Disney Plus-lancering: kijken met een VPN | VPNoverview.com

Deze week is Disney Plus gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada en Nederland. Volgende week hebben fans in Australië en Nieuw-Zeeland ook toegang tot de indrukwekkende Disney-gerelateerde bibliotheek. Helaas zijn de dingen niet zo magisch als u buiten deze landen woont of reist: u krijgt daar niet gemakkelijk toegang. Sommige gebruikers van VPN-services hebben dezelfde problemen, ongeacht waar ze wonen.


Wat is Disney Plus?

Disney Plus is de nieuwe langverwachte streamingdienst van Disney. Net als Netflix, Apple TV + en Amazon Prime is het een video-on-demand-service met een uitgebreide bibliotheek met shows, series en films die je op elk moment kunt bekijken vanaf bijna elk apparaat. Naast typische Disney-films en -shows biedt de streamingdienst ook nieuwe releases van Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.

Volgens Bob Iger, CEO van Disney, zal bijna elke film in de Disney-catalogus uiteindelijk beschikbaar zijn op Disney Plus. Dit omvat alle animatiefilms die eerder waren opgesloten in de “Disney-kluis”. Sommige komen in een bewerkte versie of met een waarschuwing, wanneer wordt aangenomen dat de “inhoud verouderde culturele afbeeldingen bevat”. Voorbeelden zijn Song of the South, dat Disney in de jaren ’80 begroef, en een racistische scene in de originele versie van Dumbo. Met deze archiefinhoud trekt Disney Plus waarschijnlijk ook abonnees buiten Disney-, Star Wars- en superheldenfans, wat bijdraagt ​​aan de kerngroep van gezinsgebruikers die van alles van Disney houden en waarschijnlijk zullen komen en blijven.

De stand-alone service van Disney Plus is advertentievrij en kan streamen in 4K Ultra HD. Eén account kan maximaal 7 profielen hebben en maakt streaming op 4 apparaten tegelijk mogelijk. Je kunt content bekijken op je computer, maar ook op iOS, AppleTV, Android, Google Chromecast, Roku, Sony PlayStation 4, Microsoft Xbox One en binnenkort Amazon Fire TV.

Landen waar Disney Plus wel en niet beschikbaar is

Op 12 november konden fans in de VS, Canada en Nederland als eersten een abonnement nemen op Disney Plus. Een tweede lanceringsdatum is gepland voor 19 november, waarbij Australië en Nieuw-Zeeland aan de mix zullen worden toegevoegd. Het VK en West-Europa volgen naar verwachting in maart 2020, Latijns-Amerika in augustus 2020 en Azië-Pacific en Oost-Europa in september 2021. Aziatische landen zoals India, Indonesië en Thailand staan ​​momenteel niet op de lijst.

Licentieovereenkomsten en andere wegversperringen zorgen ervoor dat Disney nog niet in elk land exact dezelfde bibliotheek kan aanbieden. Het opnieuw verkrijgen van het internationale distributierecht voor al zijn inhoud zal een lang proces zijn, maar een belangrijke stap om een ​​wereldwijde lancering mogelijk te maken.

De manier waarop Disney bepaalt welke gebruiker bepaalde inhoud mag bekijken en wie niet, is gebaseerd op de IP-adressen van die gebruikers. Zo blokkeren streamingdiensten vaak gebruikers die zich buiten de beschikbare regio’s bevinden. Sommige gebruikers hebben hier een oplossing voor gevonden door een VPN-service te gebruiken. Met een VPN-service kunnen ze hun IP-adres wijzigen in een IP-adres in een ander land. Op deze manier zal de website waarmee ze proberen verbinding te maken – in dit geval Disney Plus – denken dat ze zich in het specifieke land bevinden en kunnen ze zich aanmelden en hun abonnement gebruiken alsof ze er inderdaad waren.

Disney Plus bekijken met een VPN

Veel mensen gebruiken een VPN om hun internetverbinding te beveiligen. Hiermee kunnen ze anoniem en veilig op het internet surfen. Afgezien daarvan heeft een VPN nog veel meer voordelen. Steeds meer streamingdiensten proberen echter VPN-gebruikers te blokkeren. Disney Plus is een van die services. Dit betekent dat, zelfs als u in een land woont waar u nu toegang zou moeten hebben tot Disney Plus, u geen inhoud kunt bekijken terwijl uw VPN is ingeschakeld. Dit probleem maakt het voor velen een stuk moeilijker om Disney Plus te gebruiken.

Als je wilt weten hoe je Disney Plus veilig kunt bekijken met een VPN, lees dan dit artikel. U kunt ook VPN-providers vergelijken en meer leren over het opzetten van een VPN op deze website.

10 miljoen abonnees en tellen

Deze week bevestigde Disney dat het al meer dan 10 miljoen aanmeldingen heeft overtroffen. Dit omvat zowel betalende als niet-betalende abonnees, aangezien Disney een gratis proefperiode van zeven dagen aanbiedt.

Gebruikers ondervonden enkele problemen, die Disney heeft toegeschreven aan de overweldigende vraag die het platform genereerde tijdens de eerste serviceweek. Natuurlijk zijn sommige kinderziektes niet onverwacht en het is onwaarschijnlijk dat dit een probleem op lange termijn is.

Morgan Stanley-analist, Benjamin Swinburne, heeft onlangs zijn prognose verhoogd en voorspelt dat de streamingdienst van Disney tegen 2024 130 miljoen abonnees zal bereiken, waaronder Hulu, Disney Plus en ESPN Plus. Ter vergelijking: in het derde kwartaal van 2019 telde Netflix wereldwijd meer dan 158 miljoen betalende streaming-abonnees, evenals 5,5 miljoen gratis proefklanten.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map