Bill van de Senaat zou TikTok verbieden van telefoons van de Amerikaanse regering | VPNoverview.com

De Republikeinse senator Josh Hawley heeft wetgeving geïntroduceerd die federale werknemers verbiedt de TikTok-app voor sociale media te gebruiken. Hij beschuldigde het bedrijf ervan gegevens te delen met de Chinese regering. Het wetsvoorstel is in huis goedgekeurd en wacht nu op een stemming in de senaat. In 2019 was TikTok de meest gedownloade app in de VS..


TikTok heeft banden met de Chinese regering

Het wetsvoorstel, dat het gebruik van TikTok door alle federale werknemers op alle apparaten van de federale overheid wil verbieden, werd op 12 maart door de republikeinse senatoren Josh Hawley en Rick Scott in het huis geïntroduceerd. De belangrijkste redenering voor deze stap is dat TikTok eigendom is van het Chinese bedrijf ByteDance. Volgens de Chinese wet is het verplicht om gebruikersgegevens met de overheid te delen als ze daarom vragen. Dit kan daarom worden beschouwd als een veiligheidsrisico voor Amerikaanse gebruikers.

Tijdens de introductie in het huis verklaarde Hawley het volgende: “TikTok is eigendom van een Chinees bedrijf dat leden van de Chinese Communistische Partij in haar bestuur omvat, en het is wettelijk verplicht om gebruikersgegevens met Peking te delen. Het bedrijf gaf zelfs toe dat het gebruikersgegevens verzamelt terwijl hun app op de achtergrond draait ”.

Het verbod is goedgekeurd als onderdeel van de Rights for Transportation Security Officers Act (H.R.1140). De TikTok-wetgeving werd aan het wetsvoorstel toegevoegd door middel van een unaniem goedgekeurd amendement.

Het Pentagon, het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Binnenlandse Veiligheid en de TSA hebben hun werknemers in het verleden allemaal verboden TikTok op overheidsapparaten te gebruiken. Dit werd gedaan vanwege bezorgdheid over de veiligheid en bezorgdheid over mogelijke spionage door de Chinese regering.

De app werd voorheen gebruikt bij het rekruteren van cadetten voor het leger, maar senator Chuck Schumer maakte zich zorgen over de beveiliging van het platform. Een woordvoerder van de marine verklaarde dat personeel normaal gesproken populaire sociale media-apps op hun overheidsapparatuur mag gebruiken, hoewel specifieke apps soms vanwege veiligheidsrisico’s worden verboden. TikTok werd een van die afgelopen december.

De reactie van het platform

TikTok heeft eerder gezegd dat het geen Amerikaanse gebruikersgegevens opslaat in China. Dit betekent dat de Chinezen geen toegang hebben tot deze informatie. De informatie is opgeslagen onder de Amerikaanse wetgeving. Maar er is in de VS al lang groeiende bezorgdheid over China en hun gebrek aan vrijheid van meningsuiting en internetveiligheid. Mensen zijn bang dat de informatie nog steeds in Chinese handen zal komen.

Een TikTok-woordvoerder zei dat hij graag een aantal wetgevers zou willen ontmoeten om de problemen te bespreken. “Hoewel we denken dat de zorgen ongegrond zijn, begrijpen we ze en blijven we onze waarborgen verder versterken terwijl we onze dialoog met wetgevers versterken om ons beleid te helpen verklaren,” zei hij.

TikTok Privacybeleid

Wanneer je het privacybeleid van TikTok bekijkt, zie je dat ze veel informatie over jou verzamelen die kan worden gedeeld. Dit kan mogelijk gevaarlijk zijn. Ze verzamelen gegevens over uw locatie, berichten en browsegedrag.

“We verzamelen informatie over het apparaat dat u gebruikt om toegang te krijgen tot het Platform, inclusief uw IP-adres, unieke apparaat-ID’s, model van uw apparaat, uw mobiele provider, tijdzone-instelling, schermresolutie, besturingssysteem, app- en bestandsnamen en -typen, toetsaanslag patronen of ritmes en platform. ‘

En dat is wanneer u ervoor heeft gekozen om geen andere sociale netwerken aan uw account te koppelen. Telkens wanneer u informatie in de app invoert, wordt deze gebruikt om een ​​gebruikersprofiel te maken. Door alleen een profiel aan te maken op het platform geef je ze al zoveel. En dat is voordat je zelfs maar iets hebt gepost.

Veiligheidsinstellingen

Het is misschien goed om te weten dat de standaard veiligheidsinstellingen op TikTok niet de beste zijn voor je privacy. Wanneer u naar uw account gaat en op “Privacy en veiligheid” klikt, vindt u enkele opties om uw TikTok-ervaringen een beetje veiliger te maken. Onder ‘Veiligheid’ ziet u dat de standaardinstelling voor de meeste opties ‘Iedereen’ is. Misschien wilt u die nog eens heroverwegen en wijzigen zodat alleen firend’s hem kunnen zien. Vooral als je een minderjarige bent die het platform gebruikt. Want helaas zijn er veel mensen online met slechte bedoelingen.

Liefdadigheid geven

Te midden van al deze controverse volgt TikTok andere grote technologiebedrijven in de strijd tegen de corona-crisis. Het bedrijf kondigde vorige week aan dat het medisch personeel, leraren en gemeenschappen gaat ondersteunen. TikTok heeft hiervoor $ 250 miljoen gereserveerd. Bovendien dragen ze advertentieruimte over aan volksgezondheidsorganisaties en bedrijven die willen herbouwen, ter waarde van nog eens $ 125 miljoen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me