Politike Amazon Ring: “Odprta vrata za zasebnost in kršitve državljanske svobode” | VPNoverview.com

Korporativne politike in varnostne prakse podjetja Amazon Ring so pod drobnogledom zaradi kršitev zasebnosti in državljanskih svoboščin. Obveščevalna varnost osebnih podatkov podjetja Ring je ne samo, da tudi organom pregona omogoča dostop do video posnetkov strank.


Kaj je Ring?

Ring je podjetje v lasti Amazona, ki izdeluje vrsto izdelkov za dom in pametnih izdelkov za dom. Njihova paleta izdelkov vključuje aplikacijo Ring Neighbors in zvočni zvonec Ring Video.

Ring Video Doorbell je vodilni Amazonov izdelek. To je pametno zvonec na vratih, ki vsebuje visoko ločljivo kamero in senzorje gibanja ter je integrirano s priloženo mobilno aplikacijo. Aplikacija Ring omogoča uporabnikom ogled video posnetkov v realnem času s fotoaparata na vratih. Prejemajo lahko tudi obvestila, ko zvoni na vratih in komunicirajo z obiskovalci na vratih s pomočjo vgrajenega zvočnika in mikrofona..

Zvoni kot nadzorna kamera

Ring Video Doorbell se lahko uporablja tudi kot nadzorna kamera. Če je nadzor omogočen, zvonec na vratih samodejno sproži posnetke, ko je zaslišan ali ko so aktivirani senzorji gibanja. Video posnetki, ki jih je posnela kamera Ring, se nato samodejno naložijo in shranijo na Amazonove strežnike.

To je zadnja funkcionalnost, tj. Nadzorne zmogljivosti Ring Doorbell, ki imajo večino ljudi v orožju. Da ne omenjam aplikacije Ring Neighbors. Aplikacija sosedske ure, ki uporabnikom omogoča tudi, da se objavijo posnetki iz kamer pred organi kazenskega pregona.

Zaskrbljenost obdaja video zvočnike

Zvočnikovi zvočnikovi obroči so sprožili številne skrbi. Vendar se tri glavne skrbi nanašajo na kršitve zasebnosti, ohlapne prakse korporacijske varnosti in kršitve državljanskih svoboščin.

Kršitve zasebnosti

Prva velika skrb je povezana z možnimi kršitvami zasebnosti. V tem primeru ne gre toliko za kršitve zasebnosti lastnikov zvonjenja, ampak bolj za obiskovalce lastnikov vrat in njihove sosede. Lastniki zvonjenja na vratih lahko izberejo, ali bodo uporabljali Ringovo nadzorno kamero ali ne. Obiskovalci, ki prihajajo pred vrata ali ljudje v soseščini, po drugi strani nimajo takega mnenja.

Posamezno zasebno življenje lahko posnamete brez odobritve. Prav tako nimajo besede o tem, kaj se naredi s posnetki, ki so bili enkrat posneti. Zasebnost in varnost milijonov posameznikov bi lahko bili ogroženi, ne da bi se tega zavedali. Še posebej, če posnetek pade v napačne roke. Ljudje bi morali imeti pravico vedeti, kdo natančno ima video, ki ga posnamejo Ringovi izdelki.

Ed Markey, senator demokratične države za Massachusetts, je v izjavi dejal: “Politike Amazon Ringa so odprta vrata za kršitve zasebnosti in državljanske svobode.” Nadalje je dejal: “Če ste odrasla oseba, ki sprehaja svojega psa ali otrok, ki se igra na pločniku, se vam ne bi smelo skrbeti, da Ringovi izdelki nabirajo posnetke o vas in da lahko organi pregona te posnetke hranijo v nedogled ali dajejo v skupno rabo posnetke s katero koli tretjo osebo. “

Lahka korporativna varnost in varovanje

Zaskrbljenost zaradi kršitve zasebnosti še povečuje dejstvo, da so Amazonove varnostne politike in prakse glede velike količine podatkov, zbranih z napravami Ring, vse prej kot zvezdniške. Poročali so o primerih izkoriščanja ranljivosti Ringa, vključno s tistim, v katerem so zvonilci vrat Ring pustil uporabniška gesla za Wi-Fi v nešifriranem besedilu.

Druga poročila so izrazila zaskrbljenost glede notranjega varovanja kibernetske varnosti in zasebnosti Amazon Ring v zvezi z video posnetki strank, ki se hranijo na Amazonovih strežnikih. Na primer, poročali so, da je bilo zaposlenim Ringa v Ukrajini omogočen tako rekoč neomejen dostop do videoposnetkov s svetovnih kamer Ring. Zaposlenim je bil omogočen dostop do posnetkov v raziskovalne in razvojne namene, brez varnostnih pregledov ali zaščitnih ukrepov.

Kršitve državljanskih svoboščin

Tretja največja skrb je v zvezi z Amazonom, ki organom pregona zagotavlja dostop do video posnetkov, shranjenih na njegovih strežnikih. V ZDA so policijski videoposnetki iz kamer Ringa posredovali policiji za shranjevanje, analizo in skupno rabo brez omejitev. Prav tako Amazon policiji ni dal nobenih omejitev glede tega, kako dolgo lahko shranijo posnetek.

Poleg tega v skladu s preiskavo, ki jo je vodil senator Markey, Amazon ne omejuje organov pregona pri delitvi posnetkov s tretjimi osebami. Poleg tega je Amazon zavrnil zavezo, da ne bo prodajal biometričnih podatkov uporabnikov, shranjenih v videoposnetkih Ring, organom pregona za uporabo v sistemih biometričnega prepoznavanja, kot so sistemi za prepoznavanje obraza.

To partnerstvo z organi pregona mnogi doživljajo kot kršitev državljanskih svoboščin. “Amazon je našel popoln cilj okoli demokratičnega procesa,” je povedala kampanja za digitalne pravice Fight the Future. “Ta partnerstva spodkopavajo naš demokratični proces in osnovne državljanske svoboščine – jih je treba prepovedati.”

Odgovor Amazon Ringa

Tiskovni predstavnik podjetja Ring je v izjavi dejal: “Uporabniki zvonjenja zaupajo nam, da pomagamo zaščititi svoje domove in skupnosti, in to odgovornost jemljemo zelo resno. Ring nima v lasti ali kako drugače nadzoruje videov uporabnikov, namerno pa smo zasnovali sosedski portal, da bi se uporabniki odločili, ali bodo svoje video posnetke prostovoljno posredovali policiji ali ne. “

Ste pomirjeni?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map