Disney Plus Start: Kako gledati z VPN | VPNoverview.com

Ta teden je predstavil Disney Plus v ZDA, Kanadi in na Nizozemskem. Naslednji teden bodo oboževalci v Avstraliji in na Novi Zelandiji lahko dostopali tudi do impresivne Disneyjeve knjižnice. Žal stvari niso tako čarobne, če živite ali potujete zunaj teh držav: do tam ne boste zlahka dobili dostopa. Nekateri uporabniki storitev VPN se srečujejo z istimi težavami, ne glede na to, kje živijo.


Kaj je Disney Plus?

Disney Plus je nova, dolgo pričakovana storitev pretakanja, ki jo ima v lasti Disney. Tako kot Netflix, Apple TV + in Amazon Prime je tudi storitev video na zahtevo z obsežno knjižnico oddaj, serij in filmov, ki si jih lahko kadar koli ogledate iz skoraj katere koli naprave. Poleg tipičnih Disneyevih filmov in oddaj, storitev pretakanja ponuja tudi nove izdaje iz Pixar, Marvel, Star Wars in National Geographic.

Po besedah ​​izvršnega direktorja Disneyja Bob Iger bo skoraj vsak film v Disneyjevem katalogu na koncu na voljo na Disney Plus. To bo vključevalo vse animirane filme, ki so bili prej zaklenjeni v Disneyjevem trezorju. Nekateri se lahko pojavijo v urejeni različici ali z opozorilom, kadar “verjame, da vsebina vsebuje zastarele kulturne upodobitve”. Primeri so Song of the South, ki ga je Disney pokopal v 80-ih, in rasistična scena v originalni različici Dumbo. S to arhivsko vsebino bo Disney Plus verjetno privlekel tudi naročnike, ki presegajo Disneyjeve, Vojne zvezd in ljubitelje superjunakov, kar bo dodalo ključni skupini družinskih uporabnikov, ki imajo radi vse Disneyjeve stvari in bodo verjetno prišli in ostali.

Samostojna storitev Disney Plus je brez oglasov in se lahko pretaka v 4K Ultra HD. En račun ima lahko do 7 profilov in omogoča pretakanje na 4 napravah hkrati. Vsebino si lahko ogledate v računalniku, pa tudi v iOS, AppleTV, Android, Google Chromecast, Roku, Sony PlayStation 4, Microsoft Xbox One in kmalu Amazon Fire TV.

Države, kjer je Disney Plus in ni na voljo

12. novembra so bili oboževalci v ZDA, Kanadi in na Nizozemskem prvi, ki so se lahko naročili na Disney Plus. Drugi novembrski datum je predviden za 19. november, ki bo v mešanico vključil še Avstralijo in Novo Zelandijo. Velika Britanija in Zahodna Evropa naj bi sledila do marca 2020, Latinska Amerika do avgusta 2020, Azijsko Tihi in Vzhodna Evropa pa do septembra 2021. Azijske države, kot so Indija, Indonezija in Tajska, trenutno niso na seznamu..

Licenčne pogodbe in druge zapore pomenijo, da Disney še ne bo mogel ponuditi popolnoma enake knjižnice v vsaki državi. Pridobitev pravice do mednarodne distribucije za vso njeno vsebino bo dolgotrajen postopek, a pomemben korak, da omogočimo globalni zagon.

Način, kako Disney določa, kateremu uporabniku je dovoljeno gledanje določene vsebine in kdo ne, temelji na IP-naslovih teh uporabnikov. Tako storitve pretakanja pogosto blokirajo uporabnike, ki se nahajajo zunaj razpoložljivih regij. Nekateri uporabniki so to našli s pomočjo storitve VPN. S storitvijo VPN lahko svoj naslov IP spremenijo v naslov IP v drugi državi. Tako bo spletno mesto, s katerim se poskušajo povezati – v tem primeru Disney Plus – menilo, da je v določeni državi, in jim bo omogočilo, da se prijavijo in uporabljajo svojo naročnino, kot da so res tam.

Gledanje Disney Plus z VPN

Veliko ljudi uporablja VPN za zaščito svoje internetne povezave. Omogoča jim, da anonimno in varno brskajo po internetu. Poleg tega ima VPN še veliko več prednosti. Vendar vse več storitev pretakanja poskuša blokirati uporabnike VPN. Disney Plus je ena izmed teh storitev. To pomeni, da tudi če živite v državi, v kateri bi lahko takoj dostopali do Disney Plus, ne boste mogli gledati vsebine, medtem ko je vaš VPN vklopljen. Ta težava mnogim otežuje uporabo Disney Plus.

Če želite vedeti, kako lahko varno gledate Disney Plus z VPN ne glede na to, si lahko ogledate ta članek. Primerjate lahko tudi ponudnike VPN in izvedete več o tem, kako nastaviti VPN na tem spletnem mestu.

10 milijonov naročnikov in štetje

Ta teden je Disney potrdil, da je že presegel 10 milijonov prijav. To vključuje tako plačljive kot tudi neplačniške naročnike, saj Disney ponuja brezplačno sedemdnevno preskusno različico.

Uporabniki so doživeli nekaj napak, kar je Disney pripisal velikemu povpraševanju, ki ga je platforma ustvarila v prvem tednu storitve. Seveda nekatere težave z zobmi niso nepričakovane in verjetno ne bodo dolgoročne težave.

Morgan Stanleyjev analitik Benjamin Swinburne je pred kratkim povečal svojo napoved, saj napoveduje, da bo Disneyjeva pretočna storitev do leta 2024 dosegla 130 milijonov naročnikov, vključno s Hulu, Disney Plus in ESPN Plus. Za primerjavo, Netflix je v tretjem četrtletju 2019 preštel 158 milijonov plačljivih pretočnih naročnikov po vsem svetu ter 5,5 milijona brezplačnih preskusnih strank.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map