Ampliació del zoom i de la casa: trucades de vídeo al vostre risc (privadesa) | VPNoverview.com

Molta gent treballa des de casa per culpa de la crisi de la corona, és per això que recentment hem publicat una àmplia guia sobre com treballar de manera segura des de casa. Amb la situació actual, moltes empreses organitzen les seves reunions mitjançant videollamades. Aplicacions com ara Google Hangouts, Skype i Zoom són serveis molt populars ara mateix. No obstant això, pot ser que el zoom no sigui la millor opció per a la vostra privadesa. Moltes persones també utilitzen aplicacions similars per organitzar una trucada en grup amb els seus amics. És important mirar el costat de la privadesa i seguretat d’aquests serveis. No voleu que algú s’uneixi a la vostra casa de casa sense que els convideu.


Zoom realitzat per a empresaris

Zoom ha establert clarament la seva aplicació en benefici de l’empresari. La privadesa dels empleats sembla menys important en aquest sentit. A l’aplicació Zoom, els empresaris poden seguir l’atenció d’altres participants en una videotrucada amb l’anomenat “Tracker Attentione Attendee”..

Això funciona de la manera següent: si un empleat no està actiu a Zoom durant 30 segons, se li notificarà a l’empresari. Si un empleat envia un correu electrònic o busca alguna cosa en un navegador, segons Zoom algú no presta atenció a la reunió en línia.

Aquesta aplicació només funciona si algú té instal·lada la versió 4.0 o més recent. Però, com que la majoria de la gent només ha passat a treballar des de casa, hi ha una bona possibilitat que molts només hagin instal·lat recentment el programa.

Actualització: El 2 d’abril, Zoom va anunciar que treballaria per millorar la privadesa i la seguretat de la plataforma.

Converses desades per Zoom

Els usuaris pagats també poden optar per gravar trucades al zoom. D’aquesta manera, tot el que es discuteix s’emmagatzema com a fitxer d’àudio i com a transcripció (text escrit). També es guarden els missatges de xat enviats entre els participants.

Els empresaris que utilitzin aquesta opció poden recuperar xats entre els seus empleats, fins i tot si no van participar en la conversa.

Zoom Passant dades de l’usuari

El zoom afirma en els seus termes i condicions que no revela les dades dels usuaris a tercers. Tot i així, empreses com Google poden visualitzar les dades amb finalitats de màrqueting. També es va trobar Zoom per compartir dades d’usuaris (com ara informació del dispositiu) amb Facebook, fins i tot d’usuaris de Zoom que no són propietaris d’un compte de Facebook..

Mitjançant la recollida d’informació i la compartició d’informació, Zoom pot fer publicitat en altres plataformes i llocs web. En les seves pròpies paraules, no es tracta tècnicament de la venda de dades, sinó que es podria considerar una venda segons alguna legislació regional o nacional.

Actualització: A 29 de març de 2020, Zoom ha declarat que deixa de compartir les dades dels usuaris amb Facebook.

Alguns usuaris de Twitter estan expressant la seva preocupació (vegeu tot el tuit aquí):

Zoom twitter

Les càmeres de zoom són susceptibles de connexió?

A més, prèviament s’ha demostrat que Zoom no és l’aplicació més segura per als seus usuaris i els seus dispositius. L’estiu passat vam veure que els usuaris de Mac que van iniciar una conversa amb zoom a través de Safari 12 eren vulnerables i que les càmeres fotogràfiques podien ser piratejades. A més d’això, Zoom havia configurat el servei de manera que els usuaris no estiguessin obligats a donar permís per utilitzar la càmera.

Després de queixes oficials al respecte, Zoom va decidir ajustar la configuració a l’estiu del 2019. Els usuaris ara han de proporcionar explícitament permís per a l’ús de les seves càmeres. Amb sort, això ha fet que sigui més difícil accedir a la càmera d’algú quan utilitza Zoom.

És vídeo privada trucada amb Houseparty realment privada?

Una altra aplicació que actualment s’utilitza àmpliament a causa de la corona és Houseparty. Les persones ho utilitzen per realitzar videotrugues amb amics i familiars. Tot i això, han aparegut alguns problemes de privadesa, tal com il·lustren els tuits a continuació (consulteu els tuits aquí i aquí).

Twitter Houseparty

Per exemple, un compte és públic de manera predeterminada. Això no només significa que els altres us poden trobar a l’aplicació, sinó que els desconeguts només poden aparèixer a les vostres videollamades, veure les vostres imatges de vídeo i parlar-ne.

Per evitar-ho, simplement ajusteu la vostra configuració. Manteniu premut el bloqueig a la part inferior de la pantalla. Si el bloqueig està tancat, el vostre mode privat està activat i els desconeguts ja no podran participar en les vostres converses.

No sempre es necessita un permís a Houseparty

En obrir Houseparty, l’aplicació demana permís per utilitzar la càmera i el micròfon. Això és essencial per utilitzar l’aplicació.

Houseparty també sol·licita accés als vostres contactes i ubicació. No heu de donar permís a l’aplicació per poder utilitzar l’aplicació. Per tant, si voleu protegir la vostra privadesa, assegureu-vos de no donar accés a Houseparty als vostres contactes i ubicació.

Deixa’t entrar a la casa

Només voleu trucar a una persona i no dir-li a altres que esteu en línia a Houseparty? Aleshores podeu iniciar la sessió de manera invisible. Per fer-ho, obriu l’aplicació mantenint premuda la icona de l’aplicació. A continuació, veureu un menú en el qual podeu triar “Entrar a casa”.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me