YouTube implementeert officieel COPPA-privacywijzigingen voor alle op kinderen gerichte video-inhoud | VPNoverview.com

YouTube is deze week begonnen met de officiële uitrol van hun nieuwe advertentieregels voor op kinderen gerichte videocontent. De reden is een rechtszaak die YouTube met de Amerikaanse regering heeft aangespannen wegens schending van de Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA). De nieuwe regels zullen het beleid en de praktijken van YouTube in overeenstemming brengen met COPPA. Sommige videomakers zijn bang voor enorme verliezen aan advertentie-inkomsten.


Marketing aan kinderen

Er zijn een aantal redenen waarom marketing voor kinderen een miljardenbusiness is. Kinderen vormen een belangrijke demografie voor marketeers. Ten eerste is hun eigen koopkracht aanzienlijk en groeit deze. Ten tweede beïnvloeden ze de aankoopbeslissingen van hun ouders.

Bovendien is de huidige generatie kinderen zeer merkbewust en ontwikkelt zij een felle merkentrouw. Dit begint op de peuterleeftijd, wanneer kinderen commercials niet van een show kunnen onderscheiden. Ook is mond-tot-mondreclame enorm, vooral onder tieners en tieners.

Bovendien weten gebruikers niet altijd hoe ze op de juiste manier door de privacyinstellingen van YouTube kunnen navigeren. Gooi gegevensverzameling in de mix en het is gemakkelijk te begrijpen waarom het onderwerp zo controversieel is. Aan de ene kant is er een sterke oproep om kinderen op de markt te brengen, zij het op een ethische manier die geen gebruik maakt van hun naïviteit. Aan de andere kant worden de regels strenger en de boetes exponentieel hoger.

COPPA is al een tijdje in de buurt

De Amerikaanse Federal Children’s Online Privacy Protection Act bestaat al een tijdje. Het congres heeft in 1998 COPPA vastgesteld om de verzameling van persoonlijk identificeerbare informatie van kinderen te beperken zonder toestemming van hun ouders.

De regel van de Commissie die COPPA implementeert, die sinds april 2000 van kracht is, is gericht op sites, services en apps die voornamelijk zijn ontworpen voor kinderen van 12 jaar en jonger, of websites die bewust persoonlijke informatie van kinderen in die leeftijdsgroep verzamelen of bijhouden. De wet is van toepassing op makers van inhoud op dezelfde manier als wanneer de kanaaleigenaar een eigen website of app had.

COPPA verbiedt onder meer het verzamelen van informatie zoals namen, adressen, IP-adressen en cookies zonder voorafgaande toestemming van de ouders. De wet vereist ook dat sites ‘een volledig privacybeleid plaatsen, ouders rechtstreeks op de hoogte stellen van hun praktijken voor het verzamelen van informatie en verifieerbare toestemming van de ouders krijgen voordat ze persoonlijke informatie van hun kinderen verzamelen of deze met anderen delen’..

Privacywijzigingen op YouTube

De reden voor de uitrol van deze wijziging door YouTube is een rechtszaak die het platform voor het delen van video’s met de regering heeft gesloten wegens schending van COPPA. In september kreeg YouTube een boete van $ 170 miljoen door de Amerikaanse toezichthouder, de Federal Trade Commission (FTC), en beloofde als onderdeel van de schikking aanpassingen te maken.

Het is nu verboden om gerichte advertenties weer te geven bij video’s van kinderen. Bovendien is het onmogelijk om commentaar te geven op video’s die gericht zijn op een jong publiek. Veel van de andere functies van YouTube, zoals het verzenden van pushmeldingen, zijn ook uitgeschakeld.

Kanaaleigenaren moeten aangeven of de video’s die ze uploaden ‘gericht zijn op kinderen’. Het doel van deze vereiste is ervoor te zorgen dat zowel YouTube- als kanaaleigenaren de wet naleven.

Omdat het niet altijd mogelijk is om te weten wie de kijker is, wordt iedereen die een ‘kindervideo’ bekijkt, als een kind gezien. Het maakt niet uit hoe oud de kijker eigenlijk is.

De nieuwe regels zijn onmiddellijk van toepassing op alle video’s wereldwijd. YouTube gebruikt AI-algoritmen om te controleren of videomakers hun inhoud correct hebben gelabeld. Bovendien zegt YouTube dat het het label zal overschrijven in geval van fouten of misbruik en mogelijk actie zal ondernemen tegen overtreders, waaronder het beëindigen van het account.

Sterke impact op het bedrijf van videomakers

Kanalen die zijn gericht op video’s van kinderen zullen ongetwijfeld een sterke zakelijke impact hebben en mogelijk een verlies aan advertentie-inkomsten. YouTube zei dat het ‘toegewijd is om videomakers te helpen door dit nieuwe landschap te navigeren en ons ecosysteem van gezinscontent te ondersteunen’.

Videomakers weten sinds september dat de veranderingen komen. Zoals hierboven vermeld, moeten videomakers zelf aangeven of een video bedoeld is voor kinderen of niet. YouTube legt de verantwoordelijkheid en eventuele FTC-boetes bij de makers.

De FTC biedt wel richtlijnen die distributeurs en makers helpen om te bepalen of content op kinderen is gericht. Content wordt niet beschouwd als ‘gericht op kinderen’, alleen omdat sommige kinderen deze mogelijk zien. Maar volgens distributeurs en makers blijft wat een kindervideo eigenlijk is, vaag. Of op zijn minst breed en vaag genoeg om veel makers van inhoud bang te maken.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map