens svar

TikTok har tidigare sagt att det inte lagrar någon amerikansk användardata i Kina. Detta betyder att kineserna inte kan komma åt denna information. Informationen lagras enligt amerikansk lag. Men USA har länge ökat oro över Kina och deras brist på ytringsfrihet och internetsäkerhet. Folk är oroliga för att informationen fortfarande kommer att komma in i kinesiska händer.

En talesman för TikTok har sagt att han vill träffa några lagstiftare för att diskutera frågorna. “Medan vi tycker att oron är ogrundade förstår vi dem och fortsätter att stärka våra skyddsåtgärder samtidigt som vi ökar vår dialog med lagstiftare för att hjälpa till att förklara vår politik,” sade han.

TikTok sekretesspolicy

När du tittar på TikToks sekretesspolicy ser du att de samlar in mycket information om dig som kan delas. Detta kan vara farligt. De samlar in data om din plats, meddelanden och surfbeteende.

”Vi samlar in information om enheten du använder för att komma åt plattformen, inklusive din IP-adress, unika enhetsidentifierare, modell för din enhet, din mobiloperatör, inställning av tidszon, skärmupplösning, operativsystem, app- och filnamn och typer, tangenttryckning mönster eller rytmer och plattform. ”

Och det är när du har valt att inte länka några andra sociala nätverk till ditt konto. När du matar information till appen kommer den att användas för att skapa en användarprofil. Genom att bara sätta upp en profil på plattformen ger du dem så mycket redan. Och det är innan du ens har lagt ut något.

Säkerhetsinställningar

Det kan vara bra att veta att standardsäkerhetsinställningarna på TikTok inte är bäst för din integritet. När du går in på ditt konto och klickar på “Sekretess och säkerhet” hittar du några alternativ för att göra dina TikTok-upplevelser lite säkrare. Under “Säkerhet” kan du se att standardinställningen för de flesta alternativ är “Alla”. Du kanske vill ompröva den och ändra den så att bara firends kan se den. Särskilt om du är mindreårig med plattformen. Tyvärr är det många människor online som har dåliga avsikter.

Välgörenhetsgivande

Mitt i all denna kontrovers följer TikTok andra stora teknikföretag i kampen mot koronakrisen. Företaget meddelade förra veckan att de kommer att stödja medicinsk personal, lärare och samhällen. TikTok har lagt 250 miljoner dollar åt sidan för att göra det. Dessutom överlämnar de reklamytor till folkhälsoorganisationer och företag som vill bygga om, värt ytterligare 125 miljoner dollar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me