Els investigadors de la Universitat Carnegie Mellon inicien l’aplicació de privadesa IoT | VPNoverview.com

Aquesta setmana, investigadors de CyLab, l’institut d’investigació en seguretat i privacitat de la Universitat Carnegie Mellon, han llançat l’aplicació The Internet of Things (IoT) assistent. Aquesta nova aplicació informa als usuaris sobre quines tecnologies IoT hi ha al seu voltant i quines dades recopilen.


Mercat IoT en creixement ràpid

Des de principis del 2010, el nombre de dispositius IoT va augmentar un 31% interanual fins als 8.400 milions el 2017. Les estimacions varien, però es preveu que hi hagi entre 25 i 30 mil milions de dispositius en ús fins a finals d’aquest any. El valor de mercat global de IoT està previst que arribi als bilions.

En aquest sentit, els consumidors estan més connectats que mai. L’electrònica de consum també representa el segment més gran de tots els dispositius IoT. Aquests dispositius sovint es divideixen en espais de consum, comercials, industrials i d’infraestructures.

A més, actualment hi ha diversos desenvolupaments tecnològics que afavoreixen l’adopció de IoT. Durant els propers anys, “Home” serà el segment de més ràpid creixement. Això es veurà impulsat per un creixement ràpid i ràpid en dispositius domèstics intel·ligents, així com en articles de vestir.

Els usuaris no tenen consciència de les dades de rastreig

Malauradament, a mesura que el nombre de dispositius IoT i Bluetooth connectats creix, també ho serà la quantitat de dades que es fa un seguiment. Es podria produir amb coneixement dels usuaris o sense.

“Les persones que naveguen pel panorama digital d’Internet avui estan bombardejades amb avisos sobre com es fa un seguiment de les seves dades. Però en el món físic, on els dispositius IoT fan un seguiment de tot tipus de dades, pocs (si n’hi ha) es proporcionen avisos ”, va dir Daniel Tkacik, representant de la Universitat Carnegie Mellon..

El professor Norman Sadeh, membre del professorat de CyLab a l’Institut d’Investigació en Programes de Carnegie Mellon i investigador principal d’aquest projecte, va afegir: “A causa de noves lleis com el Reglament general de protecció de dades (GDPR) i la Llei de privadesa de consum de Califòrnia (CCPA), la gent necessita estar informat sobre quines dades es recullen sobre elles. També s’han de donar algunes opcions sobre aquests processos. ”

Aplicació assistent d’Internet of Things (IoT)

Per ajudar la gent a controlar la seva privadesa, un equip d’investigadors de Carnegie Mellon va crear una aplicació, juntament amb tota la infraestructura de suport, per solucionar el problema. L’aplicació Assistent Internet of Things (IoT) s’ha llançat aquesta setmana. L’aplicació informa als usuaris sobre quines tecnologies IoT hi ha al seu voltant i quines dades recopilen. L’aplicació està disponible tant per a telèfons iOS com Android.

“Considereu les càmeres públiques amb funcions de reconeixement facial i de reconeixement d’escenes Les balises Bluetooth fan un seguiment indiscutible del seu parador al centre comercial. O el timbre o altaveu intel·ligent del vostre veí. L’aplicació IoT Assistant us permetrà descobrir els dispositius IoT que us envolten. També us informarà sobre les dades que recopilen. Si el dispositiu ofereix opcions de privadesa com optar per o no a la recollida de dades, l’aplicació us ajudarà a accedir a aquestes opcions ”, va explicar un dels investigadors.

Ara mateix, alguns espais públics sota vigilància podrien tenir senyals. Es pot dir, per exemple, “Aquesta zona està vigilada”. Així, les persones que es troben als voltants del dispositiu són conscients que es podrien gravar en vídeo. Però el professor Norman Sadeh diu que això no és suficient. “Aquests signes no et diuen res del que es fa amb les seves imatges”. Quant de temps es conservarà el metratge? Utilitza reconeixement facial? Amb qui es compartirà la informació?

Portal en línia per a propietaris de dispositius

Els usuaris finals poden utilitzar l’aplicació per veure informació sobre els dispositius IoT que els envolten. Els propietaris de dispositius IoT, d’altra banda, també poden utilitzar un portal en línia basat en núvol per publicar la presència dels seus propis recursos de dispositius IoT. Per fer-ho, poden utilitzar els registres disponibles a través de la infraestructura de privadesa desenvolupada a CMU. Les plantilles pre-elaborades faciliten l’afegir una varietat de dispositius IoT diferents al registre, inclosos els dispositius fora de la plataforma.

Organitzacions com ara operadores de centres comercials, propietaris de botigues, universitats o particulars poden sol·licitar la creació de registres on puguin controlar la publicació de tecnologies IoT en diferents àrees. La infraestructura s’allotja al núvol i està dissenyada per ser fàcil d’utilitzar.

“Hem treballat per a vosaltres”, va dir el professor Norman Sadeh. “Tot el que heu de fer és començar a afegir els vostres recursos IoT perquè pugueu complir les lleis de privadesa actuals”.

Construir una infraestructura de privadesa IoT

L’aplicació assistent d’Internet de les coses (IoT) forma part del Projecte d’assistent de privadesa personalitzada. Consta de dos components principals. Primer, l’aplicació per a mòbils de IoT Assistant. Les persones poden descarregar aquesta aplicació al seu telèfon intel·ligent per descobrir les tecnologies IoT al seu voltant i les seves pràctiques de dades. En segon lloc, una col·lecció creixent de registres de recursos IoT. Aquí la gent pot donar a conèixer la presència de recursos IoT i les seves pràctiques de dades en diferents àmbits.

“Ens plantegem assistents de privadesa personalitzats com a agents intel·ligents capaços d’aprendre les preferències de privadesa dels seus usuaris al llarg del temps, configurant de forma semi-automàtica moltes configuracions i prenent moltes decisions de privacitat en nom seu. Mitjançant interaccions dirigides, els assistents de privadesa ajudaran els usuaris a apreciar millor les ramificacions associades al processament de les seves dades i els permetran controlar aquest processament d’una manera intuïtiva i eficaç ”, explica el lloc web del projecte. Per exemple, els investigadors també estan explorant la idea d’afegir “nudges” a l’aplicació o notificacions que informaran als usuaris de les dades que comparteixen.

Com a nota de pàgina: sabíeu que el concepte de xarxa de dispositius intel·ligents es va debatre ja des del 1982, amb una màquina expenedora Coca-Cola modificada a la Carnegie Mellon University convertint-se en el primer dispositiu connectat a Internet. Va poder informar del seu inventari i si les begudes recentment carregades tenien fred o no.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map