Ny australsk lov om sikkerhetssikkerhet på nettet VPNoverview.com

Australias minister for kommunikasjon, cybersikkerhet og kunst, Paul Fletcher, kunngjorde oversikten over nye sikkerhetsreformer online for å holde australiere trygge på nettet. De foreslåtte endringene svarer på en omfattende gjennomgang av eksisterende lovverk gjennomført i 2018. Interesserte parter blir invitert til å gi tilbakemelding på forslaget og diskusjonsnotatet innen 19. februar 2020.


Én enkeltsikkerhetslov

I dag er sikkerhetslovgivning på nettet basert på to hovedlover. Den første, Enhancing Online Safety Act 2015, inneholder bestemmelser for å fremme online sikkerhet, et klagesystem og avhentingssystem for nettmobbing av barn og for bildebasert misbruk. Den andre, Broadcasting Services Act 1992, inkluderer et klage- og avtakingssystem for forbudt og potensielt forbudt nettinnhold.

Det nye forslaget tar sikte på å samle eksisterende reguleringsrammer for online sikkerhet i en enkelt sikkerhetslov.

Målet er å:

  • Vedlikeholde elementer som fungerer bra, for eksempel nettbasert mobbing og bildebaserte overgrepsordninger
  • Adresseringshull, spesielt der gjeldende ordninger er utdaterte
  • Lag et mer fleksibelt rammeverk som kan inkludere nye skader på nettet når de dukker opp
  • Kunne holde gjerningsmenn for å redegjøre for handlingene sine på nettet
  • Forbedre åpenhet og ansvarlighet for online tjenesteleverandører
  • Aktiver eSafety-kommissæren for å beskytte australiere på en tilstrekkelig måte
  • Gi alle australiere nødvendig informasjon, verktøy og ressurser for å engasjere seg trygt på nettet og bygge motstandskraft mot potensielle skader

Den nye loven omhandler spesifikt eksponering for ulovlig eller upassende innhold og skadelig oppførsel. Trusler mot cybersikkerhet mot personvern, tilgjengelighet og integritet til data og nettverk, samt risikoer relatert til online pengespill blir håndtert av andre lovgivningsordninger.

Beskytt motorveier på nettet

“Det fortsetter å være en betydelig kobling mellom forventningene til australiere og det som leveres av internettbransjen i dag,” sa statsråd Fletcher i går i en tale, der han henvendte seg til National Press Club. “En viktig manifestasjon av denne koblingen er at mange av dagens mest populære digitale produkter og tjenester ikke er designet med tanke på brukernes sikkerhet.”

Han sammenlignet sikkerhet på “våre elektroniske motorveier” med sikkerhetsmetoden i det globale bilmarkedet, der internasjonale standarder, håndhevet av lovgivning laget av suverene nasjoner, blir oppfylt av globale produsenter når de leverer kjøretøyene sine til globale markeder..

Plattformer må ta mer ansvar

Minister Fletcher oppfordret også teknologigiganter som Facebook og Google til å “trappe opp” og ta ned skadelig innhold raskere, med henvisning til terrorangrep som skyting mot Christchurch i mars 2019. Terroristen var i stand til å legge ut en direktesendt strøm av sine grufulle handlinger på Facebook, som ble delt over en million ganger på sosiale medier, kopierte og spredte seg på andre plattformer i timene etter angrepet.

I henhold til den foreslåtte loven vil e-sikkerhetskommissæren også ha ytterligere krefter til å reagere raskt på en online krisehendelse ved å be internettjenesteleverandører om øyeblikkelig sperre tilgang til nettsteder som er vertskap for alvorlig skadelig innhold eller ekstremt voldelig materiale, i tidsbegrensede perioder.

Internett-plattformer vil ha maksimalt 24 timer på å ta ned skadelig innhold, i stedet for 48 timer etter gjeldende regler. Dette inkluderer nettmobbing, overgrep og trakassering på nettet, hevnporno og annet skadelig materiale.

Sterkere personverninnstillinger når du markedsfører til barn

Spill og apper som brukes av barn kan være kanaler for støtende og skadelig innhold og oppførsel. For å forhindre at barn får tilgang til skadelig innhold, er det nødvendig med en blanding av tilnærminger, inkludert utdanning, informasjon om hvordan man kan holde barn trygge på nettet, bygge resiliens og regulering.

Morrison Government samarbeider med online tjenesteleverandører for å sikre online spill, apper og tjenester som er rettet mot barn, som innstillinger for personvern og sikkerhet til de mest restriktive som standard.

Kommissær for e-sikkerhet Søker tilbakemelding

Avdelingen søker tilbakemelding på forslagene til en ny sikkerhetslov på nettet for å forbedre Australias regelverk for sikkerhet på nettet. Minister Fletcher oppfordrer på det sterkeste de med interesse for online sikkerhet å bidra i konsultasjonsprosessen.

Interesserte kan levere kommentarer til de foreslåtte reformene innen 19. februar 2020.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me