KDO se ne bori le proti novemu koronavirusu, ampak tudi širjenju dezinformacij in spletnih prevar | VPNoverview.com

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) pospešuje zadrževanje novega seva koronavirusa. Žal se mora spoprijeti tudi s širjenjem dezinformacij in spletnimi prevarami, ki so na videz povezane z ugledno agencijo ZN.


Dezinformacije se začnejo širiti

O korovirusu Wuhan, začasno imenovanem 2019-nCoV, so prvič poročali v začetku decembra 2019. Prva znana okužba pri ljudeh se je zgodila v kitajski provinci Wuhan. Nato se je virus razširil na vse pokrajine Kitajske in v več kot dva ducata drugih držav.

30. januarja 2020 je novi koronavirus WHO razglasil za globalno zdravstveno stanje. Danes je 40.158 potrjenih primerov okužbe. Skupno število smrti, pripisanih virusu, se je povečalo na 906.

Ko so se razmere odvijale, so se po vsem svetu začele pojavljati napačne informacije, prevare in druge oblike digitalnih groženj. Goljufi in kibernetski kriminalci so celo uporabljali lastno ime WHO, da so širili paniko in vabili ljudi v spletne prevare. To je spodbudilo Svetovno zdravstveno organizacijo, naj okrepi svoja prizadevanja za zaustavitev širjenja dezinformacij in ozaveščanje o digitalnih nitih.

Pandemija, ki se spreminja v infodemijo

Aleksandra Kuzmanović in njene sodelavke WHO-jeve družbene medije trenutno sodelujejo s tehnološkimi velikani, kot so Google, Facebook, Pinterest, Twitter, pa tudi z glavnim spletnim mestom družbenih medijev WeChat, ki je v kitajski lasti, da zaustavijo, kar ji pravijo, “infodemija” . Po preteklih tednih uporabniki Google, Facebooka in Pinterest-a, ki iščejo informacije ali slike, povezane s koronavirusom, zdaj najprej vidijo vire WHO in stran WHO-ja, ki se ukvarjajo z miti. V kitajščino so bili prevedeni tudi novički s pravilnimi informacijami.

Ta teden se direktor podjetja za digitalne rešitve WHO, Andrew Pattison, odpravlja na sedež Facebooka. Na srečanju s skupino približno 20 tehnoloških podjetij, vključno z Uberjem in Airbnbom, želi razpravljati o tem, kako lahko ta podjetja pomagajo WHO v boju proti širjenju dezinformacij. “Rad bi videl, kako Airbnb svetuje ljudem, ki potujejo glede koronavirusa,” je Pattison povedal New York Timesu.

Glede na vrsto divjih neresničnih trditev o koronavirusu ni slaba ideja. Nekatera sporočila navajajo, da ga je mogoče preprečiti, na primer z uživanjem česna, grganjem izpiranja ust ali s sezamovim oljem. Drugi pravijo, da lahko hišni ljubljenčki in celo paketi s Kitajske širijo virus ali da so prizadeti le stari ljudje.

Coronavirus prevare z lažnim predstavljanjem na poti

Na žalost globalna kriza na področju zdravja, kakršna je ta, daje spletnim kriminalcem verjeten razlog za navezovanje stikov z ljudmi in privabljanje žrtev v lažne prevare. Na primer, v eni prevari uporabniki prejmejo e-pošto s povezavo do maske za usta, da se zaščitijo pred koronavirusom. Nato so na spletnem mestu z lažnim predstavljanjem, ki od njih zahteva, da vnesejo svoje podatke o kreditni kartici.

Poleg tega WHO opozarja uporabnike, naj bodo pozorni na ponarejene e-poštne sporočila z logotipom Svetovne zdravstvene organizacije [ali centrov za nadzor in preprečevanje bolezni druge cenjene organizacije]. Eden primerov prevare z uporabo njihovega logotipa je e-poštno sporočilo s temo “Safty Corona Virus Awareness WHO”, ki vsebuje gumb za klik do pomembnih “Varnostnih ukrepov”.

Ljudje, ki tekoče govorijo angleščino, lahko hitro opazijo črkovalno napako v vrstici. Druga poklon je napotitev na spletno mesto HTTP, namesto na HTTPS. To je danes nenavadno. Tretjič, pojavno je pojavno sliko na domači strani WHO, ki od uporabnikov zahteva, da “preverijo” svojo e-pošto, tako da vpišejo svoj e-poštni naslov in geslo. Ko uporabnik klikne preverjanje, kriminalisti uporabnika preprosto preusmerijo na resnično spletno mesto WHO in so v tem času dobili dostop do svojega e-poštnega računa.

Druga metoda, ki jo lahko uporabljajo kibernetski kriminalci, je pripeti zlonamerni .pdf. .mp4 ali .docx datoteko na videz verodostojno e-pošto. V resnici te datoteke vsebujejo trojane in črve, ki lahko posegajo v računalniško opremo ali omrežje žrtve.

Kaj storiti?

Na splošno je najboljše, kar lahko storijo uporabniki, paziti na dvomljiva e-poštna sporočila. Ne zavajajte se po imenu pošiljatelja in bodite pozorni na črkovalne in slovnične napake. Nadalje je najbolje, da se izognete klikavam na nezaželene, sumljive povezave ali odpiranju nepričakovanih datotek. Nikoli ne vnesite podatkov, ki jih spletno mesto ne bi smelo zahtevati.

Poleg tega je priporočljivo uporabljati tudi varna gesla, vklopiti dvofaktorsko avtentikacijo in vzdrževati vašo programsko opremo. Zavedajte se, da ugledne organizacije ne prosijo za donacije v obliki bitcoinov ali drugih oblik digitalnih valut.

Če želite biti na tekočem s koronavirusom, obiščite le verodostojne vire informacij neposredno (tako da sami vtipkate naslov), na primer spletno mesto in uradne račune socialnih medijev WHO in CDC.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me