Crida internacional en programari espia IM RAT | VPNoverview.com

Un home del Regne Unit va ser empresonat ahir en el marc d’una operació internacional de repressió de troians d’accés remot (RAT). RAT Spyware pren el control total dels equips de les víctimes per robar dades personals, credencials d’inici de sessió i material de vídeo.


Operació per tancar programari espia IM RAT

El juny del 2019 es va iniciar una operació coordinada internacional per tancar el RAT Imminent Monitor (IM). L’operació va culminar la setmana passada amb incursions a Austràlia, Colòmbia, la República Txeca, Països Baixos, Polònia, Espanya, Suècia i el Regne Unit. Va dirigir-se tant als venedors com als usuaris de IM RAT.

L’operació va ser dirigida per la Policia Federal d’Austràlia i va ser coordinada internacionalment per Europol. Segons Europol, uns 13 dels “usuaris més prolífics” del RAT van ser arrestats i 430 dispositius van ser requisats.

Es creu que el programari espia RAT s’ha utilitzat en 124 països i es ven a més de 14.500 compradors. Va ser molt popular perquè era fàcil d’utilitzar, i els compradors no necessiten tenir coneixement tècnic per utilitzar-lo. A més, tenia un preu de venda relativament baix de només 25 dòlars americans.

Es creu que el nombre de víctimes està en les desenes de milers. Els investigadors ja han trobat proves de dades personals robades, contrasenyes, fotografies privades i vídeos.

L’operació coordinada ha acabat amb la disponibilitat de IM RAT. A més, els programes espia IM RAT ja no els poden fer servir els que ja ho han comprat.

Perpetrat detingut al Regne Unit

Al Regne Unit es van publicar 21 mandats de cerca, que van comportar l’arrest de nou individus i la recuperació de 100 articles.

Com a part de l’operació del Regne Unit, un home de Merseyside Scott Cowley, va ser arrestat i condemnat ahir a dos anys de presó. Va infectar els ordinadors de víctimes innocents amb IM RAT per controlar les seves càmeres web i veure-les.

Els agents de detenció van trobar diverses carpetes a l’ordinador de Cowley que contenien gravacions de les seves víctimes. Aparentment, les carpetes contenien imatges i vídeos de les dones que es despullaven i durant moments íntims, inclòs el sexe.

La policia va tenir pocs problemes per localitzar Cowley, ja que segons va comprar el programari espia RAT mitjançant un compte PayPal vinculat al seu nom real i la seva adreça de correu electrònic. Stuart Mills, defensant Cowley, va dir: “… és sorprenent que estigui tan lliurement disponible per a la venda i la compra perquè no hi havia cap sofisticació; es va comprar amb el compte PayPal d’aquest acusat i es va identificar fàcilment”. Va afegir: “Aquest mateix acusat no és un individu especialment sofisticat.”

Què és un RAT?

Un trojan d’accés remot (RAT) és programari maliciós que permet als pirates informàtics controlar i controlar l’ordinador o la xarxa de la víctima. Funciona com a programes legítims d’accés remot que sovint utilitzen el suport tècnic per ajudar els clients amb problemes d’ordinador.

Tot i això, mentre que els programes d’accés remot legítims s’utilitzen per a suport tècnic i per compartir intercanvis de fitxers, els RAT s’utilitzen per espiar, segrestar ordinadors i robar informació confidencial.

Els RAT normalment es descarreguen amb un programa sol·licitat per la víctima o enviat com a fitxer adjunt per correu electrònic. Són difícils de detectar ja que no alenteixen un equip infectat. Tampoc apareixen a les llistes de programes o tasques que s’executen a l’ordinador. Llevat que un pirata informàtic es deixi eliminar suprimint fitxers o movent el cursor a la pantalla, les víctimes podrien estar infectades per un RAT durant anys sense notar-se.

Quin és l’objectiu dels RAT?

Els RAT proporcionen als pirates informàtics accés administratiu als equips infectats. Així, els pirates informàtics podrien eixugar l’ordinador de la víctima o realitzar accions il·legals en línia a nom de la víctima. Podrien robar informació com ara credencials d’inici de sessió i compte bancari en línia o dades de seguretat social. Un pirata informàtic també podria utilitzar un RAT per controlar l’ordinador de la víctima i convertir-lo en part d’una botnet.

A més, els RAT utilitzats per espiar són cada cop més populars. Prenen el control de les càmeres web de les víctimes i utilitzen els vídeos o imatges resultants per fer xantatge o altres finalitats indegudes. Alguns RATs ni tan sols activen el llum indicador de la càmera web, de manera que les víctimes desconeixen que se’ls mira.

Evitar els programes espia RAT

El públic i les empreses poden seguir senzills passos per protegir-se dels programes espia RAT. Aquests passos inclouen:

 • Instal·lació i manteniment actualitzat de programes antivirus efectius
 • Evitar descàrregues de programes o aplicacions que no siguin d’una font de confiança
 • Tenint cura abans de fer clic als enllaços dels correus electrònics, pot ser que siguin phishing
 • Tenir cura abans d’obrir fitxers adjunts als correus electrònics, encara que semblin procedents de persones conegudes
 • Evitar llocs web sospitosos
 • Coberta de càmeres web quan no s’utilitza, ja sigui un dispositiu integrat o inclòs
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map