Cybersecurity: Den kraftigste funksjonen ved kvantekommunikasjon VPNoverview.com

Kvantekommunikasjon blir utpekt som svaret på alle nåværende usikkerhetsmomenter. Hvordan fungerer kvantekommunikasjonssikkerhet, og er den virkelig idiotsikker?


Kvanteteknologi forklart

I tillegg til fremskritt innen kvanteberegning, har det vært rask fremgang i utviklingen av kvantekommunikasjonsnettverk. Disse er nødvendige for å koble kvantedatamaskiner sammen og danne et kvanteinternett.

Kvantekommunikasjonsnettverk, som kvantecomputere, bruker quits for kommunikasjon. Qubits tilsvarer digitale systemers biter og bytes. I motsetning til litt som bare kan ha en tilstand på enten null eller en, kan en kvbit ha en tilstand på både null og en samtidig.

Det er qubits-evnen til å holde flere tilstander på en gang som gjør kvantemaskiner så raske med å løse komplekse problemer. I stedet for å jobbe gjennom alle mulige svar på et problem en etter en, kan kvantecomputeren jobbe med alle mulige svar samtidig.

Økt cybersecurity for kvante kommunikasjonsnettverk og internetter

Land, særlig Kina og USA, skynder seg å utvikle kvantekommunikasjonsnettverk. Dette er fordi de forventes å tilby ultrasikre kommunikasjonskanaler og internettjenester. I en verden hvor cyberwarfare blir stadig mer vanlig, er attraksjonen åpenbar.

Likevel, som diskutert i en tidligere artikkel, blir ankomsten av kvanteberegning sett på som en trussel mot dagens cybersecurity-systemer. Kvanteberegning ville gjøre dagens krypteringsteknikker foreldet. Disse vil imidlertid ikke være nødvendige i en verden av kvantenettverk og et kvanteinternett.

Forskere har allerede startet arbeidet med å utvikle nye kvante kryptografiske protokoller klare til ankomsten av kvanteinternet. For tiden tester forskere kodingsmeldinger i kvantetilstander.

Sikring av kvantekommunikasjonsnettverk og internetter

Kvantekommunikasjon forventes å være ekstremt sikker takket være kvantemekanikkens lover. Lovene er slik at hvis en melding er kodet i kvantetilstander, blir meldingen automatisk ødelagt hvis noen prøver å avskjære den og lese den.

Dette fordi måling av en kvantetilstand umiddelbart endrer den. Følgelig vil enhver melding som er kodet i kvantetilstander ødelegge hvis noen prøver å avskjære den. Derfor er det i hovedsak umulig å høre på kvantesamtaler. Kunnskap vil kunne deles mellom to parter som ikke kan bli oppfanget av en tredjedel.

Muligheten til å kode og avkode meldinger ville være en av de kraftigste funksjonene på kvanteinternet.

Hvordan fungerer kvantekommunikasjon?

Qubits deler informasjon gjennom en prosess som kalles sammenfiltring. For at to parter skal kunne kommunisere må de først lage et par sammenfiltrede qubits og deretter dele ett av parene hver. Når qubits er blitt forfiltret, har qubits par samme tilstand.

Hvis en av partene ønsker å sende en melding til den andre, må avsenderen opprette en tredje kvbit som inneholder meldingen. For å sende meldingen, må avsenderen ta en “måling” på tilstanden til qubit-paret hans og meldingen qubit samtidig. Å ta målingen vikler disse to kvbitene og bryter sammenfiltringen mellom de originale kvbitparene.

Imidlertid har mottakerens qubit-par den samme tilstanden som meldingen qubit var i før målingen ble foretatt. Meldingen har “teleportert” fra meldingskvittelen til mottakerens kvbit.

Gir kvantekryptografi tåpelig beskyttelse?

Kvantekommunikasjon og kryptografi lover et fremtidig kvanteinternett som ikke kan hackes. Dessverre vil det imidlertid sannsynligvis ikke være tilfelle. Uansett hvor teknologien er stor, har den alltid et menneskelig grensesnitt, som ofte er det svake leddet.

Det må huskes at idiotsikker og ekstremt sikker teknologi ikke vil være slik hvis enkeltpersoner misbruker den. Å gi enkeltpersoner en kvantekryptert forbindelse ville være ubrukelig hvis de deretter bruker svake passord, deler passord eller klikklenker de ikke burde. I en kvanteverden kan angripere fortsatt vente på at enkeltpersoner skal avsløre sin supersikre kvanteøkkel og stjele den.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me