Ny Clearview ansiktsgjenkjenning-app matcher ansikter til bilder på Internett | VPNoverview.com

En liten oppstart, Clearview AI, har utviklet en banebrytende ansiktsgjenkjenning-app. Det samsvarer med opplastede bilder av mennesker til bilder av den personen fra internett. For tiden brukes appen hovedsakelig av rettshåndhevelsesbyråer.


Mennesket bak Clearview-appen

Appen Clearview ansiktsgjenkjenning ble utviklet av en 31 år gammel australsk utvikler og engangsmodell kalt Hoan Ton-That. Ton-That vokste opp i Australia sammen med sin vietnamesiske familie før han flyttet til USA i en alder av 19 år.

Der møtte han Richard Schwartz, nå 61 år, medgründer av Clearview AI. Schwartz var en hjelpemann for Rudy Giuliani da han var ordfører i New York og har dermed mange viktige kontakter. De to møttes i 2016 og bestemte seg snart for å gå inn i ansiktsgjenkjenningsbransjen sammen. Ton-That utviklet appen og Schwartz brukte kontaktene sine for å tromme opp kommersiell interesse.

Fram til Clearview var Ton-That mest kjent for å utvikle en app som lot folk sette Donald Trumps særegne frisyre og farge på sine egne bilder. Han utviklet også et fotodelingsprogram, som ikke tok fart.

Clearview derimot har blitt veldig populært blant amerikanske rettshåndhevingsbyråer. De bruker appen for ansiktsgjenkjenning for å identifisere og spore opp mistenkte. Selskapet har også lisensiert ansiktsgjenkjenningsappen til flere selskaper for sikkerhetsformål. Clearview AI sier imidlertid at den ikke ser på å gjøre appen tilgjengelig for allmennheten fordi “Det kommer alltid til å være et samfunn med dårlige mennesker som vil misbruke den”.

Hvordan fungerer Clearview?

Clearview er en enkel å bruke og relativt billig ansiktsgjenkjenning-app. Ryggraden er en database som inneholder mer enn tre milliarder bilder og videoer. Clearview AI sier at den skrapte bilder og videoer fra sosiale mediesider som Facebook, Venmo og YouTube og ansettelsesnettsteder..

Skrape bilder

Skraping av bilder er prosessen med å laste ned et stort antall bilder fra nettsteder. Representanter for selskaper som Clearview AI skrapte bilder og video fra, sa at deres retningslinjer forbyr slik skraping.

I følge Ton-That bruker Clearview AI imidlertid bare tilgjengelige bilder. Hvis brukere begrenser personverninnstillingene på sosiale mediekontoer, skrapes ikke disse bildene. For eksempel, hvis brukere endrer personverninnstillingene i Facebook slik at søkemotorene ikke kan koble til profilene sine, blir ikke disse bildene inkludert i databasen.

Dessverre, hvis bilder allerede er skrapt, er det for sent. Clearview AI beholder alle bildene den har skrapt selv om disse senere blir fjernet fra en brukerprofil. Ton-That uttalte imidlertid at de ser på å gi et middel for folk å be om at bildene deres blir fjernet fra Clearvists database.

Clearviews ansiktsgjenkjenningssystem

Clearview AI perfeksjonerte ansiktsgjenkjenning AI-algoritmen ved å stole på informasjon hentet fra akademiske artikler.

Clearview AI konverterer skrapede bilder til matematiske formler, eller vektorer, basert på ansiktsgeometri, for eksempel hvor langt fra hverandre en persons øyne ligger. Deretter klynger systemet alle bildene med lignende vektorer inn i “nabolag”.

Når en bruker laster opp et bilde for samsvar, søker Clearview i databasen og henter offentlige bilder av den matchede personen, sammen med lenker der bildene ble avledet. I følge New York Times, “Systemet … går langt utover alt som noen gang er konstruert av den amerikanske regjeringen eller gigantene i Silicon Valley.”

Clearview fornyer personvernproblemer som omgir programvare for ansiktsgjenkjenning

Det har alltid vært bekymringer rundt bruk av teknologi som identifiserer mennesker basert på ansikter på grunn av tap av personvern og teknologiens mulige misbruk. Som uttalt av Eric Golman, meddirektør for High Tech Law Institute ved Santa Clara University: “Våpenmulighetene er uendelige. Se for deg en useriøs advokatfullmektig som ønsker å forfølge potensielle romantiske partnere, eller en utenlandsk regjering som bruker dette for å grave opp hemmeligheter om folk for å utpresse dem eller kaste dem i fengsel..

Videre reiser slike systemer bekymringer fordi de ikke er 100% nøyaktige. Ton-That innrømmer at Clearview bare er omtrent 75% nøyaktig. I følge Ton-That fungerer ikke appen alltid fordi bildene i databasen er tatt i øyehøyde. Materialet som politiet laster opp er imidlertid fra overvåkingskameraer som vanligvis er montert i tak eller høyt oppe på vegger.

Ikke desto mindre har mer enn 600 rettshåndhevingsbyråer begynt å bruke appen Clearview Face Recognition det siste året. Dette var før publikum ble klar over appens eksistens og begynte å protestere på personvernet.

Amerikanske rettshåndhevere som brukte appen innrømmet at de bare hadde begrenset kunnskap om hvordan Clearview fungerer. Likevel har de med suksess brukt appen for å løse butikkløft, identitetstyveri, kredittkortsvindel, drap og seksuell utnytting av barn.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map