Carnegie Mellon University Researchers lanserer IoT Privacy App | VPNoverview.com

Denne uken lanserte forskere av CyLab, Carnegie Mellon Universitys forsknings- og personvernforskningsinstitutt The Internet of Things (IoT) Assistant-appen. Denne nye appen informerer brukerne om hva IoT-teknologier er rundt dem og hvilke data de samler inn.


Raskt voksende IoT-marked

Siden begynnelsen av 2010 økte antallet IoT-enheter 31% år over år til 8,4 milliarder i 2017. Anslagene varierer, men det forventes at det vil være 25 til 30 milliarder enheter i bruk innen utgangen av dette året. Den globale markedsverdien til IoT anslås å nå billionene.

I denne forbindelse er forbrukere mer koblet enn noen gang. Forbrukerelektronikk står også for det største segmentet av alle IoT-enheter. Disse enhetene er ofte delt inn i forbruker, kommersiell, industriell og infrastruktur.

Videre er det for tiden en rekke teknologiske utviklinger som skjer som favoriserer IoT-adopsjon. I løpet av de kommende årene vil ‘Hjem’ være det raskt voksende segmentet. Dette vil bli drevet av en ytterligere rask vekst i smarthusapparater så vel som bærbare deler.

Brukere er ofte ikke klar over at data blir sporet

Når antallet IoT- og Bluetooth-tilkoblede enheter øker, dessverre, vil også datamengden som spores, bli. Dette kan skje med brukernes kunnskap eller uten.

– Folk som navigerer gjennom det digitale landskapet på Internett i dag, blir bombardert med varsler om hvordan dataene deres blir sporet. Men i den fysiske verdenen, der IoT-enheter sporer alle slags data, er det få – hvis noen – merknader gitt “, sa Daniel Tkacik, representant for Carnegie Mellon University,.

Professor Norman Sadeh, et CyLab-fakultetsmedlem i Carnegie Mellon Institute for Software Research og hovedforsker på dette prosjektet, la til: “På grunn av nye lover som General Data Protection Regulation (GDPR) og California Consumer Privacy Act (CCPA), trenger folk å bli informert om hvilke data som samles inn om dem. De må også få noen valg i forhold til disse prosessene. ”

Internet of Things (IoT) Assistant-appen

For å hjelpe folk med å ta kontroll over personvernet deres, opprettet et team av Carnegie Mellon-forskere en app, sammen med hele støttende infrastruktur, for å løse problemet. Internet of Things (IoT) Assistant-appen ble lansert denne uken. Appen informerer brukerne om hva IoT-teknologier er rundt dem og hvilke data de samler inn. Appen er tilgjengelig for både iOS- og Android-telefoner.

“Vurder offentlige kameraer med ansiktsgjenkjenning og evne til å gjenkjenne scener. Bluetooth-beacons sporer surreptitious hvor du befinner deg på kjøpesenteret. Eller naboens smarte dørklokke eller smarte høyttaler. IoT Assistant-appen lar deg oppdage IoT-enhetene rundt deg. Den vil også informere deg om dataene de samler inn. Hvis enheten tilbyr personvernvalg som å melde deg på eller av datainnsamling, vil appen hjelpe deg med å få tilgang til disse valgene, ”forklarte en av forskerne.

Akkurat nå kan noen offentlige rom som er under overvåking ha skilt. Disse kan for eksempel si “Dette området er under overvåking”. Dermed blir folk i nærheten av enheten gjort oppmerksom på at det kan være videoopptak av dem. Men professor Norman Sadeh sier at dette ikke er nok. “Disse skiltene forteller deg ingenting om hva som gjøres med opptakene dine.” Hvor lenge skal opptakene beholdes? Bruker den ansiktsgjenkjenning? Med hvem kommer informasjonen til å deles?

Online portal for enhetseiere

Sluttbrukere kan bruke appen til å se informasjon om IoT-enheter rundt seg. Eiere av IoT-enheter kan derimot også bruke en skybasert nettportal for å publisere tilstedeværelsen av sine egne IoT-enhetsressurser. For å gjøre dette, står de fritt til å bruke registre tilgjengeliggjort gjennom personverninfrastrukturen utviklet på CMU. Pre-made maler gjør det enkelt å legge til en rekke forskjellige IoT-enheter til registeret, inkludert enheter utenfor hylla.

Organisasjoner som kjøpesentreoperatører, butikkeiere, universiteter eller enkeltpersoner kan be om opprettelse av registre der de kan kontrollere publiseringen av IoT-teknologier på forskjellige områder. Infrastrukturen ligger i skyen og er designet for å være enkel å bruke.

“Vi har gjort arbeidet for deg,” sa professor Norman Sadeh. “Alt du trenger å gjøre er å begynne å legge til IoT-ressursene slik at du kan overholde dagens personvernlovgivning.”

Bygge en IoT-personverninfrastruktur

Internet of Things (IoT) Assistant-appen er en del av Personalized Privacy Assistant Project. Den består av to hovedkomponenter. Først IoT Assistant-appen. Folk kan laste ned denne appen på smarttelefonen sin for å oppdage IoT-teknologier rundt seg og deres datapraksis. For det andre en voksende samling av IoT Resource Registries. Her kan folk offentliggjøre tilstedeværelsen av IoT-ressurser og deres datapraksis på forskjellige områder.

”Vi ser for oss personifiserte personvernassistenter som intelligente agenter som er i stand til å lære personvernpreferansene til brukerne sine over tid, semi-automatisk konfigurere mange innstillinger og ta mange personvernvedtak på deres vegne. Gjennom målrettede interaksjoner vil personvernassistenter hjelpe brukerne sine med å sette mer pris på konsekvensene forbundet med behandlingen av dataene deres, og gi dem mulighet til å kontrollere slik behandling på en intuitiv og effektiv måte, ”forklarer prosjektnettstedet. For eksempel undersøker forskere også ideen om å legge til “nudges” til appen, eller varsler som vil informere brukere om data de deler.

Som en fotnote: visste du at konseptet med et nettverk av smarte enheter ble diskutert allerede i 1982, med en modifisert Coca-Cola-automat ved Carnegie Mellon University som ble det første internettilkoblede apparatet. Den var i stand til å rapportere varebeholdningen og om nylig lastede drinker var kalde eller ikke.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me