Tegye felelőssé Google adatvédelmi beállításait VPNOverview

A Google adatvédelmi ellenőrzéseMindannyian tapasztalatunk volt egy termék keresésével a Google-on, csak azért, hogy ennek a terméknek a hirdetései mindenhol megjelenjenek, amikor az elkövetkező néhány napban online keres. A célzott hirdetés a Google elsődleges bevételi forrása. A Google tovább javítja az Önre vonatkozó adatait, hogy jobb információval szolgáljon a hirdetők számára. Ezt úgy teszik, hogy megfigyelik az Ön tartózkodási helyét a Google App és a Google Maps segítségével. Ráadásul megjegyzik, hogy mely YouTube-videókat keresnek és néznek, és még sok minden mást. Valójában megdöbbentő az a mennyiség, amelyet a Google összegyűjthet rólad. A Google adatvédelmi beállításainak figyelése és módosítása az egyik módja az adatvédelem online biztosításának.


Adatvédelmi problémák és a Google

A CNBC-hez közölt nemrégiben megfogalmazott kommentárjában a Duck Duck Go, a magánélet iránt érdeklődő keresőmotor vezérigazgatója rámutatott a Google által a felhasználókkal összegyűjtött hatalmas információmennyiségre. A legtöbb webhelyen a Google követők vannak rejtve a webhelyen, amely lehetővé teszi a Google számára, hogy ne csak a Google webhelyén tartózkodás közben, hanem szinte az összes olyan webhelyen is nyomon kövesse Önt, amelyet egy nap alatt meglátogat. Gondolhatja, hogy ez csak egy versenytárs féli az embereket, de a számok támogatják. Az Egyesült Államok Kongresszusa szinte semmilyen intézkedést nem tett annak korlátozása érdekében, hogy a Google képes legyen felszívni a teherautókra vonatkozó információkat a felhasználókra vonatkozóan. A Google általában véve kezeli az adatvédelmi kérdéseket. Noha a jó közszolgáltatás imázsának fenntartása fontos a Google számára, szinte teljes egészében bevételt generál a célzott hirdetésekből. Mennyire befolyásolja ez a Google döntéseit? És mit mond nekünk, hogy a Google éppen eltávolította a „Don’t Be Evil” -et magatartási kódexükből.

Megtalálja a Google adatvédelmi beállításait

Mint már észrevette a Google adatvédelmi irányelveit időről időre. A társaság megkönnyítette az adatvédelmi beállítások kezeléséhez szükséges beállítások és kezelőelemek elérését – ha tudja, hová kell mennie! Az alábbiakban megtudhatja, milyen módosításokat végezhet a beállításokban az adatvédelem javítása érdekében.

Az egyik első látogatott hely a Google Adatvédelmi oldala. A Google megmutatja, hogyan használják fel az összegyűjtött információkat az internetes élmény javítása és az élet megkönnyítése érdekében. Természetesen ezeket az információkat eladják a hirdetőknek is. Ön dönti el, hogy mely döntéseket hozza a megosztott információkkal és azzal, hogy mit szeretne magántulajdonban tartani. A Google használata azonban mindig költségekbe kerül.

Üdvözöljük a Google-fiókot

Az Adatvédelem oldalon elérheti a „Fiókom” oldalt, amely lehetővé teszi az adatvédelmi beállítások megjavítását. Az oldal egyik legjelentősebb területe a „Bejelentkezés és biztonság” szakasz. Itt megváltoztathatja a jelszavát, és ellenőrizheti, hogy mely eszközöket használták be Google Fiókjába. Jó biztonsági intézkedés a jelszó rendszeres frissítése erős kombinációval.

Adatvédelmi ellenőrzés kicsiLátni fogja a „Privacy Checkup” feliratú területet is. Ez bemutatja a különféle adatvédelmi lehetőségeket, amelyeket megváltoztathat a Google rendszerében. A „Kezdés” gombra kattintva megkezdődik az adatvédelmi beállítások frissítése.

Milyen beállításokat lehet megváltoztatni?

Az Adatvédelmi ellenőrzés oldalon beállíthatja a beállításokat a saját preferenciái szerint. Ez nemcsak lehetőséget biztosít a magánélet fokozottabb megszerzésére, hanem azt is megmutatja, milyen típusú adatokat gyűjt a Google. Az alábbiakban olvashatsz az összes különféle szakaszról és arról, hogyan állíthatod be a beállításokat. Megállapítja, hogy a Google információkat gyűjt mindentől, a keresett dolgoktól a meglátogatott helyekig.

Internetes és alkalmazástevékenység

A Google rendszeresen figyeli a meglátogatott webhelyeket az interneten a Chrome böngésző használata közben. Ezen felül nyomon követi a telefonján használt alkalmazásokat, a keresett dolgok és helyek típusait és egyebeket. Amikor elkezdi beírni az internetes keresést vagy az internetes címet, a Google javaslatokat kínál, amelyek befejezhetik a keresést. Ezek a javaslatok a profil elemzéséből származnak. Ez gyorsabbá és intuitívabbá teszi a szörfözést. A Google megosztja ezeket az információkat az összes eszközén és az olyan alkalmazások között, mint például a Chrome, a Maps, a Google Assistant és mások.

Ennek a viselkedésnek a megváltoztatásához kattintson a „Web kezelése & App Activity ”, a következő képernyőn kattintson a„ Setting Change ”elemre. A következő képernyőn végül kikapcsolhatja ezt az opciót, vagy korlátozhatja, hogy mely alkalmazásokon keresztül a Google gyűjtsön információkat.

Webes tevékenység

Helyelőzmények

A Google által használt helyelőzmények használata a Google egyik leginkább zavaró tulajdonsága lehet azok számára, akik aggódnak a magánéletük miatt. A társaság a tartózkodási helyének adatai alapján meg tudja állapítani, hogy kerékpározik-e, jár-e vagy autóban-e. A Google a közeli Wi-Fi-n keresztül is nyomon követi, és Bluetooth-on keresztül képes követni, még akkor is, ha ki van kapcsolva a Bluetooth. Cserébe a Google információkat nyújt a szokásos útvonalak forgalmáról és a célzott hirdetésekről az Ön tartózkodási helye alapján. A Google ezt a szokásos útvonalak elemzésével végzi, amelyek magukban foglalják otthoni címüket, munkahelyüket, ahol elhagyják a gyerekeket az iskolában, és a kedvenc sávot, amelybe munka után felbukkan..

A Google ragaszkodik ahhoz, hogy ne adják el ezeket az információkat a hirdetőknek. Ha azonban egy közeli éttermet keres, akkor a helyét használja jobb javaslatok megfogalmazására. Ez minden bizonnyal értékesebbé teszi a Google általi hirdetést a vállalkozások számára.

Ha inkább kikapcsolja a Google helymeghatározását, akkor az „Adatvédelem ellenőrzése” képernyőn kattintson a „Helyelőzmények kezelése” elemre. Ezzel egy térképre juthat, amely bemutatja az összes meglátogatott helyet. Innentől kattintson a „Helyelőzmények kezelése” elemre, és végre megjelenik egy képernyő, ahol letilthatja a Google helymeghatározását.

Helyelőzmények

Információ az eszközről

Az eszközinformációk lehetővé teszik a Google számára, hogy felismerje a telefonban lévő névjegyek nevét, felismerje a naptárban szereplő eseményeket és az Ön által használt alkalmazásokat. A Google ezeket az információkat felhasználva felismeri, amikor kéri, hogy hívjon fel egy tárolt kapcsolatot. A szolgáltatás kikapcsolásához kattintson az Eszközinformációk kezelése elemre, majd kattintson a Beállítás módosítása elemre, hogy megjelenjen a képernyő, ahol letilthatja ezeket az információkat..

Eszköz információ

Hang- és hangtevékenység

Amikor azt mondja: „Hé Google”, ez felhívja a Google asszisztenst arra, hogy figyeljen és tartsa be a következő parancsokat. Annak érdekében, hogy bármikor készen álljon arra, hogy hallja, amikor parancsokat ad, az eszköznek folyamatosan figyelnie kell ezeket a kiváltó szavakat. Vannak azonban alternatívák is. A Google Voice-t csak akkor lehet hallgatni, ha egy adott művelettel aktiválja. Például tarthatja lenyomva a home gombot, hogy felhúzza az asszisztenst, és hallgassa meg a parancsot.

A Google rögzíti a hangját is, hogy megkönnyítse az alkalmazás megértését. Ha ez nem olyan szolgáltatás, amelyet jobban szeretne bekapcsolni, akkor az „Adatvédelem ellenőrzése” ablakban kattintson a „Hang kezelése” elemre. & Hangtevékenység ”. A „Hang & Audio Activity Screen ”, kattintson a„ Setting Change ”elemre. Ezzel megjelenik egy képernyő, ahol kikapcsolhatja a hangfelvétel funkciót.

Hangtevékenység

YouTube keresési előzmények és megtekintési előzmények

Amikor a Google keresőmotorjára gondol, valószínűleg szem előtt tartja a Google.com képernyőt, ahol a legtöbb keresést végzi. A YouTube programnak, a Google programnak azonban maga több mint egy milliárd felhasználója van. A felhasználók millióit naponta keresik a YouTube-on információkkal, útmutatókkal, szórakoztatással és egyebekkel kapcsolatban. A Google rögzíti az adatokat, és felhasználja „személyre szabottabb élmények létrehozására a Google szolgáltatásaiban”. Ez azt jelenti, hogy a YouTube-keresés az összes olyan Google-szolgáltatásban összegyűlik, amelyet Ön használ, hogy személyre szabottabb profilját hozzon létre a kedvelt és nem kedveltektől.

Kezelheti adatait, és kikapcsolhatja ezt a funkciót, hogy személyes adatait még bizalmasabbá tegye. A „Adatvédelmi ellenőrzés” részben kattintson a „YouTube keresési előzmények kezelése” elemre. Ezzel a tevékenység oldalra jut, ahol törölheti a YouTube-kereséseket a nyilvántartásból. Bár nincs mód az összes keresés egyszerre törlésére, rákattinthat a dátum melletti három pontra, és a törlés gombra kattintva törölheti az adott napi összes keresést. Olyan dolgokat is kereshet, amelyeket keresett, amelyeket törölni szeretne a nyilvántartásból. A tetejére írja be a „Justin Bieber” elemet, hogy minden alkalommal megtalálhassa a Justin Bieber-t. Ezután törölheti ezeket a kereséseket, hogy elrejtse a Bieber iránti szeretetét – a Google-tól mindenképpen.

Kattintson a „Beállítások módosítása” gombra, és egy képernyőre jut, amely megakadályozza, hogy a Google a jövőben rögzítse a kereséseit. Hasonlóképpen, a Google nyilvántartást vezet azokról a videókról, amelyeket Ön a YouTube-on néz. A „Adatvédelem ellenőrzése” képernyőn kattintson a „YouTube megtekintési előzmények kezelése” elemre. Ezzel a tevékenység képernyőre jut, ahol kereshet és törölhet a megtekintett YouTube-videókat a Google nyilvántartásából. Kattintson a „Beállítás megváltoztatása” elemre, hogy a Google ne kövesse nyomon a jövőben a YouTube-on megtekintett videóit.

YouTube-előzmények

A magánélet védelmének egyéb lépései

A Google elérhetősége az interneten keresztül elterjedt, és legtöbben a Google által nyújtott szolgáltatásokra támaszkodtak. Ez szinte lehetetlenné teszi, hogy a Google nem kövesse nyomon az Ön adatait online. A fent felsorolt ​​lépéseken kívül néhány dolgot megtehetsz a lábnyomának csökkentése érdekében a Google-ban. Az internetes keresések különböző keresőmotorokon történő elosztása megakadályozza, hogy egyetlen vállalat teljes képet alkotjon arról, hogy ki vagy. Különböző böngészők használata különféle típusú információk eléréséhez szintén segíthet az információk online elferdítésében.

Ha VPN-t használ az internethez való kapcsolódáshoz, közvetítőt helyezhet közted és az online keresett információk között. Az internetes keresések, a YouTube-keresések és a VPN-en keresztüli böngészés korlátozhatja azokat az információkat, amelyeket a Google összegyűjthet az Ön szokásainak online. Fontolja meg minőségi VPN-szolgáltatás feliratkozását az Ön személyes adatainak védelme érdekében.

Ne feledje, hogy ez nem fog működni, ha bármelyik Google-fiókjára be van jelentkezve. Ide tartoznak például a YouTube és a Gmail. A Google-fiók beállításainak megváltoztatásával azonban korlátozhatja azt, amit a Google tud rólad!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me