Beleid van Amazon Ring: “Open deur voor schendingen van privacy en burgerlijke vrijheid” | VPNoverview.com

Het bedrijfsbeleid en de beveiligingspraktijken van Amazon Ring worden onderzocht op schendingen van privacy en burgerlijke vrijheden. Niet alleen is Ring’s beveiliging van persoonlijke gegevens van klanten laks, het vergemakkelijkt ook de toegang tot wetshandhavingsinstanties tot videobeelden van klanten.


Wat is Ring?

Ring is een bedrijf van Amazon dat een reeks thuisbeveiligings- en smart home-producten produceert. Hun assortiment omvat de Ring Neighbours App en de Ring Video Doorbell.

De Ring Video Doorbell is het toonaangevende product van Amazon. Het is een slimme deurbel met een high-definition camera en bewegingssensoren en is geïntegreerd met een bijbehorende mobiele app. Met de Ring-app kunnen gebruikers realtime video bekijken vanaf de camera van de deurbel. Ze kunnen ook meldingen ontvangen wanneer er wordt aangebeld en communiceren met bezoekers aan de deur via de ingebouwde luidspreker en microfoon van de deurbel.

Ring als bewakingscamera

De Ring Video Doorbell kan ook worden gebruikt als bewakingscamera. Als bewaking is ingeschakeld, activeert de deurbel automatisch opnames wanneer er wordt gebeld of wanneer de bewegingssensoren worden geactiveerd. De videobeelden die met de Ring-camera zijn gemaakt, worden vervolgens automatisch geüpload en opgeslagen op Amazon-servers.

Het is deze laatste functionaliteit, d.w.z. de bewakingsmogelijkheden van Ring Doorbell, waar de meeste mensen mee op de been zijn. Om nog maar te zwijgen van de Ring Neighbours-app. Een app voor buurtbewaking waarmee gebruikers zich ook kunnen aanmelden om hun camerabeelden openbaar te maken aan wetshandhavingsinstanties.

Betreft Surround Ring Video Doorbells

De videodeurbellen van de Ring hebben veel zorgen gewekt. De drie grootste zorgen hebben echter betrekking op schendingen van de privacy, lakse beveiligingspraktijken van bedrijven en schendingen van burgerlijke vrijheden.

Privacyschendingen

De eerste grote zorg betreft mogelijke schendingen van de privacy. In dit geval gaat het niet zozeer om privacyschendingen van Ring-deurbel-eigenaren, maar meer om de bezoekers van een deurbel-eigenaar en hun buren. Eigenaars van een deurbel kunnen kiezen of ze de bewakingscamera-functionaliteit van Ring willen gebruiken of niet. Bezoekers die aan de deur komen of mensen in de buurt hebben daar echter niets over te zeggen.

Het privé-leven van individuen kan op video worden opgenomen zonder dat ze daarvoor toestemming hebben gegeven. Ze hebben ook geen zeggenschap over wat er met de gemaakte beelden wordt gedaan. De privacy en veiligheid van miljoenen individuen zouden in gevaar kunnen worden gebracht zonder dat ze zich hiervan bewust waren. Zeker als de beelden in verkeerde handen vallen. Mensen moeten het recht hebben om te weten wie precies in het bezit is van video die is opgenomen met Ring’s producten.

Ed Markey, een democratische senator van de Verenigde Staten voor Massachusetts, zei in een verklaring: “Het beleid van Amazon Ring is een open deur voor privacy en schendingen van de burgerlijke vrijheid.” Hij zei verder: “Als je een volwassene bent die met je hond loopt of een kind dat op het trottoir speelt, hoef je je geen zorgen te maken dat Ring’s producten beelden van jou verzamelen en dat de politie die beelden voor onbepaalde tijd vasthoudt of deelt die beelden met derden. ‘

Losse zakelijke beveiliging en veiligheidsmaatregelen

De zorgen over privacyschendingen worden nog versterkt door het feit dat het beveiligingsbeleid en de praktijken van Amazon met betrekking tot de enorme hoeveelheid gegevens die met Ring-apparaten worden verzameld, allesbehalve geweldig zijn. Er zijn gevallen gemeld waarin de kwetsbaarheden van Ring werden misbruikt, waaronder een waarbij Ring-deurbellen de wifi-wachtwoorden van gebruikers in niet-versleutelde tekst lieten zien.

Andere rapporten hebben bezorgdheid geuit over de interne cybersecurity- en privacywaarborgen van Amazon Ring met betrekking tot videobeelden van klanten op Amazon-servers. Zo is gemeld dat Ring-medewerkers in Oekraïne vrijwel onbeperkt toegang kregen tot video’s van wereldwijde Ring-camera’s. Werknemers kregen toegang tot de beelden voor onderzoeks- en ontwikkelingsdoeleinden met weinig tot geen beveiligingscontroles of waarborgen.

Schendingen van de burgerlijke vrijheden

De derde grote zorg is dat Amazon wetshandhavingsinstanties toegang geeft tot videobeelden op zijn servers. In de VS werden videobeelden van Ring-camera’s aan de politie verstrekt om ze zonder beperkingen op te slaan, te analyseren en te delen. Amazon heeft de politie ook geen beperkingen opgelegd met betrekking tot hoe lang ze de beelden mogen bewaren.

Bovendien beperkt Amazon volgens een onderzoek onder leiding van senator Markey de wetshandhavingsinstanties niet om beeldmateriaal met derden te delen. Bovendien heeft Amazon geweigerd de biometrische gegevens van gebruikers in Ring-videobeelden niet te verkopen aan wetshandhavingsinstanties voor gebruik in biometrische herkenningssystemen, zoals gezichtsherkenningssystemen.

Het is dit partnerschap met wetshandhavingsinstanties dat door velen wordt gezien als een schending van de burgerlijke vrijheden. “Amazon heeft de perfecte oplossing gevonden voor het democratische proces”, aldus de strijdgroep voor digitale rechten, Fight the Future. “Deze partnerschappen ondermijnen ons democratisch proces en onze fundamentele burgerlijke vrijheden – ze moeten worden verboden.”

Reactie van Amazon Ring

Een Ring-woordvoerder zei in een verklaring: “Ring-gebruikers vertrouwen op ons om hun huizen en gemeenschappen te helpen beschermen, en we nemen die verantwoordelijkheid zeer serieus. Ring bezit of beheert de video’s van gebruikers niet, en we hebben met opzet de Neighbours Portal ontworpen om ervoor te zorgen dat gebruikers kunnen beslissen of ze hun video’s vrijwillig aan de politie willen verstrekken. “

Ben je gerustgesteld?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map