Dades de proves d’ADN en línia vulnerables a la pirateria genètica VPNoverview.com

Serveis de proves genètiques directes al consumidor – com GEDmatch, MyHeritage i FamilyTreeDNA – on els usuaris poden carregar les seves dades d’ADN per, per exemple, trobar parents, són vulnerables a la “pirateria genètica”. Aquesta advertència prové de dos grups de recerca, Michael Edge i Graham Coop, de la Universitat de Califòrnia, Davis, així com de Peter Ney et al., Que representen la Universitat de Washington.


Proves genètiques de negoci en auge

A casa els kits de proves d’ADN s’han tornat enormement populars. A la majoria de la gent li resulta atractiu esbrinar més informació sobre la seva ascendència i relacions genealògiques o per estimar la seva barreja ètnica. A més d’això, les proves d’ADN directes al consumidor actualment es poden fer fàcilment des de la comoditat de casa pròpia d’una persona i a un preu assequible. Per tant, no és estrany que les proves genètiques siguin un negoci en auge.

Després d’anys d’haver estat més un producte de nínxol, els kits de proves d’ADN a casa seva definitivament han passat al corrent principal. Es calcula que el mercat global de proves d’ADN, incloses les proves assistencials i ràpides d’ADN, creixerà d’uns 2.000 milions de dòlars el 2018 a 22.000 milions de dòlars el 2024. Cada any, molts milions de persones fan proves genètiques amb finalitats diferents de la informació mèdica, com ara proves d’ascendència genètica.

S’han penjat moltes dades

La majoria de kits de proves d’ADN a casa disposen d’un senzill qüestionari, instruccions per recollir una mostra d’ADN, una guia per registrar el kit de proves d’ADN i retornar-lo a l’empresa i una breu explicació de què esperar en termes de resultats. No s’inclouen noms quan s’enviï el kit de prova. A més, els resultats que arriben al correu són anònims per tal de protegir la privadesa de la persona.

Alguns serveis de proves genètiques directes al consumidor, però, permeten a les persones penjar informació genètica per obtenir més informació sobre la seva història familiar i, per exemple, trobar familiars. Aquestes bases de dades també utilitzen els governs per rastrejar els delinqüents mitjançant partides d’ADN.

Sovint, amb el consentiment explícit o implícit, els noms complets dels familiars i, fins i tot, les dades de contacte es carreguen a aquestes bases de dades. El 2019, més de 26 milions de persones es van inscriure a les bases de dades de les cinc companyies més grans.

Informació Vulnerable als pirates informàtics

En el seu document, els investigadors Michael Edge i Graham Coop de la Universitat de Califòrnia, Davis, afirmen que aquestes dades són vulnerables als pirates informàtics. El problema no s’aplica a les empreses comercials de seqüenciació d’ADN, on els usuaris han de presentar saliva per accedir a les seves dades genètiques. D’altra banda, les bases de dades públiques són molt vulnerables.

“Fins i tot algú amb poca experiència especial en el camp de la genètica i la tecnologia informàtica podria dissenyar i penjar seqüències d’ADN que extreuen molta més informació de la base de dades que només les dades genealògiques.”

D’aquesta manera, un atacant podria recuperar informació genètica de persones de la base de dades o identificar persones que tenen trets genètics específics, com ara la susceptibilitat a l’Alzheimer. “La gent també acostuma a donar molta més informació del que s’adona, quan carreguen dades a llocs d’accés públic. I, a diferència de la informació de la targeta de crèdit, una persona no pot cancel·lar el seu antic genoma ni obtenir-ne un de nou “, va afegir Graham Coop..

Peter Ney et al. de l’Escola d’Informàtica Paul G. Allen & La Universitat de Washington va declarar que “la seguretat és un problema difícil per a les empreses d’Internet en totes les indústries, i la genealogia genètica no és diferent. L’opció de compartir dades és una decisió personal i sempre que els usuaris comparteixin dades sempre hi ha un risc potencial de problemes de seguretat de dades. “

Serveis de proves genètiques per aclarir les vulnerabilitats

Els dos grups de recerca van compartir la seva informació amb serveis de test genètics líders i han ofert contramesos potencials. “Voldríem que els serveis aclarissin les seves vulnerabilitats i com s’adrecen”, va afegir Graham Coop.

“Tenim una sèrie de recomanacions per als serveis de genealogia genètica”, va dir Peter Ney. “Aquests suggeriments no estan pensats per ser comprensius, necessaris o suficients per a la seguretat. Més aviat, aquestes recomanacions proporcionen un punt de partida per pensar en un disseny segur del sistema. Recomanem que es desenvolupin més investigacions futures sobre el disseny de serveis de genealogia genètica segurs. “

Fins ara, els investigadors han tingut una resposta mixta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map