Carnegie Mellon University Researchers lanserar IoT Privacy App | VPNoverview.com

Denna vecka lanserade forskare från CyLab, Carnegie Mellon Universitys säkerhets- och integritetsforskningsinstitut, The Internet of Things (IoT) Assistant-appen. Den här nya appen informerar användare om vad IoT-teknologier finns kring dem och vilken information de samlar in.


Snabbt växande IoT-marknad

Sedan början av 2010-talet ökade antalet IoT-enheter 31% från året innan till 8,4 miljarder 2017. Uppskattningarna varierar, men det förväntas att det kommer att finnas 25 till 30 miljarder enheter i slutet av detta år. Det globala marknadsvärdet för IoT beräknas nå biljonerna.

I detta avseende är konsumenterna mer anslutna än någonsin. Konsumentelektronik står också för det största segmentet av alla IoT-enheter. Dessa enheter är ofta indelade i konsument, kommersiella, industriella och infrastruktur utrymmen.

Dessutom sker det för närvarande ett antal tekniska utvecklingar som gynnar IoT-antagandet. Under de kommande åren kommer ‘Hem’ att vara det snabbast växande segmentet. Detta kommer att drivas av en ytterligare snabb tillväxt av smarta hemanordningar såväl som bärbara.

Användare är ofta inte medvetna om att data spåras

Tyvärr, när antalet IoT- och Bluetooth-anslutna enheter ökar, så kommer mängden data som spåras också att öka. Detta kan inträffa med användarens kunskaper eller utan.

”Människor som navigerar genom det digitala landskapet på Internet idag bombarderas med meddelanden om hur deras data spåras. Men i den fysiska världen, där IoT-enheter spårar alla typer av data, finns få – om några – meddelanden ”, säger Daniel Tkacik, representant för Carnegie Mellon University,.

Professor Norman Sadeh, en CyLab-fakultetsmedlem i Carnegie Mellons institut för programvaruforskning och huvudforskare på detta projekt, tilllade: ”På grund av nya lagar som General Data Protection Regulation (GDPR) och California Consumer Privacy Act (CCPA), behöver människor att få information om vilka uppgifter som samlas in om dem. De måste också ges några val över dessa processer. ”

Internet of Things (IoT) Assistant-appen

För att hjälpa människor ta kontroll över deras integritet skapade ett team av Carnegie Mellon-forskare en app, tillsammans med hela stödinfrastrukturen, för att ta itu med problemet. Internet of Things (IoT) Assistant-appen lanserades denna vecka. Appen informerar användare om vad IoT-teknologier finns kring dem och vilken information de samlar in. Appen är tillgänglig för både iOS- och Android-telefoner.

”Tänk på offentliga kameror med ansiktsigenkänning och scenigenkänning. Bluetooth-fyrkanter spårar på ett fantastiskt sätt var du bor i köpcentret. Eller din grannas smarta dörrklocka eller smarta högtalare. IoT Assistant-appen låter dig upptäcka IoT-enheterna runt dig. Det kommer också att informera dig om de data de samlar in. Om enheten erbjuder sekretessval som att välja in eller av datainsamling, kommer appen att hjälpa dig komma åt dessa val ”, förklarade en av forskarna.

Just nu kan vissa offentliga utrymmen under övervakning ha tecken. Dessa kan till exempel säga ”Detta område är under övervakning”. Således görs människor i närheten av enheten medvetna om att det kan vara videoinspelning av dem. Men professor Norman Sadeh säger att detta inte räcker. “Dessa tecken säger ingenting om vad du gör med dina bilder.” Hur länge kommer bilderna att behållas? Använder det ansiktsigenkänning? Med vem kommer informationen att delas?

Onlineportal för enhetsägare

Slutanvändare kan använda appen för att se information om IoT-enheter runt dem. Ägare av IoT-enheter kan å andra sidan också använda en molnbaserad onlineportal för att publicera närvaron av sina egna IoT-enheter. För att göra detta är de fria att använda register som görs tillgängliga via den integritetsinfrastruktur som utvecklats på CMU. Förberedda mallar gör det enkelt att lägga till en mängd olika IoT-enheter i registret, inklusive enheter utanför hyllan.

Organisationer som butiksoperatörer, butiksägare, universitet eller individer kan begära att det skapas register där de kan kontrollera publiceringen av IoT-teknologier inom olika områden. Infrastrukturen är värd i molnet och är utformad för att vara enkel att använda.

“Vi har gjort arbetet för dig,” sade professor Norman Sadeh. “Allt du behöver göra är att börja lägga till dina IoT-resurser så att du kan följa dagens sekretesslagar.”

Bygga en IoT-sekretessinfrastruktur

Internet of Things (IoT) Assistant-appen är en del av det anpassade integritetsassistentprojektet. Den består av två huvudkomponenter. Först, IoT Assistant mobilapp. Folk kan ladda ner den här appen på sin smartphone för att upptäcka IoT-teknologier runt dem och deras datapraxis. För det andra en växande samling av IoT Resource Registries. Här kan människor publicera närvaron av IoT-resurser och deras datapraxis inom olika områden.

”Vi ser för oss personliga integritetsassistenter som intelligenta agenter som kan lära sig användarnas integritetspreferenser över tid, konfigurera halvautomatiska många inställningar och fatta många sekretessbeslut på deras vägnar. Genom riktade interaktioner kommer sekretessassistenter att hjälpa sina användare att bättre uppskatta konsekvenserna som är förknippade med behandlingen av deras data och ge dem möjlighet att kontrollera sådan behandling på ett intuitivt och effektivt sätt, ”förklarar projektwebbplatsen. Till exempel undersöker forskare också idén att lägga till “nudges” till appen, eller aviseringar som kommer att informera användare om data de delar.

Som fotnot: visste du att konceptet med ett nätverk av smarta enheter diskuterades redan 1982, med en modifierad Coca-Cola-automat på Carnegie Mellon University som den första Internet-anslutna apparaten. Den kunde rapportera sin inventering och om nyladdade drycker var kalla eller inte.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me