Streamen, tv kijken en downloaden neemt toe dankzij het coronavirus. Welke films en series kijken mensen? | VPNoverview.com

Sinds de introductie van beschermende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben streamingdiensten, televisiekanalen en torrent-sites een sterke stijging van het aantal abonnees, kijkers en bezoekersaantallen gezien. Verschillende mediaberichten en onderzoeksgegevens bevestigen deze trend, waaronder Forbes, Torrentfreak en Comscore. Hoewel dit misschien geen verrassing is, valt op dat films en series over virusuitbraken erg populair zijn. Live televisie heeft ook een toename van het aantal kijkers gezien.


Aantal Disney + wekelijkse abonnees verdrievoudigd

Van zaterdag 14 maart tot en met maandag 16 maart is het aantal Disney + -abonnees verdrievoudigd in vergelijking met de week ervoor. Dit is de grootste groei voor Disney + tot nu toe in 2020. Een zeer welkome toename, aangezien Disney hun themaparken in de VS, Europa en Azië moest sluiten vanwege de COVID-19-uitbraak.

Waar kijken mensen naar op Disney + tijdens de Coronavirus-uitbraak?

Na strengere beschermingsmaatregelen als gevolg van de COVID-19-uitbraak, besloot Disney + de releasedatum van sommige films en series naar voren te schuiven. Bijgevolg Frozen 2 en Marvel Agents van S.H.I.E.L.D. zijn al beschikbaar op Disney +. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze twee films in de top 10 trending Disney + films en series staan, samen met enkele nieuw uitgebrachte klassiekers, Disney + Originals en kinderseries.

Trending films en series op Disney+
1. Bevroren 2
2. The Lion King (2019)
3. Bevroren
4. Mickey Mouse Clubhuis
5. Marvel Agents of S.H.I.E.L.D.
6. Star Wars: The Clone Wars
7. Moana / Vaiana
8. De Mandolorian
9. Sofia de eerste
10. Aladdin (2019)

Netflix heeft de abonneebasis met 47% gezien

Netflix doet het al jaren goed, maar het lijkt erop dat de COVID-19-uitbraak hun cijfers nog verder verhoogt. Het aantal abonnees van Netflix is ​​tussen 14 en 16 maart met 47% gegroeid. Dit wordt ondersteund door gegevens die zijn gerapporteerd door Forbes, die is gebaseerd op de Amerikaanse Netflix-gebruikersgroep. Netflix-aandeelhouders lijken de overtuiging te delen dat Netflix zal profiteren van het cocooning-effect. Terwijl veel andere bedrijven worstelen met een scherpe daling van hun aandelenkoers, stegen de Netflix-aandelen alleen al in februari met 7%. Volgens een bericht op Yahoo zal de groei naar verwachting op de langere termijn vertragen of zal het aantal abonnees opnieuw afnemen. Dit komt omdat Netflix een luxe product is en met de aanstaande verwachte economische neergang dankzij de uitbraak van het coronavirus, zullen abonnementen op deze producten waarschijnlijk worden geannuleerd.

Wat kijken mensen op Netflix tijdens de uitbraak van het Coronavirus?

Films over virussen en virusuitbraken zijn momenteel erg populair. Het is dan ook niet onverwacht dat de documentaire “Pandemic” trending is op Netflix. Daarnaast trekken ook de volgende films en series veel kijkers aan:

Trending films en series op Netflix (VS)
1. Tijgerkoning
2. Allemaal Amerikaans
3. Zelfgemaakt
4. Het platform
5. Liefde is blind
6. Tom Segura: Ball Hog
7. De brief voor de koning
8. De inzittende
9. Boss Baby: Back in Business
10. 100 mensen

In veel landen kijken mensen naar Amerikaanse Netflix. Dit komt omdat de Amerikaanse Netflix-database een veel breder scala aan films en series beschikbaar heeft. Daarom zoeken veel mensen buiten de VS naar manieren om toegang te krijgen tot de Amerikaanse versie van Netflix.

Sommige streamingdiensten zien het aantal nieuwe klanten verdubbelen

In sommige landen zien streamingdiensten een aanzienlijke toename van het aantal abonnees. Een woordvoerder van de Nederlandse streamingdienst Videoland meldt: “Toen er beschermende maatregelen werden getroffen tegen de uitbraak van het coronavirus, zagen we het aantal nieuwe Videoland-klanten verdubbelen.”

Videoland bracht ook het tweede seizoen van “Mocro Mafia” eerder uit dan gepland, omdat er veel vraag was van gebruikers vanwege de uitgevoerde COVID-19-maatregelen. “Nu veel mensen thuis blijven, kregen Videoland en de cast van Mocro Mafia talloze berichten van mensen die ons vroegen om het nieuwe seizoen eerder uit te brengen.”

Andere lokale streamingdiensten zoals Cinetree, een streamingdienst voor arthouse-films, zien ook een toename van het aantal abonnees. “Het aantal bezoeken is de afgelopen weken aanzienlijk toegenomen”, zei oprichtster van Cinetree, Actrice Hanna Verboom, in een interview met de Nederlandse krant AD.

Streamingdiensten verlagen de videokwaliteit

Op verzoek van de Europese Commissie hebben Netflix en YouTube de kwaliteit van hun video’s tijdelijk verlaagd. Dit komt omdat de toename van het aantal video’s dat wordt gestreamd, anders het internet kan overbelasten. Bijgevolg bracht de Europese commissaris, Thierry Breton, dit mogelijke probleem onder de aandacht van verschillende technologiebedrijven. Amazon, Disney +, Apple TV +, Facebook en Instagram hebben ook de kwaliteit van hun video’s verlaagd. Als gevolg hiervan zijn de audio- en videokwaliteit van gestreamde video’s iets slechter, maar het internet blijft in ieder geval toegankelijk, zelfs voor mediaberichten over de uitbraak van het coronavirus.

Tv-kijkcijfers stijgen sterk, nieuws en actualiteiten zijn bijzonder populair

Televisie is in veel landen een van de belangrijkste vormen van massamedia. In tijden van crisis, zoals bij de huidige coronaviruscrisis, waarin de meeste mensen noodgedwongen thuis blijven, wordt tv-kijken populairder. Bijgevolg zien veel televisiekanalen hun kijkcijfers aanzienlijk toenemen.

In Nederland heeft de onafhankelijke organisatie Stichting KijkOnderzoek het kijkgedrag onderzocht van mensen die thuis moeten blijven als onderdeel van de coronavirusmaatregelen. De afgelopen twee weken is er dagelijks vijftien minuten langer per dag naar live televisie gekeken dan normaal. Tot nu toe is de schermtijd in 2020 met 33 minuten per dag toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Vooral programma’s in het non-fictie-genre zijn populair. Nieuws- en actualiteitenprogramma’s, zoals het nieuws en persconferenties over de VOCID-19-crisis, waren goed voor 38% van de totale kijktijd. Het is niet verrassend dat het aantal bekeken sportevenementen aanzienlijk is gedaald, aangezien deze grotendeels zijn geannuleerd vanwege COVID-19.

Torrents heeft ook een toename van de downloadfrequentie gezien tijdens de coronaviruscrisis

Volgens Torrentfreak is er een piek in het aantal bezoekers van torrent-sites sinds de coronavirusbeschermende maatregelen in Italië zijn ingevoerd.

Ook interessant is de interesse in de film “Contagion”. Deze film gaat over een virusgerelateerde pandemie. Het staat nu in de top 10 van meest gedownloade torrents, hoewel de film in 2011 werd uitgebracht. Nadat torrent-releasegroep YTS vorige week twee nieuwe rips van “Contagion” uitbracht, werd de film honderdduizenden keren gedownload, genoeg om een plaats in de wekelijkse top 10 van Torrentfreak’s meest gedownloade films. Volgens Torrentfreak is het de eerste keer dat een oudere film jaren na de release van de film de top 10 bereikte..

Welke films en series het meest zijn gedownload tijdens de uitbraak van Coronavirus?

Zoals gewoonlijk bestaat de top 10-lijst van Torrentfreak voornamelijk uit recent uitgebrachte films. Opvallend is echter dat de bijna 10 jaar oude film Contagion een plek heeft bemachtigd in deze top 10 lijst.

Top 10 torrent-downloads
1. Star Wars: aflevering IX
2. De onzichtbare man
3. 1917
4. Sonic: The Hedgehog
5. Jumanji: het volgende niveau
6. De jacht
7. Bevroren 2
8. Verder
9. Besmetting
10. de bankier

Deze lijst bevat ook Frozen 2, hoewel deze film legaal beschikbaar is via Disney +. Interessant is dat sommige mensen deze film blijkbaar liever downloaden via torrent-netwerken in plaats van zich te abonneren op een streamingdienst, hoewel ze het risico lopen hoge downloadboetes te krijgen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map