Les VPN proporcionen font d’informació alternativa, mentre que els censos de la Xina tenen fets sobre el coronavirus VPNoverview.com

Els ciutadans xinesos recorren a les VPN per obtenir informació sobre coronavirus a causa de la censura dels fets a la Xina. També utilitzen VPN per difondre informació sobre coronavirus des del gran tallafoc de la Xina a la resta del món.


Censura de la informació de Coronavirus a la Xina?

El brot de coronavirus s’ha relacionat amb el mercat de mariscs i vida salvatge a Wuhan, Xina. És a Wuhan on es va notificar el primer cas de coronavirus el 8 de desembre de 2019. Aleshores, el 30 de desembre, després de notar un augment inusual en casos de pneumònia inexplicables, el doctor Li Wenliang de Wuhan va enviar missatges als seus col·legues a través de WeChat, un xinès. plataforma de xarxes socials Va advertir als seus companys que tinguessin cura, ja que inicialment va pensar que assistiria a un altre brot de SARS.

Els metges van ser censurats i retrets per haver advertit a les persones

El doctor Li Wenliang i els seus col·legues van compartir les seves experiències a WeChat. També van advertir a altres que es quedessin lluny del mercat de marisc de Huanan, on els pacients van dir que havien anat abans de posar-se malalt. Tot això va arribar a l’atenció de les autoritats.

En conseqüència, el grup WeChat dels metges va ser prohibit i la policia de Wuhan va ser interpel·lada per interrogar-los. Se’ls va acusar de “difondre rumors” i de pertorbar l’ordre social. Els metges van ser silenciats i els hospitals van ser avisats perquè mantinguessin el brot en silenci. “Sense autorització, cap unitat o persona no alliberarà la informació relativa al tractament a l’exterior”, es revela un document traduït presentat al programa Australian 4 Corners..

Les autoritats reconeixen el brot, però disminueixen la gravetat

Gràcies a l’actuació dels metges, les autoritats es van veure obligades a reconèixer l’existència de casos de pneumònia no explicats. També van reconèixer una possible connexió amb el mercat del marisc i van informar l’Organització Mundial de la Salut (OMS). De manera crucial, però, van negar que el coronavirus es pogués estendre d’home a humà. En una mesura contradictòria, les autoritats xineses van tancar el mercat del marisc tanmateix.

“El govern local va adoptar la política d’ocultar la veritat a la ciutadania, però va començar a controlar internament l’epidèmia”, afirma Wu Qiang, comentador polític xinès al programa 4 cantonades. “Aquesta contradicció els va impedir mobilitzar-se adequadament per fer front a la propagació de l’epidèmia … La informació que es va conservar al públic va provocar l’esclat del desastre i la propagació de la malaltia”.

Gràcies a la censura i vigilància de la informació xinesa, les autoritats van perdre essencialment de dues a tres setmanes de temps crucial. Època en què el virus encara estava emergint i, per tant, encara es podia rastrejar i possiblement controlar, aturant el brot.

El brot va empitjorar a principis de l’any nou xinès

L’esclat es va agreujar després de l’arribada de l’any nou xinès. Per a les festes de l’Any Nou, centenars de milions de persones passen per la Xina i viatgen des de l’estranger. Tot i això, malgrat les proves al contrari, els oficials locals en aquest moment crucial van declarar que la malaltia estava sota control. En conseqüència, la gent va continuar amb els seus viatges previstos de l’Any Nou Xinès.

Aleshores, el 9 de gener del 2020, un home de 61 anys que havia visitat el mercat, es va convertir en el primer que va morir per coronavirus. Les autoritats van mantenir la mort durant dos dies per preocupacions polítiques. Aleshores, el 22 de gener, el govern va reconèixer finalment la gravetat de la situació en una conferència de premsa a Beijing.

L’endemà, tota la província de Hubei, que tenia una població equivalent a la d’Itàlia, va ser sotmesa a una quarantena forçada.

Ciutadans xinesos en veu contra la censura?

El 7 de febrer de 2020, el doctor Li Wenliang mor per coronavirus, el mateix virus que va intentar detenir. La mort del metge i els governs que van mal administrar l’epidèmia van provocar indignació a la Xina. Això provoca un rar esclat de ràbia en línia amb ciutadans xinesos a les xarxes socials per evitar les seves frustracions.

El doctor Qiang afirma que la gent de la Xina està més insatisfeta del que ho han estat durant 80 anys. “Ells [més de 900 milions de xinesos equipats amb telèfons intel·ligents] s’han mostrat enormement descontents amb la ineficàcia del govern local de Wuhan en l’atemptat de les epidèmies i els desastres. La situació a la qual els pobles de Wuhan han estat afectats per la bloqueig de la ciutat, la paràlisi d’institucions mèdiques locals i l’enorme risc que tenen d’afrontar-se ”, tots han jugat un paper important per provocar la ira de la gent..

La veu dels xinesos es va sentir gràcies a les VPN

Gràcies a les VPN que permeten als ciutadans xinesos obviar el gran tallafoc de la Xina, els vídeos i les publicacions en xarxes socials han arribat a Occident, destacant la terrible situació a la Xina..

S’han aparegut vídeos en línia que mostraven les portes dels edificis d’apartaments soldats tancant-se, fent efectivament una quarantena de persones dins dels seus edificis. També hi ha publicades imatges de la policia que entra a les cases de la gent i que força forçosament a qualsevol persona amb febre. Allà on són presos, ningú no ho sap, ja que els hospitals ja estan desbordats.

A la Xina, les autoritats treuen ràpidament les publicacions de les xarxes socials que critiquen el govern tan bon punt apareixen. Això ha provocat més indignació i ha vist una crida sense precedents a la llibertat d’expressió.

Eludint la censura

Per evitar la censura i donar-los a conèixer, els ciutadans xinesos han començat a copiar i recollir missatges de les xarxes socials abans que les autoritats tinguin l’oportunitat de suprimir-los. A continuació, es publiquen en llocs bloquejats per la Xina, com ara YouTube i Twitter, mitjançant VPN.

A més, els ciutadans xinesos han cregut cada cop més desconfiança envers les cobertures estatals i alguns recorren a VPNs per accedir a fonts alternatives per obtenir notícies del brot..

Tot i això, el Financial Times informa que “Els serveis VPN més populars de la Xina, que permeten que les empreses i els habitants estrangers eludin la censura a Internet s’han enfrontat a un atac d’atacs governamentals en les últimes setmanes. Com a resultat, alguns usuaris tenen més dificultats per accedir a llocs web censurats, com Google, Twitter i la majoria de diaris estrangers. “

Ciutadans xinesos en situació de risc per utilitzar VPN

Tot i que les VPN poden permetre als ciutadans xinesos accedir a Internet obert sense censura per expressar les seves opinions, aquestes persones estan arriscant-se. Utilitzen VPNs per informar la resta del món del brot i per conscienciar el món de les mesures extremes que el govern està utilitzant contra la seva població.

Els funcionaris xinesos, tanmateix, no prenen amabilitat a les crítiques públiques. Per tant, el govern de la Xina ha intensificat els esforços per castigar els habitants locals per “difondre rumors” i criticant durament el govern sobre el coronavirus.

Segons el South China Morning Post, les agències judicials i de policia han publicat noves directrius. Les directrius van anomenar deu noves categories de càrrecs penals que es poden presentar contra persones. Ara es pot acusar a la gent de posar en perill el control de la malaltia, perjudicant l’estabilitat social, propagant la por pel virus i criticant el maneig dels governs del brot.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me