Zoom og husparti: Videoopkald på egen risiko (Privatliv) | VPNoverview.com

Mange mennesker arbejder hjemmefra på grund af koronakrisen, derfor offentliggjorde vi for nylig en omfattende guide til, hvordan man arbejder sikkert hjemmefra. I den aktuelle situation arrangerer mange virksomheder deres møder gennem videoopkald. Apps som Google Hangouts, Skype og Zoom er meget populære tjenester lige nu. Imidlertid er Zoom muligvis ikke den bedste mulighed for dit privatliv. Mange mennesker bruger også lignende apps til at organisere et gruppeopkald med deres venner. Det er vigtigt at se på disse services privatliv og sikkerhed. Du ønsker ikke, at nogen skal deltage i dit husparti, uden at du inviterer dem.


Zoom lavet til arbejdsgivere

Zoom har klart oprettet deres app til fordel for arbejdsgiveren. Medarbejdernes privatliv synes mindre vigtigt i denne henseende. I Zoom-appen kan arbejdsgivere følge opmærksomheden fra andre deltagere i et videoopkald med den såkaldte “Attendee Attention Tracker”.

Dette fungerer som følger: hvis en medarbejder ikke er aktiv i Zoom i 30 sekunder, får arbejdsgiveren besked. Hvis en medarbejder sender en e-mail, eller hvis de søger efter noget i en browser, er der ifølge Zoom ingen opmærksom på onlinemødet.

Denne applikation fungerer kun, hvis nogen har installeret version 4.0 eller nyere. Men da de fleste først for nylig er skiftet til arbejde hjemmefra, er der en god chance for, at mange kun for nylig har installeret programmet.

Opdatering: Den 2. april annoncerede Zoom, at de ville arbejde på at forbedre platformens privatliv og sikkerhed.

Samtaler gemt af zoom

Betalte brugere kan også vælge at optage opkald i Zoom. På denne måde gemmes alt, hvad der diskuteres, som en lydfil og som en udskrift (skrevet tekst). Chatbeskederne, der er sendt blandt deltagerne, gemmes også.

Arbejdsgivere, der bruger denne mulighed, kan hente chats mellem deres ansatte, selvom de ikke deltog i samtalen.

Zoom Giver brugerdata

Zoom angiver i sine vilkår og betingelser, at den ikke videresælger brugerdata til tredjepart. Virksomheder som Google har dog lov til at se dataene til markedsføringsformål. Zoom viste sig også at dele brugerdata (f.eks. Enhedsinformation) med Facebook, selv for Zoom-brugere, der ikke ejer en Facebook-konto.

Gennem indsamling af information og deling kan Zoom annoncere på andre platforme og websteder. Med deres egne ord er dette ikke teknisk salg af data, men kan betragtes som et salg i henhold til en vis regional eller national lovgivning.

Opdatering: Fra 29. marts 2020 har Zoom oplyst at stoppe med at dele brugerdata med Facebook.

Nogle Twitter-brugere udtrykker deres bekymringer (se hele tweeten her):

twitter Zoom

Er zoomkameraer hackbare?

Derudover er det tidligere vist, at Zoom ikke er den sikreste app for sine brugere og deres enheder. Sidste sommer så vi, at Mac-brugere, der startede en Zoom-samtale via Safari 12, var sårbare og deres kameraer kunne blive hacket. Oven i det havde Zoom oprettet sin tjeneste på en sådan måde, at brugerne ikke var forpligtet til at give tilladelse til at bruge kameraet.

Efter officielle klager over dette besluttede Zoom at justere indstillingerne i sommeren 2019. Brugere skal nu eksplicit give tilladelse til brug af deres kameraer. Dette har heldigvis gjort det vanskeligere at hacke ind i en persons kamera, når de bruger Zoom.

Er privat videoopkald med husparti virkelig privat?

En anden app, der i øjeblikket er meget udbredt på grund af korona, er Houseparty. Enkeltpersoner bruger det til at foretage videoopkald med venner og familie. Imidlertid er nogle problemer med fortrolighed dukket op, som tweets nedenfor illustrerer (se tweets her og her).

Twitter Houseparty

For eksempel er en konto som standard offentlig. Dette betyder ikke kun, at andre kan finde dig i appen, men også at fremmede bare kan dukke op i dine videoopkald, se dine videobilleder og tale med dig.

For at undgå det, skal du blot justere dine indstillinger. Tryk og hold låsen nederst på skærmen. Hvis låsen er lukket, er din private tilstand slået til, og fremmede kan ikke længere deltage i dine samtaler.

Tilladelse ikke altid nødvendig i huspartiet

Når du åbner Houseparty, beder appen tilladelse til at bruge dit kamera og din mikrofon. Dette er vigtigt for at bruge appen.

Houseparty anmoder også om adgang til dine kontakter og placering. Du behøver ikke at give appen tilladelse til at kunne bruge appen. Så hvis du vil beskytte dit privatliv, skal du sørge for at du ikke giver Houseparty adgang til dine kontakter og placering.

Snige dig ind i huset

Vil du kun ringe til en person og ikke fortælle andre, at du er online i Houseparty? Så kan du logge usynligt. For at gøre dette åbner du appen ved at trykke på og holde app-ikonet nede. Derefter vil du se en menu, hvor du kan vælge “Smug ind i huset”.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me