Actualització del zoom: la plataforma continua lluitant | VPNoverview.com

Hem informat sobre els problemes que ha enfrontat Zoom al voltant de la privadesa i la seguretat durant la crisi de la corona. Malauradament, els problemes encara no es resolen. El conseller delegat de Zoom va anunciar a principis d’abril que estan treballant dur per resoldre els problemes. El zoom ha esdevingut molt popular ara que la gent és a casa.


Va exercir el cap de seguretat de Facebook

Zoom respon a totes les crítiques fent un altre pas per millorar els problemes de privacitat i seguretat. La companyia va anunciar el 8 d’abril que van portar a l’exministre de seguretat de Facebook, Alex Stamos. Actuarà com a consultor extern, ajudant a solucionar els problemes de seguretat. Zoom es va apropar a Stamos després de publicar un fil a Twitter, fent suggeriments per resoldre alguns dels seus problemes de seguretat.

La companyia també ha creat un tauler de privadesa i seguretat completament nou. Alguns dels membres són caps de seguretat de grans empreses com VMware, Netflix, Uber i Electronic Arts. Tots faran un paper per assessorar el CEO sobre com afrontar la tasca massiva que li queda per davant.

Zoom demandat per l’accionista

Un dels accionistes de Zoom va demandar a la companyia per “exagerar les seves mesures de seguretat”. Afirma que ha perdut diners després de tota la mala publicitat que envoltava la manca de seguretat. Aquesta atenció als mitjans va provocar una disminució del seu preu de les accions.

Aquesta no és l’única demanda que podria enfrontar el Zoom. El mes passat l’empresa va ser demandada perquè havien compartit dades amb Facebook.

Dades de l’usuari enviades a la Xina

Els investigadors van descobrir que algunes dades d’usuaris del Zoom s’han manipulat a la Xina. Algunes trucades realitzades a Amèrica del Nord es van dirigir a la Xina. Algunes dades inclouen claus de xifratge. Aquestes tecles es poden utilitzar per desbloquejar converses que s’han desat. Zoom controla aquestes claus de xifratge, perquè la plataforma no està xifrada de punta a punta. Per tant, pot accedir a les trucades dels usuaris.

Normalment, les trucades es connecten mitjançant un servidor proper. Però sempre que no us pugueu connectar, per exemple, a causa de l’ús de pico, passareu per un centre de dades secundari. Zoom va explicar que quan augmentava la capacitat del servidor, va permetre que dos centres de dades xinesos acceptessin accidentalment trucades. Aquests centres de dades només serveixen com a còpia de seguretat en cas de congestió de xarxa.

Zoom té implementades regulacions per evitar l’accés no autoritzat a qualsevol d’aquest contingut, tot i que cal argumentar que tot l’accés no està autoritzat, ja que són reunions privades. El problema és que les autoritats xineses poden exigir al Zoom que entregui les claus de xifratge perquè els xinesos puguin veure què hi ha als seus servidors. El problema s’ha solucionat, però no està clar quins usuaris o quants han estat afectats.

Les escoles han prohibit la plataforma

Les preocupacions creixents sobre la privacitat i la seguretat han derivat en la prohibició del zoom a diverses escoles. Les escoles no s’asseuran ni esperaran que es resolguin tots els problemes. Nova York ha prohibit completament el zoom. En canvi, demanen a les escoles que treballin amb els equips de Microsoft. Les escoles de Nevada adopten mesures similars per evitar un entorn perillós per als seus professors i estudiants.

Les escoles nord-americanes no han perdut la fe en la seguretat de Zoom. Singapur també ha suspès l’ús de l’eina. El Ministeri d’Educació va decidir-ho després que els estudiants haguessin estat víctimes d’un Zoombomber.

Prevenció del zoombombatge

Zoom ja ha fet algunes mesures per evitar el “Zoombombi”. A partir del 5 d’abril, les persones hauran d’utilitzar una contrasenya per entrar a una reunió. Els identificadors de reunions sovint es van reutilitzar o fins i tot es van endevinar, cosa que va provocar que les persones rebessin les reunions d’altres persones. El zoom també ha habilitat la funció de sala d’espera de manera predeterminada, de manera que tothom que vulgui entrar a una reunió ha de ser acceptat per l’amfitrió.

Prohibició de les grans empreses i agències governamentals

La companyia de coets d’Elon Musk SpaceX ha prohibit recentment als empleats l’ús de la plataforma. La companyia desenvolupa una tecnologia que es considera vital per a la seguretat nacional, ja que la NASA és un dels majors clients de SpaceX. Aquesta prohibició es va produir després d’un avís de l’FBI sobre la seguretat de Zoom.

Google també ha decidit prohibir el programari Zoom dels ordinadors portàtils dels empleats, ja que no compleix els seus estàndards de seguretat. Encara permetran l’ús de la plataforma mitjançant aplicacions i navegadors mòbils.

No només les empreses que gestionen la prohibició d’informació segura del zoom, diversos governs també adopten mesures per garantir la seva seguretat.

El senat dels Estats Units ha dit als seus membres que ja no utilitzin l’aplicació. Taiwan i Alemanya també han aplicat restriccions a l’ús del Zoom. Té molt sentit que les autoritats manifestin la seva preocupació per la plataforma, ja que les reunions no estan xifrades de punta a punta. Els governs temen que la seva informació quedi al carrer.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me