YouTube uradno uvaja spremembe zasebnosti COPPA za vse video vsebine, prilagojene otrokom | VPNoverview.com

Ta teden je YouTube začel uradno predstavitev svojih novih oglaševalskih pravil za video vsebine, namenjene otrokom. Razlog je tožba, ki jo je YouTube poravnal z ameriško vlado zaradi kršitve otrokovega zakona o varovanju zasebnosti na spletu (COPPA). Nova pravila bodo YouTubove politike in prakse uskladila s COPPA. Nekateri ustvarjalci se bojijo ogromnih izgub zaradi oglaševanja in prihodkov.


Trženje otrokom

Obstaja nekaj razlogov, zakaj je trženje otrok posel, vreden milijardo dolarjev. Otroci tržnikom predstavljajo pomembno demografsko kategorijo. Prvič, njihova kupna moč je precejšnja in vedno večja. Drugič, vplivajo na odločitev staršev o nakupu.

Poleg tega je trenutna generacija otrok zelo zavedna blagovnih znamk in ponavadi razvijajo močno zvestobo znamki. To se začne v otroški dobi, ko otroci ne morejo razlikovati reklam od šova. Prav tako je trženj ustnih ust zelo veliko, zlasti med tweens in najstniki.

Predvsem pa uporabniki ne vedo vedno, kako pravilno krmariti po YouTubovih nastavitvah zasebnosti. Zbiranje podatkov vrzite v kombinacijo in preprosto je razumeti, zakaj je tema tako sporna. Po eni strani je močan poziv otrokom na trženje, čeprav na etičen način, ki ne izkorišča njihove naivnosti. Po drugi strani so predpisi vse strožji, globe pa eksponentno višje.

COPPA Nekaj ​​časa

Ameriški zvezni zakon o varstvu zasebnosti za otroke na spletu je že nekaj časa. Kongres je sprejel COPPA leta 1998, da bi omejil zbiranje osebnih podatkov od otrok brez privolitve staršev.

Pravilo Komisije, ki izvaja COPPA, ki velja od aprila 2000, je namenjeno spletnim mestom, storitvam in aplikacijam, zasnovanim predvsem za otroke, stare 12 in manj let, ali spletnim mestom, ki zavestno zbirajo ali vzdržujejo osebne podatke otrok v tej starostni skupini. Zakon velja za ustvarjalce vsebine na enak način, kot bi imel lastnik kanala lastno spletno mesto ali aplikacijo.

COPPA med drugim prepoveduje zbiranje informacij, kot so imena, naslovi, IP naslovi in ​​piškotki brez predhodnega soglasja staršev. Zakon tudi zahteva, da spletna mesta “objavijo celoten pravilnik o zasebnosti, starše neposredno obvestijo o svojih praksah zbiranja informacij in dobijo preverljivo starševsko soglasje, preden zbirajo osebne podatke od svojih otrok ali jih delijo z drugimi”.

Spremembe zasebnosti YouTube

Razlog za YouTube-ovo spremembo je tožba, ki jo je platforma za izmenjavo videov poravnala z vlado zaradi kršenja COPPA. Septembra je ameriški regulator, Zvezna trgovinska komisija (FTC), YouTube kaznoval 170 milijonov dolarjev in v okviru poravnave obljubil prilagoditve..

Zdaj je prepovedano prikazovanje ciljanih oglasov na otroških videoposnetkih. Poleg tega ne bo mogoče komentirati videoposnetkov, namenjenih mlademu občinstvu. Mnoge druge YouTubove funkcije, na primer pošiljanje potisnih obvestil, so prav tako izključene.

Lastniki kanalov morajo določiti, ali bodo videoposnetki, ki jih naložijo, “namenjeni otrokom”. Namen te zahteve je zagotoviti, da tako YouTube kot lastniki kanalov izpolnjujejo zakon.

Ker ni vedno mogoče vedeti, kdo je gledalec, je vsakdo, ki gleda “otroški video”, videti kot otrok. Ni pomembno, koliko je gledalec v resnici star.

Nova pravila veljajo takoj za vse videoposnetke po vsem svetu. YouTube bo z algoritmi AI preverjal, ali so ustvarjalci pravilno označili svojo vsebino. Poleg tega YouTube pravi, da bo v primeru napak ali zlorabe preglasil oznako in lahko ukrepal proti kršiteljem, vključno z ukinitvijo računa.

Močan vpliv na poslovanje video ustvarjalcev

Kanali, osredotočeni na otroške videoposnetke, bodo brez dvoma občutili močan poslovni učinek in morda izgubo oglaševalskih prihodkov. YouTube je dejal, da je “zavezan pomagati ustvarjalcem pri krmarjenju po tej novi pokrajini in podpiranju našega ekosistema družinske vsebine”.

Izdelovalci videoposnetkov že od septembra vedo, da bodo spremembe prišle. Kot že omenjeno, morajo ustvarjalci videoposnetkov sami navesti, ali je videoposnetek namenjen otrokom ali ne. YouTube je za vse proizvajalce odgovoren za morebitne globe FTC.

FTC ponuja smernice, ki pomagajo distributerjem in ustvarjalcem pri ugotavljanju, ali je vsebina namenjena otrokom. Vsebina se ne šteje kot “usmerjena k otrokom” samo zato, ker jo nekateri otroci morda vidijo. Toda po mnenju distributerjev in ustvarjalcev, kakšen je v resnici otroški video, ostaja nejasen. Ali vsaj dovolj široka in nejasna, da lahko prestrašim veliko ustvarjalcev vsebine.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map