Vegye át az adatvédelmi beállításait iPhone vagy iPad készüléken

Az Apple termékek elegánsak, könnyen kezelhetők és képesek még a legigényesebb felhasználókra is lenyűgözni. Az Apple App Store minősége szigorúan átvilágításra kerül. Az Apple azt is biztosítja, hogy az alkalmazáskészítők ne használják ki az Ön személyes adatait az Ön tudta nélkül. Az alkalmazások azonban jogszerűen megalapozott indokokat adhatnak a telefon adatainak elérésére. Ezek az adatok többet fedhetnek fel rólad, mint szeretné. Az adatvédelmi beállítások megértésével megóvhatja magánéletét, és biztosíthatja adatainak biztonságát.


Miért fontos az adatvédelem?

Adatvédelmi beállítások iOS iPhoneTalán a legfrissebb botrányok, amelyek azt mutatják, hogy a vállalatok visszaélnek a személyes adatok felhasználásával, aggasztottak. Lehet, hogy adsz gyermekének iPhone vagy iPad készüléket, és meg akarja óvni magánéletüket, amikor az eszközt használják. Számos jó oka van annak, hogy lépéseket tegyen a magánélet védelme érdekében iPhone vagy iPad készülék használata közben.

A legtöbb ingyenes szolgáltatás és alkalmazás nyereséget nyer azzal, hogy szolgáltatásain hirdetéseket értékesít. A hirdetők többet fizetnek, ha hirdetéseiket a termékük iránt érdeklődő ügyfelek számára jelenítik meg. Igényeik kielégítése érdekében az alkalmazások és webhelyek készítői adatokat gyűjtnek rólad, amikor szolgáltatásaikat használják, és ezeket az információkat eladják a hirdetőknek. Az Ön adatai magántulajdonban lévő információkat tartalmaznak az orvosi kérdésekről, gyermekeiről, jövedelméről és egyéb olyan érzékeny adatokról, amelyeket esetleg nem hajlandó feltárni.

Az Apple összegyűjti az Ön adatait anonim módon. Egyes vállalatok azonban az Ön adatait olyan módon értékesítik, amely visszakereshető Önnek. Ha ezeket az adatokat nem biztosítja, a hackerek betörhetnek és ellophatják az információkat. Ez potenciálisan zavart vagy sértést okozhat, amikor az adatait online tárják fel.

Az adatvédelmi beállítások módosítása elősegíti az adatok ellenőrzését. Ez egy biztonsági réteggel bővíti az információkat, hogy megakadályozzák adatainak visszaélését vagy ellopását.

Állítsa be a helybeállításokat

A helymeghatározási információk a legértékesebb információt hozhatják létre a hirdetőknek vagy bárki másnak, aki hozzáfér az Ön adataihoz. A készüléken rólad gyűjtött legtöbb adat csak azt foglalja magában, amit az iPhone vagy iPad használata közben végez. A helymeghatározási adatok feltárják, mit csinálsz a való világban. Azok a boltok, amelyekben gyakran játszik, amikor valahova új lépsz, és mikor mennek egy helyre, sokat derül ki arról, hogy kik vagytok, és mi az érdekeid.

Nyissa meg a „Beállítások” elemet, és érintse meg az „Adatvédelem” menüpontot. Itt számos hasznos beállítást talál, amelyeket az adatvédelem érdekében módosíthat. Keresse meg és koppintson a „Helymeghatározási szolgáltatások” elemre. Itt kiválaszthatja az egyes alkalmazásokat, hogy hozzáférést kapjanak a helyadataihoz, vagy rákattinthat a képernyő tetején lévő csúszkara, hogy kikapcsolja az iPhone vagy iPad összes alkalmazásának helymeghatározási szolgáltatásait..

Az Apple Analytics kezelése

Az iOS régebbi verzióiban az Analytics „Diagnosztika” volt & Használat’. Ez a terület azokat az információkat tartalmazza, amelyeket a készülékedről megosztott az Apple. Ezen adatok egy része hasznos megosztásra, és segít abban, hogy az Apple biztosítsa az eszköz zökkenőmentes működését. A továbbított egyéb adatok zavaróbbnak tűnhetnek. Az átadott adatok tartalmazhatják az egészségre és tevékenységekre vonatkozó adatokat, amelyeket Önnek valószínűleg nem lehet megosztani az Apple-rel.

A Beállítások alkalmazásban koppintson az „Analytics” elemre. Válassza ki azokat a beállításokat, amelyekkel nem szeretné megosztani, és válassza ki a csúszkát, hogy kikapcsolja az információk megosztását. Ide tartoznak az elemzési adatok, az alkalmazásfejlesztőkkel megosztott adatok az alkalmazások összeomlásáról és arról, hogy miként használja az alkalmazásukat. Sőt, iCloud elemzések, amelyek tartalmazhatnak a Siri használatával összegyűjtött adatokat.

Ön kezeli az alkalmazási engedélyeket

Egy alkalmazás telepítésekor rendszerint engedélyt kér bizonyos szolgáltatások eléréséhez a telefonjáról. Ezek a szolgáltatások magukban foglalhatják a helyet, a mikrofonhoz való hozzáférést, a hozzáférést más alkalmazásokhoz, a névjegyeket és a csatlakoztatott eszközöket. Noha az alkalmazásnak nem biztos, hogy teljes funkcionalitása van, ha nem fér hozzá az összes igényelt szolgáltatáshoz, Ön felel azért, hogy mely szolgáltatásokat használja az alkalmazás.

A „Beállítások” alkalmazásban koppintson a „Adatvédelem” elemre. Itt kiválaszthat minden alkalmazást, és átjárhatja az engedélyeket. Kattintson az egyes szolgáltatások vagy alkalmazások melletti csúszkara az engedély ki- vagy bekapcsolásához.

A hirdetések nyomon követése kulcsfontosságú az adatvédelem szempontjából

A legtöbb érzékeny adatot csak reklámozás céljából osztják meg. A hirdetéskövetés irányításának átvétele az egyik kulcsfontosságú lépés a magánélet védelme érdekében. Az iOS-eszközökön a hirdetéskövetés korlátozása korlátozza az adatok felhasználhatóságát az Ön hirdetésére.

A „Beállítások” alkalmazásban érintse meg újra az „Adatvédelem” elemet. Görgessen le a „Reklám” elemhez. Kattintson a „Hirdetéskövetés korlátozása” melletti csúszkára, hogy korlátozza adatainak a hirdetők általi felhasználását. Meg kell jegyezni, hogy ez nem szünteti meg a hirdetéskövetést, csak korlátozza. Az adatvédelem további javításához érintse meg a „Reklám-azonosító visszaállítása” elemet. Ezzel megszűnik a személyi azonosítójához már megcímkézett információ.

További információ arról, hogy az iOS hogyan használja az Ön adatait a hirdetések személyre szabásához, a „Hirdetési információk megtekintése” szakaszban található. Ez megmutatja azokat az információkat, amelyeket az iOS felhasznál a személyes hirdetések célzására.

Safari Ne kövesse

szafari logóA webhelyek gyakran követik a jött webhelyet, valamint azt a webhelyet, amelyre ellátogatnak, miután meglátogatták őket. Ha ez a webhely más hirdetőkkel, például a Twitterrel vagy a Facebook-nal együttműködik, megoszthatják velük az információkat. Tevékenysége segít az érdeklődési körök és online tevékenységek teljesebb profiljának felépítésében. Az iOS-eszközökön korlátozható a nyomkövetés mennyisége, amikor a weben böngészünk a Safari segítségével.

A „Beállítások” alkalmazásban érintse meg a „Safari” elemet, és keresse meg az „Adatvédelem és biztonság” részt. Itt dönthet úgy, hogy blokkolja a cookie-kat a készüléken, és felkérheti a webhelyeket, hogy ne követjenek engem. Ez korlátozza a legtöbb weboldal IP-címének követését.

Még több adatvédelem

Az adatvédelmi beállítások szigorítása jó lépés az adatvédelem online biztosítása felé. Sokan azt is inkább azt a biztonságot részesítik előnyben, amelyben ismerete anonim, különösen online szolgáltatások és webhelyek használata esetén. Sajnos csak az adatvédelmi beállítások megváltoztatása nem jelenti az adatvédelem vízhatlan védelmét. Annak érdekében, hogy valóban megpróbáljon anonim módon online maradni, érdemes VPN-t szereznie.

VPN kapcsolatHa minőségi VPN-vel csatlakozik, az adatok titkosítva vannak, és eljutnak egy távoli kiszolgálóra. Az összes forgalom a VPN-kiszolgálón keresztül megy keresztül, nem pedig közvetlenül a webhelyre vagy az alkalmazásba. Ez segít anonimként tartani a tartózkodási helyével és az internetes tevékenységeivel kapcsolatos információkat. A minőségi VPN könnyen használható, és javítja az adatvédelmet online.

A VPN további előnyeket is nyújthat, ha elkerüli a video szolgáltatások streaming földrajzi korlátozásait. Használhat VPN-t a munkahelyén telepített tűzfalak körül is. Mivel az adatok titkosítva vannak, nyugodtan tudod, hogy csak akkor tudod, mit csinálsz online. Tudjon meg többet arról, hogy miért lehet a VPN jó választás az Ön számára.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me