Senat Bill bi prepovedal TikTok iz ameriških vladnih telefonov | VPNoverview.com

Republikanski senator Josh Hawley je uvedel zakonodajo, ki prepoveduje zveznim uslužbencem uporabo aplikacije za družbene medije TikTok. Družbo je obtožil, da podatke deli s kitajsko vlado. Predlog zakona je bil potrjen v hiši in zdaj čaka na glasovanje v senatu. Leta 2019 je bil TikTok najbolj prenašana aplikacija v ZDA.


TikTok je povezan s kitajsko vlado

Predlog zakona, ki naj bi prepovedal uporabo TikToka vsem zveznim uslužbencem na vseh napravah zvezne vlade, sta v hišo 12. marca predstavila republiška senatorja Josh Hawley in Rick Scott. Glavni razlog za to potezo je, da je TikTok v lasti kitajske družbe ByteDance. Po kitajski zakonodaji je treba podatke o uporabnikih deliti z vlado, če te zahtevajo. Zato se to lahko šteje za varnostno tveganje za uporabnike v ZDA.

Med predstavitvijo v hiši je Hawley izjavil naslednje: “TikTok je v lasti kitajskega podjetja, ki na svojem odboru vključuje člane kitajske komunistične partije, po zakonu pa mora s Pekingom deliti uporabniške podatke. Podjetje je celo priznalo, da zbira podatke o uporabnikih, medtem ko njihova aplikacija deluje v ozadju. “.

Prepoved je bila odobrena kot del zakona o pravicah prometnih varnostnikov (H.R.1140). Zakonodaja TikTok je k zakonu dodala amandma, ki je bil soglasno potrjen.

Pentagon, državni oddelek, oddelek za domovinsko varnost in TSA so v preteklosti svojim zaposlenim prepovedali uporabo TikTok-a na vladnih napravah. To je storil zaradi skrbi in skrbi zaradi možnega vohunjenja s strani kitajske vlade.

Aplikacijo so prej uporabljali pri novačenju kadetov za vojsko, vendar je senator Chuck Schumer vzbudil nekaj skrbi glede varnosti platforme. Tiskovni predstavnik mornarice je izjavil, da osebje običajno na svojih vladnih napravah uporablja priljubljene aplikacije za družabne medije, čeprav so včasih zaradi varnostnih tveganj posebne aplikacije prepovedane. TikTok je lani postal eden takšnih.

Odziv platforme

TikTok je že pred tem dejal, da na Kitajskem ne hrani nobenih uporabniških podatkov v ZDA. To pomeni, da Kitajci ne morejo dostopati do teh informacij. Informacije so shranjene po ameriški zakonodaji. Toda v ZDA že dolgo narašča zaskrbljenost glede Kitajske in njihovega pomanjkanja prostega govora in internetne varnosti. Ljudje so zaskrbljeni, da bodo informacije še vedno našle pot v kitajske roke.

Tiskovski predstavnik za stike z javnostmi je dejal, da bi se rad srečal z nekaterimi zakonodajalci, da bi razpravljali o vprašanjih. “Čeprav se nam zdijo pomisleki neutemeljeni, jih razumemo in še naprej krepimo svoje varovalke, hkrati pa povečujemo dialog z zakonodajalci, da bomo lažje pojasnili naše politike,” je dejal.

Politika zasebnosti TikTok-a

Ko pogledate politiko zasebnosti TikTok-a, vidite, da zbirajo veliko informacij o vas, ki bi jih lahko delili. To bi lahko bilo nevarno. Zbirajo podatke o vaši lokaciji, sporočilih in vedenju brskanja.

»Zbiramo podatke o napravi, ki jo uporabljate za dostop do platforme, vključno z vašim naslovom IP, edinstvenimi identifikatorji naprave, modelom vaše naprave, mobilnim operaterjem, nastavitvijo časovnega pasu, ločljivostjo zaslona, ​​operacijskim sistemom, imeni in vrstami datotek in datotek, tipko vzorci ali ritmi in platforma. “

In takrat ste se odločili, da na svoj račun ne boste povezali nobenega drugega družbenega omrežja. Kadar koli informacije vnesete v aplikacijo, bodo te uporabljene za ustvarjanje uporabniškega profila. Če samo postavite profil na platformi, jim že toliko dajete. In to je, preden ste sploh kaj objavili.

Varnostne nastavitve

Mogoče bi bilo dobro vedeti, da privzete varnostne nastavitve v TikToku niso najboljše za vašo zasebnost. Ko greste v svoj račun in kliknete »Zasebnost in varnost«, najdete nekaj možnosti, s katerimi lahko svoje izkušnje z TikTokom postanete nekoliko varnejše. V razdelku »Varnost« boste lahko videli, da je privzeta nastavitev za večino možnosti »Vsi«. Morda boste želeli ponovno razmisliti o tem in ga spremeniti tako, da ga lahko vidijo samo ognjišča. Še posebej, če ste mladoletnik, ki uporablja platformo. Na žalost je veliko ljudi na spletu, ki imajo slabe namene.

Dobrodelno dajanje

Med vsemi temi polemikami TikTok spremlja druga velika tehnološka podjetja v boju proti koronski krizi. Podjetje je prejšnji teden napovedalo, da bodo podprli osebne zdravstvene delavce, učitelje in skupnosti. TikTok je za to odložil 250 milijonov dolarjev. Poleg tega oddajo oglasni prostor javnim zdravstvenim organizacijam in podjetjem, ki si želijo obnoviti, v vrednosti dodatnih 125 milijonov dolarjev.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map