Disney Plus-lansering: Hur man tittar på med ett VPN | VPNoverview.com

Denna vecka lanserade Disney Plus i USA, Kanada och Nederländerna. Nästa vecka kommer fans i Australien och Nya Zeeland också att få tillgång till det imponerande Disney-relaterade biblioteket. Tyvärr är saker inte så magiska om du bor eller reser utanför dessa länder: du kommer inte lätt att få tillgång dit. Vissa användare av VPN-tjänster möter samma problem, oavsett var de bor.


Vad är Disney Plus?

Disney Plus är den nya, efterlängtade streamingtjänsten som ägs av Disney. Precis som Netflix, Apple TV + och Amazon Prime är det en video-on-demand-tjänst med ett omfattande bibliotek med shower, serier och filmer som du kan se när som helst, från nästan vilken enhet som helst. Förutom typiska Disney-filmer och program har streamingtjänsten också nya utgåvor från Pixar, Marvel, Star Wars och National Geographic.

Enligt Disney-vd Bob Iger kommer så gott som varje film i Disney-katalogen så småningom att finnas tillgänglig på Disney Plus. Detta kommer att inkludera alla animerade filmer som tidigare låsts in i “Disney-valvet”. Vissa kan komma i en redigerad version eller med en varning, när “innehåll tros innehålla föråldrade kulturella föreställningar”. Exempel är Song of the South, som Disney begravde på 80-talet, och en rasistisk scen i originalversionen av Dumbo. Med detta arkivinnehåll kommer Disney Plus troligen också att dra in prenumeranter utöver Disney, Star Wars och superhjälte-fans, vilket kommer att lägga till kärngruppen familjebrukare som älskar alla saker som Disney och kommer troligen att komma och stanna.

Den fristående tjänsten för Disney Plus är annonsfri och kan strömma i 4K Ultra HD. Ett konto kan ha upp till 7 profiler och tillåter strömning på fyra enheter samtidigt. Du kan titta på innehåll på din dator, men också på iOS, AppleTV, Android, Google Chromecast, Roku, Sony PlayStation 4, Microsoft Xbox One och snart Amazon Fire TV.

Länder där Disney Plus är och inte finns

Den 12 november var fansen i USA, Kanada och Nederländerna de första som kunde prenumerera på Disney Plus. Ett andra lanseringsdatum planeras till den 19 november, där Australien och Nya Zeeland läggs till i mixen. Storbritannien och Västeuropa förväntas följa i mars 2020, Latinamerika i augusti 2020, och Asien och Stilla havet och Östeuropa senast i september 2021. Asiatiska länder som Indien, Indonesien och Thailand finns för närvarande inte på listan..

Licensavtal och andra vägspärrar innebär att Disney ännu inte kommer att kunna erbjuda exakt samma bibliotek i alla länder. Att kräva den internationella distributionsrätten för allt dess innehåll kommer att vara en lång process, men ett viktigt steg för att möjliggöra en global lansering.

Hur Disney bestämmer vilken användare som får titta på visst innehåll och vem inte, är baserat på användarnas IP-adresser. Så här blockerar strömningstjänster ofta användare som ligger utanför tillgängliga regioner. Vissa användare har hittat en väg runt detta genom att använda en VPN-tjänst. Med en VPN-tjänst kan de ändra sin IP-adress till en IP-adress i ett annat land. På detta sätt kommer webbplatsen de försöker ansluta till – i detta fall Disney Plus – att tro att de är i det specifika landet och kommer att tillåta dem att registrera sig och använda sitt prenumeration som om de verkligen var där.

Titta på Disney Plus med en VPN

Många använder ett VPN för att säkra sin internetuppkoppling. Det gör att de kan surfa på anonymt och säkert sätt. Bortsett från det har en VPN många fler fördelar. Men allt fler strömningstjänster försöker blockera VPN-användare. Disney Plus är en av dessa tjänster. Det betyder att även om du bor i ett land där du borde kunna komma åt Disney Plus just nu så kommer du inte att kunna se innehåll medan din VPN är på. Den här frågan gör det mycket svårare för många att använda Disney Plus.

Om du vill veta hur du kan titta på Disney Plus säkert med ett VPN oavsett, kan du kolla in den här artikeln. Du kan också jämföra VPN-leverantörer och lära dig mer om hur du konfigurerar ett VPN på denna webbplats.

10 miljoner prenumeranter och räkningar

Denna vecka bekräftade Disney att det redan överträffade 10 miljoner registreringar. Detta inkluderar både betalande och icke-betalande prenumeranter, eftersom Disney erbjuder en kostnadsfri sju dagar rättegång.

Användare upplevde några problem, som Disney har tillskrivit den överväldigande efterfrågan plattformen genererade under sin första tjänstvecka. Naturligtvis är vissa tandproblem inte oväntade och det är osannolikt att det är en långvarig fråga.

Morgan Stanley-analytiker, Benjamin Swinburne, ökade nyligen sin prognos och förutspådde att Disneys strömningstjänst kommer att träffa 130 miljoner abonnenter fram till 2024, inklusive Hulu, Disney Plus och ESPN Plus. Som jämförelse räknade Netflix under det tredje kvartalet 2019 över 158 miljoner betalande streamingabonnenter över hela världen, liksom 5,5 miljoner kostnadsfria testkunder.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map